A Volkswagent Adolf Hitler alapította, vagy ez csak konspiráció?
Nem tudom ez mitől vicces...
Valóban ő adta ki a parancsot egy olcsó, széles körben elérhető autó gyártására. Ez lett a VW bogár.
Ezen én is gondolkoztam már, hogy élhette túl Hitlert ez a márkanév? "Népautó".
Kellene valami sokkal demokratikusabb, nem olyan ami a sötét időket, ordas eszméket idézi!
Mondjuk: Demokratiewagen. Europawagen, Multikultiwagen, Freiheitwagen, Toleranzwagen stb.
Egyebekben azt is csodálom, hogy a Mercedes - t meghagyták. Hiszen Hitlerhez ugyan a VW megalakulása köthető, de maga közismerten Mercivel járt.
Jó pár éve olvastam valahol, hogy a Maja, a méhecske mesébe is belekötött valami megmondóember, mert állítólag a kedves figurát annó Göbbels is felhasználta valamiféle propagandacélokra. Így szegény Maja majdnem a nácitlanítás áldozata lett...
Miért lenne hátrányos a Volkswagennek, hogy kinek törvénye szerint alapították gyárát?
Mellesleg - május 1-ikét, mint a Munka Ünnepét is Hitler törvényesítette.
Ettől még nem lesz jobb ember...
vegetáriánus is volt na az összes vega egy náci hoppá haja is volt akinek haja van náci még parkinzon kórja is akinek az van náci
még városfejlesztést is akart náci
am supermant a kommunista munkásember mintájára hozták létre tehát superman kommunista
Mi abban a humoros hogy birodalmat akart építeni de azzal is törődött hogy a birodalmon belül az általa szorgalmazott és épített autópályák ne lovaskocsi haladjon?
Az a helyzet hogy ugyan diktátor volt és véreskezű de a világháború megkezdéséig szó szerint szárnyalt a Német gazdaság pont neki köszönhetően.
Diktátor volt? igen
Gyilkos volt? igen
Voltak erősen pozitív intézkedései? igen
ne teljesen fekete fehéren nézd a történelmet, igen is voltak előre mutató gondolatai sajnos ebből a kor előrehaladtával egyre kevesebb lett és csak a rémtetteit ismerik sokan mint pl a kedves kérdező is.
Mi a vicces neked ebben?
Lehet a dízelbotrány háttéreben is ez áll? (Csak elméleti gondolat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!