Mit akar a rendőrség a testvéremtől?
Július 25-én lassan három hónapja feljelentést tettem a rendőrségen, mert elloptak tőlem 140 ezer forintot. 480 ezer volt a pénztárcámban és 140 -et kilopott egy vagyonőr belőle, mégis ismeretlen elkövető ellen tettem feljelentést.
Amikor tettem a feljelentést kérdezte a nyomozónő, hogy hol dolgozom, mondtam per pillanat sehol, kérdezte akkor hogyhogy ennyi pénzem van,feleltem testvérem nemzetközi kamionsofőr és ő segít engem átmenetilegpénzzel amíg nem találok másik munkát.
Jó azóta semmi.
Csütörtökön felhív egy nyomozó úr engem, hogy tettem náluk egy feljelentést közel három hónapja és ő az ügy előadója és adjam már meg a tesóm telefonszámát, kérdezem hogy miért, ő nem érintett az ügyben, erre felelte, hogy fel akar a testvéremnek tenni egy-két kérdést telefonban. Megadtam.
Egy fél óra mulva testvérem hív engem telefonon ,hogy hívták őt a rendőrségről és azt kérdezték tőle, hogy szokott e a testvérének adni pénzt, tesóm felelte, hogy igen, meg azt is kérdezte tőle a nyomozó, hogy van-e nekem valami betegségem, frlelte igen egy kicsi. Ezután mondta a testvéremnek, hogy igazábó lenne még vagy tíz kérdés, lehet be is kell majd, hogy menjen tesóm a rendőrségre de mondta tesóm, hogy most a napokban nem tud, mert Németországban kamionozik és még több mint egy hét mulva jön haza de lehet hétvégére csak mert hétfőn menni kell vissza, tehát nem igen tud bemenni mostanában. A telefonvonal is szaggatott térerő hiány miatt. Erre azt mondta a nyomozó, hogy nemsoká visszahívja. De nem hívta vissza.
Ez most mi?
Én besétáltam a kapitányságra közel három hónapja feljelentést tenni és azóta semmi, nem hívta még kihallgatni sem, hanem testvéremnek mondták, hogy lehet be kéne menni.
Mit szeretnének a testvéremtől?
Van aki nagyobb összegekkel járkál.
Nem is egyszer láttam olyat, hogy a boltban fizetnek a pénztárnál és a pénztárcájában ott lóg a sok pénz. Szóval nem csak egyedűl vagyok ilyen. Nem otthon tartom, hordom magammal, vagyis mostmár nem.
A XI. kerületi rendőrség álkulcsos betörésnek nyilvánította a ketté hasadt tároló ajtónkat. (amit valószínű nem kulccsal hasítottak ketté).
A rendőrség furcsa.
Arra voltak kíváncsiak, hogy teljesen ép elméjű és szavahihető vagy-e.
Logikus ezt vizsgálni, mert józan ésszel nem normális az, hogy valaki az összes pénzét magánál hordja.
Kérdés ezek után, hogy a sértettnél mi a mentális probléma:
a) nem teljesen normális;
b) hazudozó.
Ha a), akkor ügy van, amit ki kellene nyomozni, ha b), akkor még másoknál is utána kell kérdezni, hogy szerintük is hazudozó-e a sértett, ha ez jön ki, akkor meg elindulnak arra, hogy bizonyítékokkal alátámasszák, hogy a sértett követett-e el hatóság félrevezetése (Btk. 271. §, 2 év szabadságvesztés) bűncselekményt.
előző köszönöm.
plusz az sem mindennapos hogy munkanélküliek mászkáljanak ennyi pénzzel.hiába látod az ellenkezőjét,nem ismered az anyagi helyzetüket.
Utolsó. Azt nem érted meg, hogy jelenleg testvérem adogat pénzt és abbol spóroltam össze a pénzem és mivan ha hordom, bár ezekután nem. A rendőrségnek pedig el kell hinnie, nem tud mit tenni, esetleg hülyének nézi a tesómat is, hogy képes ő támogatni pénzzel. Akkor hülyének néz, ez a mi dolgunk. A testvérem támogat jelenleg, cserében én itthon mosok rá, lakást takarítok, mindent rendben tartok és így egyeztünk.
Aztán hallottam olyat is, hogy a 25 éves gyerek pestre ment dolgozni, albérletben van és keres, de a szülei fizetik k8 az albérleti pénzt, mert mind a kettő orvos.
Hát bizony már itt összekavarodsz.
Egyszer csak kölcsönről beszélsz, aztán meg "támogatásról", amiért cserébe mosol, stb. Magyarán pénzért dolgozol neki, és máris hoppá, nem adózol, nyakára zúdítod a NAV-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!