Az nem jutott eszébe az ellenzéknek, hogy a Fideszt a saját fegyverével kell legyőzni? Nem nyert volna, ha nyom egy ugyanolyan ostoba, retardált kampányt, mint a Fidesz.
Az ellenzék abban reménykedett, hogy az ország nem agymosott húgyagyúakból áll, igy próbáltak értelmes dolgokkal kampányolni.
Úgy látszik nagy hiba volt...
Ezeknek a kampányoknak az a lényege, hogy 100%-os letámadás megy. Hatalmas média fölény kell hozzá. Pl. a kerítést a Jobbik találta ki, és a választás előtt valami ilyen szöveggel mentek a hirdetéseik, hogy "Lassan mondjuk, hogy ti is megértsétek: a kerítés marad"
A Fideszesek 99%-a 100%-ig bizonyos benne, hogy a Jobbik legelső és legfontosabb célja a kerítés lebontása volt. A Jobbik egy teljesen egyszerű és egyértelmű üzenetet nem tudott még csak annyira se kijuttatni, hogy legalább minimális kételyt ébresszen a brikákban. Mert a Fideszé minden. Rádió, TV, újságok, minden. Ha tízezerszer hallod, hogy a Jobbik lebontja a kerítést, és kétszer, hogy nem, akkor fel se merül benned, hogy az a kettő az igaz. Ha meg nullaszor hallod, hogy nem... Na ez Magyarország.
Szóval a kérdés kicsit komikus, mint amikor a felső osztálybeli amerikaiak mondják, hogy hát én is szegény voltam, aztán befektettem 1 millió dollárt ebbe az üzletbe, és meggazdagodtam belőle. Hát miért nem csinálják mások is ezt?
Nem jutott eszébe. Mivel a Fidesz nem nyomott semmiféle kampányt. Maximum fenyegetett. Meg idiótának nevezte azokat, akik a problémákat feszegették.
Saját fegyver? Ugye viccnek szántad! A saját fegyver az, ha az ellenzék ellop néhány milliárdot, ellopja a plakáthelyeket, hogy finanszírozza a saját véleményét. Saját fegyver az, ha szintén idiótának nevezi az ellenfelét. Saját fegyver, ha milliárdokat költ lefizetésre, utaztatásra, ha a helyi vezetőket arra kényszeríti, hogy fenyegessék a lakosságot.
Az nem tűnik fel neked, hogy különböző helyzetekben más az eredményes fegyver. Biztosíthatlak, ha az ellenzék téged fogad fel kampány főtanácsadónak, és maradéktalanul végrehajtja javaslataidat, talán be se jut senki a parlamentbe.
"Az ellenzék túl hülye ahhoz, hogy ilyet csináljon. Pontosan ezért nem is alkalmasak a kormányzásra."
De hát ott voltak nekik a szuper tanácsadók. Ron Werber és a többiek. Azok sem bírnak ilyen józan paraszti ötletekkel?
"Az ellenzék abban reménykedett, hogy az ország nem agymosott húgyagyúakból áll, igy próbáltak értelmes dolgokkal kampányolni.
Úgy látszik nagy hiba volt..."
De hát tudniuk kellett, hisz ott volt a rengeteg közvéleménykutatás, meg azok az utcán megszólaltatott emberek, akik csak annyit tudtak mondani, hogy "nem akarok migránst, nem akarok migránst! Nincs munkám, de elveszi a munkám a migráns!"
# 3/8
hát ez vigasztal engem is, hogy a Fidesz médiafölénye miatt nem lehetett volna hatékonyan alkalmazni
"Nem jutott eszébe. Mivel a Fidesz nem nyomott semmiféle kampányt. Maximum fenyegetett. Meg idiótának nevezte azokat, akik a problémákat feszegették."
Hogy ne nyomták volna a kampányt? Négy éve veri a nyálát milliárdokért a plakátmigránsozással, meg népi konzultációval.
"Saját fegyver? Ugye viccnek szántad! A saját fegyver az, ha az ellenzék ellop néhány milliárdot, ellopja a plakáthelyeket, hogy finanszírozza a saját véleményét. Saját fegyver az, ha szintén idiótának nevezi az ellenfelét. Saját fegyver, ha milliárdokat költ lefizetésre, utaztatásra, ha a helyi vezetőket arra kényszeríti, hogy fenyegessék a lakosságot."
Az oké, hogy a Fidesz hatalmas erőfölényben volt, de ezt a kis gennyes módszert csak lehett volna tolni, hátha segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!