Szerintetek se csak korhoz kéne kötni a szavazást?
Sok olyat látok hogy valaki már elmúlt 18 és teljesen hidegen hagyja a politika. És csak úgy random szavaznak egy pártra vagy valaki mondja nekik. Én még nem múltam el 18 és a közeljövőben nem is fogok de figyelem a politikát és többször észreveszem hogy felnőttek kevesebbet tudnak egy bizonyos dologról mint én (a politikában).
Szerintem lejjebb kéne vinni a korhatárt és csak akkor szavazhatna valaki ha figyeli a politikák (megkérdeznék tőle).
Vélemény?
Szerintetek mihez kéne kötni?
Ennek így nincs értelme amit írsz, de az alapfelvetés hogy valamennyire korlátozzuk az jó ötlet.
Én pl. Azoktól akik nem végezték el a 8 Általánost azoktól biztos elvenném a szavazazi jogot.
#3 És mennyivel van kevesebb élettapasztalata annak az embernek, aki 18-25 évesen már évek óta egyedül él, dolgozik, fenntartja magát és építi az életét, mint aki 30 évesen mamahotelezik vagy éppen ilyen-olyan oknál fogva munkahelyen még életében nem járt?
Kérdező: nem igazán van erre jó megoldás. Mindig jönnek az ötletek, hogy legyen életkorhoz, végzettséghez, befizetett adóhoz, stb kötve, de mindig igazságtalan vagy egyenlőtlen lesz. A demokrácia alapja az, hogy megfelelő belátóképességgel rendelkező ember dönthessen közvetve/közvetlenül a saját sorsáról. Ez a belátási képesség pedig megfoghatatlan.
Minél kevesebben szavazhatnak, annál több társadalmi csoport lesz védtelen.
A 18 éves kor nem az érettséget jelöli, egyszerűen csak ehhez a korhoz kötötték az egyén felelősségválallását.
Én a következő 3 dologhoz kötném:
-Min 183cm magas(nehogy már törpék szavazzanak)
-Min 18cm odalent(ha nem tudsz kielégíteni egy nőt minek az egész)
-Max 18% testzsír százalék(nehogy már kövér emberek akarják megoldani az ország gondjait, ha a saját testüket sem tudják karban tartani)
@8
Nem, nemi egyenjogúság van, nőkre és férfiakra is vonatkozik ez a szabályozás. Ha nincs min 18cmes pénisze a nőnek akkor nem szavazhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!