Ha kölcsön adok valamit és nem adja vissza, akkor feljelenthetem lopásért?
Most van egy telefonod ami a te neveden van de más használja?
Akkor mondd azt hogy te odaadtad a kezébe a telefonodat és ő nem adta vissza.
Van a telefon használója és közötted olyan szerződés hogy te fizeted de ő használja?
Ha nincs közöttetek erről szerződés és nem tudja bizonyítani hogy te odaadtad neki hogy tartósan használja akkor egyszerű dolgod van.
Te a szolgáltató és közötted megkötött szerződéssel tudod bizonyítani hogy a telefon a tiéd és téged illet és ő nem jogosult a használatára. Csak ez számít. A pert ezzel meg tudod nyerni.
Ha csak szóban kölcsönadtad neki akkor azt letagadod.
Erre egyáltalán hogy tudott téged rávenni?
Ha kiderült hogy a feljelentésben szereplő azon állításod miszerint a tudtodon kívül vette el, hamis, akkor nem csak az eljárás költségeit fogod fizetni!
Hamis vád
268. § (1) Aki
a) mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol,
.
..
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján az érintett ellen büntetőeljárás indul.
#4: hova menjek akkor? bíróságra? már voltam, ott azt tanácsolták, hogy közjegyzővel írassak egy felszólítást, hogy fizesse ki a telefon általam befizetett és befizetendő díjait.
Egyébként jó az, amit mondasz, hogy márpedig itt engem illet az a telefon és ha nincs nálam akkor segítsenek visszakapnom de gondolom ügyvéd meg minden díjak lesznek, viszont ha olyan egyértelmű hogy jogtalanul birtokolja a telefont (amit tanúm is van) akkor költségmentes eljárást is igényelhetek
az előfizetéssel is gondom van... de abból nem ilyen egyszerű kimászni ...
Bár a fizetés ellen nem tudsz mit tenni, de én a helyedben azonnal letiltattam volna a készüléket és a SIM kártyát!
Azt mondasz amit akarsz! Pl: elvesztetted.
A "boldog" tulajnak pedig: nyazsgem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!