Miért kell törvényt hozni az illegális bevándorlás ellen ha az már eleve törvénytelen?
Előfordulhat, hogy ez a kérdés így már volt itt, de így nem találtam.
Én azt nem értem, hogy jön ez a Stop Soros, ami elvileg az illegális bevándorlás megakadályozására születik. De ha már egyszer illegális - tehát törvénytelen - akkor minek egy új törvény ami ezt bünteti? Amúgy azt sem értem, hogy hogy lehet betelepíteni illegális migránsokat. Ha már egyszer telepítik akkor az nem legális?
Mert ez sokkal részletesebb lesz, és nem csupán az illeágális migrációt, de annak elősegítésát is meg akarja akadályozni. Olvasd végig:
" a Büntető Törvénykönyvben rögzített önálló tényállás, bűncselekmény lehet a törvénytelen bevándorlás szervezése."
Na, megnéztem a cikket, de ez most sem világos. :-/
"Az érdemi változás a korábbi javaslathoz képest, hogy a Büntető Törvénykönyvben rögzített önálló tényállás, bűncselekmény lehet a törvénytelen bevándorlás szervezése."
Nekem ez azt mondja, hogy az embercsempészet illegális, de hát ez eddig is ez volt.
Amúgy ez nem politikai vita akart lenni, csak a szavak jelentésén gondolkoztam.
Az embercsempészet az, amikor konkrétan tettenérnek azon, hogy valakit át akarsz vinni illegálisan a határon. Mondjuk leállítanak a rendőrök és találnak 17 "szir menekültet" a műzlis dobozok között a teherautóban.
Az illegális migráció segítése és szervezése pedig az, amikor itthon elkészítenek egy szórólapot arab nyelven arról, hogy mi van a magyar törvényben, hogyan lehet kijátszani, ha elkap a rendőr akkor mit kell mondani vagy merre van olyan szakasza a határnak, ahol kevésbé valószínű, hogy elkapják azt, aki ott megy át illegálisan, majd ezt a szórólapot átviszik a határ túloldalára és szétosztják az ott tébláboló migránsok között.
Ez utóbbit eddig nem lehetett megakadályozni, pedig ezen tevékenység nélkül az embercsempészeknek nem éri meg fizetniük a migránsoknak, hogy a határig eljussanak, mert úgy sem tudnak tovább jutni.
Ezzel a törvénycsomaggal már ez is törvénytelenné, tehát megakadályozhatóvá válik.
A betelepítés tilalma az nem törvénybe kerül bele, hanem az Alaptörvénybe, vagyis az alkotmányba.
Ha pedig az alkotmányban benne van ez a tilalom, akkor azt a brüsszeli szervezetnek sincsen joga előírni semmilyen módon. Ezt éppen a német "alkotmánybírák" mondták ki egy német alkotmányba ütköző előírás kapcsán, hogy ha az az eu-s direktíva üti az alkotmányukat, akkor a németeknek azt a direktívát nem kell elfogadniuk, mert az ország alkotmánya magasabb rendű a németek számára, mint az eu jogszabálya vagy előírása.
https://www.youtube.com/watch?v=X3M-IbUPF34
Le is pontozzák a fideszzombik de hát igen szelektív a hallásuk, ha a fűrer élteti őket akkor az biza igaz, ha meg saját magát kritizálja akkor "aznemisúgyvóót"
2 oka van:
- egyrészt Józsi bácsi látja Sajóbábodon, hogy OV mi mindent meg nem tesz érte (=propaganda)
- szándékosan túl folyékonyan van megfogalmazva, hogy ez alapján szinte bármelyik, nem tetsző civil szervezetet lehessen szívatni (=megfélemlítés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!