Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Jobbik miért fordított...

A Jobbik miért fordított hátat azoknak a nemzeti radikálisoknak, akik annak idején 2009-ben bejuttatták őket az Európai Parlamentbe?

Figyelt kérdés
2019. máj. 11. 00:42
 1/10 Thispain ***** válasza:
100%
Annyi tisztújításon esett át a jobbik, hogy az elveik is megújultak.
2019. máj. 11. 01:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A Jobbik kezdettől fogva kudarcra volt ítélve. Előre lehetett látni, hogy egymásnak fog menni a sok jó képességű. Ezért nem léptem be soha.

Vona Gábor felesége, Krisztina (nem, nem Morvai, ez egy másik Krisztina) mondta egyszer találóan, hogy a Jobbik nem párt, hanem kisfiúk, akik politikásat játszanak. Ez így is volt.

2019. máj. 11. 05:51
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Tehetségtelen politikusok. Amúgy azert mert kiszamoltak hogy szélsöjobbal maximum 20% lehetnek, kizárva a kormányra kerülést, szóval Vona cukiskodásba kezdett, széthullás szélén állnak
2019. máj. 11. 06:33
 4/10 anonim ***** válasza:
23%

Hát, nekem nagyon nem úgy tűnik, hogy a széljobbal csak 20%-ot lehet elérni Magyarországon.

2019. máj. 11. 07:17
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Pedig nagyjából annyi. Se az aklori Jobbik, se korábban a miép nem tudott nagyot ugrani.

2019. máj. 11. 07:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A szélsőjobbal annyit lehet, de a kérdés én úgy gondolom a Jobbik nemzeti radikális értékrendjére vonatkozott, hogy emellett voltak "szélsőjobboldali" gondolatai is, az igaz, és azzal valóban csak 20%-ot lehet elérni, de ha a szélsőséges gondolatait elhagyja a Jobbik, de nemzeti radikális látásmódját megtartja, akkor az teljesen egyenlő lett volna a Fidesszel (a disznóságaitól most tekintsünk el), azzal a különbséggel, hogy talán a módszereik egy picit mások lettek volna, a célt másképp közelítették volna meg, de egy a cél.

Gondolok itt pl. a média átrendezésére, ugyanezt akarta a Jobbik, porig rombolni a két nagykereskedelmit és a köztévét elvenni a szociktól, (az n1TV-t országossá tenni) ehelyett a Fidesz inkább felvásárolta az egyiket, a másikat még nem tudta, de próbálkozás volt már, a köztévét meg elvette a szociktól, úgy ki lettek rúgva, mint Ők 2002-ben! Ugyanúgy igyekeztek volna "államosítani", ami a Fidesznél azt jelenti, hogy inkább a haverok kezében, mint külföldi kézben. (s ami azt illeti konkretizálva sosem voltak ezek a dolgok a Jobbiknál, ki tudja, Ők hogy akarták volna ezt a gyakorlatban). Ugyanígy mindenféle "ingyen pénzt" elvettek volna a dolgozni nem akaróktól, stb. Ugyanígy európai politikát folytattak volna, ugyanígy megépült volna a kerítés, ugyanígy vitáznának nap mint nap az EU-val, ugyanígy ellenségképeket építettek volna, hisz 2009-ben sem volt ez másképp, csak akkor a zsidóság és a cigányság volt a téma. Srácok a Fidesz, a régi Jobbik és ebben igaza van a 4-esnek, hogy nagyon nem úgy tűnik, hogy 20%! :) Csak én nem tartottam szélsőjobbnak a Jobbikot anno és nem tartom a Fideszt sem, Ők ugyebár az ellenségképet áttették más nemzetekre, más "intézményre" és más emberekre. A Jobbiknál is csak egy eszköz volt ez, ahogy a Fidesznél is és ezt Vona is elismerte többször, hogy a Fidesz kvázi az Ő kreálmánya (na nem így, mert távol áll tőle az önteltség, de végső soron ezt jelentik a szavai).

Nagyon könnyen mondjuk ki, hogy szélsőjobb, de tény, hogy tőlünk nyugatra még ennél is könnyebben rámondják egy pártra. Isten óvjon minket attól, hogy egyszer valóban csak a hatalom közelébe jusson egy szélsőjobboldali "párt", mert abban nem lenne köszönet!!! Én nem tudom, hogy ezen emberek egyszer is leültek már beszélgetni valóban szélsőjobboldali gondolkodású emberekkel (azzal a 20%-al), hogy nekik mi a világmeglátásuk és Ők, ha szabad kezet kapnának mit tennének... mert nem ártana! Lelehet ülni velük, mert jellemzően kulturált emberek, de ijesztő az, ami a fejükben zajlik! Na azt követően, hogy máshová "lőné be" mindenki a szélsőjobbot, abban biztos vagyok. Ennek a 20%-nak a régi Jobbikhoz sem volt túl sok köze, állítom, hogy a negyede sem szavazott a Jobbikra, mert náluk ilyen, hogy pártrendszer.... hagyjad már! Ők ilyet, nem támogatnak! Aki közülük a Jobbikra szavazott, úgy egyáltalán szavazott, az a kemény magban csak ilyen kis "gumi"!

2019. máj. 11. 07:56
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Mert szeretnének annyira hatalomra kerülni, hogy képesek összefeküdni azokkal is akiket eddig kritizáltak. Ennyire hiteles banda.
2019. máj. 11. 08:25
 8/10 anonim ***** válasza:
68%
Azért mert túlzott radikalizmus káros a társadalom egészére. A túlzott radikalizmus félelmet kelt az emberek nagytöbbségében.
2019. máj. 11. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:
83%
Dehogy azok juttatták be. A nemzeti radikálisok most a mi hazánkban vannak, mégis sokkal kisebb a szavazótábora mint a jelenlegi szetesőfélben lévő jobbiké. Jól mutatja, hogy egy ilyen gyenge Jobbik is erősebb, mint a mi hazánk, tehát bőven el lenne a nemzeti radikálisok nélkül is.
2019. máj. 11. 09:29
 10/10 anonim ***** válasza:
72%
2009-ben valószínűleg az MSZP-ben csalódott, kevésbé elkötelezett baloldali szavazók juttatták be a Jobbikot az EP-be, a nemzeti radikálisok száma elenyésző. Valószínűleg azért fordítottak nekik hátat, mert rájöttek, hogy 2-4%-os szavazóbázis az nem tömeg, ráadásul ezek többsége már a fidesznél van. Tehát egyetlen értelmes és logikus lépés az lehetett, hogy középre tolódnak a palettán. Ez egyébként valamennyire be is jött nekik, de az irreálisan nagy elvárások (Jobbik-LMP koalíciós kormányzást hirdettek), a karaktergyilkosságok (pl. Vona esete), stb... felőrölték a pártot.
2019. máj. 11. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!