Tényleg olyan rossz a helyzet ahogy az ellenzékiek előadják?
Jómagam fideszes vagyok. Vegyesen hallgatom a kormánypárti, és az ellenzéki adókat. Sokszor elegem van a sorosozásból, ekkor áttekerem az ellenzéki adóra, ott meg elegem lesz a nácizásból. Ezért a madárcsicsergést és a szoszéd ordibálását hallgatom.
Egyszerűen ahogy most élek, és ahogy a gyurcsány ideje alatt éltem ég és föld a különbség. 50.000 ft helyett csak 18.000 a fűtés, és akkori 73.000 helyett most 131.000 nettót keresek. Lényeg, hogy meg tudok élni. 1 fizetésből egyedül. És bár nem dőzsölök, és néha nem könnyű, de messze jobban élek mint akkor. És mikor hallgatom az ellenzéki médiát nem értem, hogy miről beszélnek, kicsit olyan mintha nem ezen a bolygón élnének. Amik ott elhangzanak, csak pánikkeltés, szerintem, mert én nem tapasztalom azt a világvége hangulatot mint ők. Lehet hogy lop a fidesz, lehet, hogy sokat...lopjon, de én is többet kapok.
2Hajlamos vagy elfeledni az úgynevezett gazdasági VILÁGválságot, ami arra az időre esett."
Mikorra is?
A válság 2008 őszétől tartott és 2010-re érte el a hatása csúcsát nálunk.
Na most mikor is volt az mszp-szdsz kormányon? Csak nem 2002-2010 között? Vagyis 6 teljes évig sehol nem volt válság csak a jó gazdasági környezet.
Jó duma, csak nagyon-nagyon ostoba.
"De az azért megvan, hogy a gáz világkereskedelmi ára alacsonyabb, mint amit most fizetsz érte? Az extraprofit pedig megy zsebre."
Azért a valóság nem ismerete nem ment fel a felelősség alól, pláne az interneten ahol ELŐBB utána nézhetnél.
A gázt nem a piacon veszed hanem az ország hosszútávú, sok éves szerződést köt előre a gáz termelőjéve, forgalmazójával a biztonságos ellátás érdekében. Amit eddig fizettél az nem a világpiaci áron lett megvéve, hanem még az mszp-szdsz kormány kötött róla szerződést az oroszokkal 1995-ben. Nagyon előnytelen szerződést. Még nemrég is ezen szerződésben megkötött áron kapta az ország a gázt, függetlenül a jelen világpiaci árától. lehet benyújtani a számlát a mostani ballib politikusoknak az akkori intézkedésért!
A helyzet az kérdező, hogy rossz az emlékezeted. De ha megvannak a papírjaid, ténylegesen összevetheted. Nekem mondjuk az egységárak vannak meg, sok évre visszamenőleg, és még valami. Nézem az egységnyi gáz minőségét is. Mert ugye he kétszer annyi kell, hogy felforraljak egy liter vizet, hiába kerül a felébe.
Jobban élsz? Te tudod. Én azért több dolgot vetek össze, mikor ezt vizsgálom. Pedig gyanítom, én sokkal jobban élek. Akkor is, most is. A különbség nem ebből adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!