Miért nincs Magyarországon jobbliberális párt?
Tehát támogatná a hazaszeretetet, a hazai piacot a multik helyett, fellépne a cigánybűnözés meg a politikai maffia ellen akár még rasszista módszerekkel is, de ugyanakkor legalizálná a marijuánát coffeeshop-okban, meg korlátozva, de lenne legális prostitúció, és az erkölcsi alapot nem a keresztény hitre, hanem a tudományos gondolkodásra alapozná. "Bármit megtehetsz, amíg nem ártasz vele másnak" alapon.
Szerintem nem lenne blődség, Németországban meg Hollandiában vannak hasonló pártok.
Ez nem jobbliberális párt. Jobbliberális párt mondjuk a demokrata párt középső része, amelyiknek már sok Obama pár intézkedése, de a republikánusokat meg mélykeresztény hőbőrgőknek tartják. Ez valami agyrém. Persze, liberálisok, de ugyanakkor rassiszták is. Hogyne.
Amúgy én baromira örülnék, ha kollektive a bűnözés ellen lépnének fel, mindegy ki követi el a bűncselekményt.
Azért mert Magyarországnak nincs szüksége betépett emberekre és ígyis elég sok prostituált van.
Én is javaslom a politológiát.
Azért e két ideológia nem fér össze. Ez kicsit amolyan SZDSZ-Jobbik keverék.
Nyugaton a liberális pártok valóban nem húztak balra, nálunk az SZDSZ balra húzásának politikai okai voltak. 1994-re egyedüli liberális pártként maradt (Fidesz akkora már jobbközép lett). Az MSZP megnyerte a választást, és az SZDSZ-szel együtt meg lett volna neki a 2/3, valamint a média feletti kontroll (a média nagy része ugyanis SZDSZ közeli kezekben volt). Az SZDSZ meg már volt egy ciklust ellenzékben, és nem akart még egyet lehúzni ott. Felajánlották neki a kormányra kerülést, ők meg elfogadták.
A két párt innentől kezdett együtt működni. Később is mindig együtt voltak, hisz 2002-ben és 2006-ban is csak az SZDSZ-szel együtt lehetett meg az MSZP kormánytöbbsége, amit mindkét fél nagyon jól tudott. Az SZDSZ zsarolta is rendesen ezzel az MSZP-t. Még miniszterelnököt is buktattak így meg (Medgyessy - remélem, jól írtam).
Szóval nekik ez egy jól működő koalíció volt, egyik sem akart belőle kihátrálni.
Még 2008 után is működött a két párt közti rendszer, noha nem voltak koalícióban, de csak együtt volt 50%-uk a parlamentben.
Ajajj, valamit nagyon összekeversz!
Nyugaton-Európában és máshol is tényleg vannak jobbliberális pártok, de azért nem azt amit te elképzelsz.
Amit felvázoltál az valami hatalmas katyvasz. Ilyenre szerintem nagyon kevés vevő volna. Alapíthatna bárki ilyen pártot, akár te is, de biztos, hogy nem kerülne be az országgyűlésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!