Azt mondták be kellene mennem és tanúként ki hallgatnak, és valami internetes rendelésről van szó ez mit jelent?
Sziasztok az előbb volt itt nálam a háznál személyesen egy rendőr kezében papírokkal mondván, hogy holnap be kellene mennem vagy most csak most nem értem rá mert tiszta retkesen munkából értem haza büdösen. Mondtam holnap be megyek mert állítólag valamit rendeltem az interneten vagy valami hasonlóval kapcsolatos.
Meg hogy a Budapesti xy kapitányság nyomoz és ki hallgatnanak de nem is Pesti vagyok... Mit akarhatnak vajon vagy miről lehet szó? Már ideges vagyok végette nagyon.
Na, vajon mit akarhatnak? Valószínűleg nem angol nyelvvizsgát kell majd tenned, szótárat ne vigyél.
Valami internetes üzlettel kapcsolatban nyomoznak, erről az üzletről pedig te is tudhatsz egyet s mást. Mondjuk te is rendeltél valamilyen áruból, amiről utóbb kiderült, hogy lopott volt - előfordul az ilyesmi. Bemész, igazolod magadat és őszintén válaszolsz a feltett kérdésekre, majd ha eléd teszik a tanúvallomásod jegyzőkönyvét, aláírás előtt elolvasod, hogy az van-e benne, amit mondtál. Nem bonyolult.
Bemész. Arra számíts, hogy amikor beértél, a kapus elkéri a személyid, megmondod, hogy kihez jöttél, felszól neki telefonon.
Ott kezdődik.az egész, hogy bizonytalan ideig megváratnak, hogy legyél feszűlt, aztán egy 20.perc mulva fog lemenni érted és mondja, hogy "jöjjön".
Direkt húzzák az ideged a megvárattatással, de ne légy ideges mindez csak taktika.
Valamit rád akarnak húzni, hogy tanúbol gyanusított légy.
Ha valakit csak simán tanúként akarnak kihallgatni, nem megy ki rendőr személyesen, hogy cakk-pakk itt az idézés, másnsp menj be, hanem telefonon vagy postai úton küldik az idézést a megjelenés előtt legalább egy héttel. Ha ma volt és képes volt és kiment személyesen az azt jelenti, hogy megszemlélt téged és már holnap gyanúsítottat akarnak faragni belőled.
Vigyázz valamilyen ügyben nem tslálnak elkövetőt és rád akarják a dolgot ártatlanul verni, aki nincs résen rá is tudják verni.
Huhh reggelig tudnék irni, hogy mit lellene csinálni.
A legjobb, holnap telefonon hívd fel a nyomozót, hogy tegye át egy pár nappal később az időpontot. EZT LEHET. Ez idő alatt keress egy ügyvédet és azzal menj el a kihallgatásra.
Dehát miért is fejezzem be? Jót írok a való igazat, bár ne legyen a kérdezőből gyanusított.
Az pedig tény és való, hogy akit úgy idéznek tanúként, hogy gyanusitottat akarnak belőle, ahogy csak lehet próbálják félrevezetni, hazudoznak össze vissza a nyomozók. Sajnos e-csapdába sokan bele is esnek.
Kérdező!
Tényleg mi volt, ha gondolod ird le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!