Ha valaki lop és nem bukik le, de tegyük fel vette a kamera, milyen következményei lehetnek?
Azt sem találja a nyomorék rendőrség, aki szembe forgalommal hajtott fel a pályára.
Azt, aki 3 gyereket és egy anyát gyilkolt meg, engedték külföldön nyaralni.
"a valaki lop és nem bukik le, de tegyük fel vette a kamera"
Oximoron!
"Ha valaki lop és nem bukik le, de tegyük fel vette a kamera"
Ha felvette a kamera akkor lebukott!
Ha ki bukott le?
Azonosítani lehet? Mmint megtték?
Bizonyított lopás és kár okozás esetén is rendőrségre válogatja, mit tesznek az illetőkkel. Ezt a Tolvajkergetők sorozatból ismeri a világ. A rendőrség véd bizonyos kisebbségi bűnözőket. Nem titok.
Kis értékű eltulajdonításról van videó felvétel. Naés? Ez még kevés.
Ha vette a kamera de nem tesznek feljelentést, semmi nem történik.
Ha feljelentést tesznek, akkor a rendőrök lefoglalhatják a felvételt és az alapján keresik, hogy ki lehet. Még nem köröznek senkit, hanem próbálják azonosítani a tettest. A rendőrségnek olyan technikai háttere van, mint pl.az arcfelismerő és kutató intézet. Megküldik nekik a kameraképet azonosításra, ha jó a felvétel, találat van a rendszer kidobja a személyt és minden adatát.
Ezután szépen idézik az embert. Ha nem jelenik meg vagy idegen helyen tartózkodik, ilyenkor adhatják ki a körözését.
Az, hogy 4000 forint a kár, az szabálysértés ami elzárással is büntethető.
Amennyiben az a 4000 forint kár bekerített helyről lett eltulajdonítva, megtévesztéssel és vagy a tulajdonos vagy a felhasználó engedélye nélkűl mentek be lopni 4000 ft értékben, úgy ez bűncselekmény ,mert ahogy irtam, a szituáció felminősíti bűncselekményre.
Utóbbit a 2012 évi C törvény 370 paragrafus 1.bek. 1, bf alpontjábol idéztem.
Ügyészasszony hiába pontoz le, amit válaszoltam az hasznos, mert ténylegesen így működik, szóljanak, ha téveset válaszoltam a kérdezőnek.
Ez a lepontozás, hogy ha hasznos választ is ír valaki, ez valami "kicseszés" nemde?!
Egyébként nem foglalkozom a pontozással, mert nem jelent szinte semmit:D .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!