Ha a Fidesz csak az aljanép körében népszerű, akkor miért nyertek 3 Budai választókerületben is?
És úgy tudom ezek elég gazdag kerületek, művészek/közgazdászok/értelmiségiek kedvelt lakóhelye, beleértve a Rózsadombot is például. Mindenhonnan azt hallom, hogy a vidékiek miatt nyert a Fidesz, de akkor ezekben az elit kerületekben miért nem mondjuk a Momentum vagy az LMP nyert, akik sokkal európaibb felfogással rendelkeznek?
(Bónusz kérdés: Szegednek mióta van ez az MSZP fétise, hogy itt mindig a baloldal nyer? Most is csak ott töri meg az a kis piros folt a nagy narancstengert.)
Egyik ismerősöm egész családja orvos, és az egész család atom Fideszes. De az az elég elvakult fajta. Egyik volt évfolyamtársam valami gazdasági egyetemi szakot végzett, ha jól tudom, ő talán még Fidelitas tag is.
Szóval azért nem csak a nyuggerek, a romák és a határon túliak szavaznak rájuk, de azt magam sem értem, hogy az értelmiségiek miért. Bár sejtésem van...
Az emberek képtelenek az egész ország hosszú távú jövőjét nézni, csak az a fontos, hogy az egyénnek jó legyen. És azért valljuk be, az egykulcsos adóval igen csak sok gazdag jól járt. A rezsicsökkentés is annak a legjobb, akinek 300 nm-es vityillója van, a CSOK is a tehetősebbeknek éri meg igazán.
Őszintén szólva, ellenzéki szavazóként én egy picit sem lepődtem meg azon, hogy ismét a Fidesz nyert, szerintem ez egyértelmű volt. De az, hogy megint 2/3...hát durva.
Hol vannak azok, akiknek elvette a kormány a magányugdíjpénztári megtakarítását?
Hol van az a rengeteg diák, akiknek alá kellett írnia a "röghözkötést"?
Hol van az a rengeteg eü. dolgozó, akiknek csak elméletben emelkedett a fizetésük?
Komolyan nem értem.
Szegeden pedig azért ilyen erős az MSZP, mert valamit tényleg jól csinálnak.
Kb. 8 éve élek Szegeden, de felsorolni sem tudnám, hogy mennyi fejlesztés, építkezés történt. Tényleg rengeteg.
Aki csalást emleget az ne az április 8-i választásban, hanem a választójogi tv átalakításában keresse. Azt meg ugye az első 2/3-addal tudták átvinni a parlamenten, az első 2/3-adot pedig Gyurcsány Ferencnek köszönhetjük, tekintve hogy azután sem húzott el a közéletből, miután szitokszóvá vált a neve. Mondom ezt egykori MSZP szimpatizánsként.
Három féle emberrel beszélgettem a vasárnap előtt. Az első féle az kormányváltást akart, és a Jobbik/LMP/Momentum variánsok irányába szimpatizált. Azt hittem ez a fajta lesz elsöprő többségben, mint kiderült baromi nagyot tévedtem.
A második fajta a fideszes szavazó, aki nem szeretné hogy Szegedet (itt lakom) ellepjék a bevándorlók, emellé jött még érvként hogy 8000 Ft-tal kevesebb a rezsije havonta. Halálosan komolyan mondta, nem ironizált.
A harmadik fajta a kőgazdag, aki az elmúlt években ingatlanokat vásárolt, félévente cseréli az autóit és halál jól elvan. Szerinte a kormánynak köszönhető, hogy minden rendben van, az ingatlanárak az egekben stb. Ja és Gyurcsány.
Szóval ha valamit zseniálisan megcsinált a fidesz az a széles rétegeknél az elégedettség elérése, vegyítve egy kis ösztönös félelemkeltéssel. Bele is mennék hogy jól van ez így, de mellette jogászként baromra elkeserít a fékek és ellensúlyok rendszerének kiiktatása, a nyíltan vállalt és rendszerszintű korrupció, és a hatalmi gőg, és németszillárdos ostobaság. De erre van igény és be kell látni, bazi nagy kissebbségben vagyok a fene nagy jogérzetemmel, és történemi tudásommal. Ez kell az embereknek és kész. Hogy mindezt 50 év mulva a törikönyvek hogy fogják megírni, és hogy mi sül ki ebből, azt csak Isten tudja talán.
A Fidesz azért nyert, mert (többségükben) rájöttek az emberek arra, hogy az ország jövője múlik most a választáson és nincs a Fideszen kívül ütőképes párt. Egy esetleges szivárványkoalíció nem tudna kormányozni. 2010 óta az ország folyamatosan épül. Ennyi. :)
Amúgy, ha nem vagyok indiszkrét: Kiket értesz "aljanép" gyűjtőszó malatt, te GYÖKÉR???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!