Lehet kérni a telefonszámom törlését politikai szervezetek adatbázisából?
Nem valószínű. Hivatlosan nem tarthatnak számon, mint a szavazójuk, vagyis nem listázhatnak.
Amiatt hogy le tudod-e vetetni magad kellene, hogy melyik pártról van szó. Ha a fidesz, akkor ott is maradsz, mivel a politikájuk lényege, hogy folyamatosan megmondják, hogy mit kell gondolni a világról, illetve a zsebükben van az ügyészség is, vagyis minden nyomozást megszüntethetnek.
Más párt esetében egy feljelentés segíthet. Bár én más pártról nem is tudtam, hogy hangüzenetek szoktak küldeni.
Jogod, de kitől fogod kérni? Ezek a telefonálós "cégecskék" adott listából dolgoznak, amit megvesznek (vagy kapnak). Abból tudnak törölni.
Jön a következő kampány, XY párt megint megbízza ezt/ezeket a cégecskéket, mint alvállalkozókat. Új listát kapnak illetve vásárolhatnak meg (Kubatov lista). Rajta leszel. Hívni fognak.
Anno aláírtál bármit is? Rezsicsökkentést pl? Faluházban összevesztem egy helyi pártkatonával, hogy az adataimat biztos nem kapja meg a Fidesz. Az elérhetőségeimmel miért támogatnám a rezsicsökkentést? Meg parasztvakítás az egész, amit adnak jobb kézzel, elvesznek mást a ballal? Mi változik? Máshogy fog kilógni a se.g.günk a gatyából...
Család többi tagja aláírogatták, öket hívogatják is - engem nem.
"De a GDPR szerint jogom van kérni az adataim törlését, nem?"
Csak pont ezért volt lényeges, hogy melyik párt, mert ma Magyarországon az emberek jogai nem igazán érvényesülnek.
Szóval ja, többek között GDPR miatt sem szabadna a telefonszámodat megtartaniuk, vagy ha meg an nekik, akkor lehetőséget kellene biztosítani a számod törlésére.
Csak ebben az országban erre nincs lehetőséged, mivel a kampányban van olyan párt, ami jogszerűtlenül működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!