Fekete-Győr András hogy akarja képviselne a fiatalokat, ha visszalépett az MSZP javára?
Budapest 1.sz választókerületi fiatal lakos vagyok és Fekete-Győr Andrásra akartam szavazni, meg a Momentumra ,de mélységesen csalódott vagyok, hogy visszalépett a kerületben, ráadásul a leszerepelt MSZP javára, az MSZP-P-s V Naszály Márta nyíltan kimondja, hogy a buliturizmust fel akarja számolni, én ott dolgozom egy szórakozóhelyen. A Momemntum kiállt a bulinegyed mellett, ezért is szimpatizáltam velük. Ha éjfélkor bezárnák az ilyen bolsevik MSZP,LMP-sek a szórakozóhelyeket, akkor nem lenne munkám az egyetem mellett.
Ezek után én inkább a Fideszre szavazom, mert ők legalább békében hagyják a belvárosi szórakozóhelyeket.
Az ilyen szakszervezeteskedő, önkormányzatoskodó, szélsőbalos, párt titkárnőket, mint ez a V Naszály, meghagyom a nyuggereknek.
Nagyon csalódott vagyok, a Momentumra akartam szavazni, hogy a fiatal generáció is képviselve legyen a parlamentben, de ezzel, hogy pont abban a kerületben lemondtak ,ahol a legtöbb szavazatot szerezhették volna, gyakorlatilag teljesen esélytelenné váltak az 5%-os küszöbre.
Azt hittem, hogy Fekete-Győr tényleg a fiatalokat akarja képviselni, de ezzel a lépésével hogy visszalépett az őskomcsi MSZP javára, teljesen elárulta a fiatal generációt, akik bíztak benne.
De a maszopos prolik és nyuggerek persze hősként fogják ünnepelni.
Ez a visszalépés a listás szavazatokat meg a töredék szavazatokat is jelentősen csökkenti. Eddig volt egy kis esélyük, hogy bekerüljenek a parlamentbe, de ezzel most az is elveszett.
Fekete Győr meg csak annyit üzen: Nem baj fiatalok, bízzatok bennünk és szavazzatok az MSZP-re...
Hát ez szánalmas
Én tisztelem, mert képes meglépni azt, amit sok politikus és párt nem. Fel kellene fogni, hogy kormányváltás csak akkor lehetséges, ha az ellenzék összefog. És csak akkor, ha úgy fog össze, hogy mindenki lemond a legerősebb ellenzéki javára. Végre valaki betartja a szavát: kormányváltást akar és eszerint cselekszik.
Semmire nem megyünk, és ők sem mennek semmire, ha a Fidesz marad, pláne akkor nem, ha a 2/3 is marad.
De én nem kormányváltást akarok, hanem végre egy fiatal XXI. századi gondolkodású pártot a parlamentben.
Az MSZP-t meg a Jobbikot még a Fidesznél is rosszabbnak tartom, nem akarok egy olyan kormányt, ahol ők osztják az észt. Én csak a momentumot szerettem volna a parlamentben látni, hogy az én generációmat is képviselje valaki.
Hűha. Elég nagy a baj. Azt tanácsolom a kérdezőnek és néhány válaszolónak, hogy tanulmányozzák már át a választási rendszert mielőtt elmélkedni kezdenek. Először is szögezzük le, hogy V. Naszály nem MSZP-s politikus, hanem Párbeszédes és jó esély van rá, hogy visszalép az LMP-s jelölt javára. Fekete-Győr tartotta a szavát és nem csinált segget a szájából, ami alap dolog kéne hogy legyen, de Magyarországon egy politikus ezért dicséretet érdemel.
"de ezzel, hogy pont abban a kerületben lemondtak ,ahol a legtöbb szavazatot szerezhették volna, gyakorlatilag teljesen esélytelenné váltak az 5%-os küszöbre. "
Egyéniben lépett vissza. Pártlistán ugyanúgy lehet a Momentumra szavazni. A töredékszavazatok pedig csak, akkor számítanak, ha az adott párt elérte az 5%-ot az országos listán!!! Ezen tehát nem múlhat egy párt Parlamentbe jutása.
"Fekete-Győr András az első helyen van a Momentum listáján (ha csak egy mandátuma lesz a Momentumnak a listás szavazatok alapján akkor bekerül)"
Mivel 5% a küszöb, olyan nincs, hogy egy párt csak 1 mandátumot szerezzen a listás szavazatok alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!