Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek ma Magyarországon...

Szerintetek ma Magyarországon melyik az a párt, aki a legjobb választás lenne ahhoz, hogy az alapjait tegye le egy élhető jövőbeli Magyarországnak?

Figyelt kérdés
Szóval nem arra gondolok, hogy egyből megváltaná a világot és 4 év múlva már osztrák életszínvonal lenne, hanem elindulna azon az úton, ami ahhoz szükséges, hogy 30-50 év múlva - hacsak nem következik be valamilyen nagyobb konfliktus/krízis - Magyarország egy olyan hely legyen, ahol a fizetésekből meg lehet élni, az egészségügy/oktatás egy nyugat-európai ország szintjén van és a korrupció mértéke pedig minimális. Vagyis ki az a párt, aki el tudná indítani a 2. magyar rendszerváltás folyamatát. Azért is vagyok kíváncsi, mert most fogok először szavazni (4 évvel ezelőtt nem mentem el első alkalommal, ami hiba volt, de végül nem rajtam múlott), most viszont úgy érzem, hogy én sem dughatom a fejemet a homokba és szükség van változásra, de fogalmam sincs melyik párt lenne a legalkalmasabb erre. Érveket/indoklásokat is várok. Köszi.

2018. márc. 29. 22:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
28%

"Magyarország egy olyan hely legyen, ahol a fizetésekből meg lehet élni, "

Ezt holnaptól meg lehetne csinálni, csak ehhez a pártoknak semmilyen érdeke nem fűződne...

2018. márc. 30. 13:42
 12/24 anonim ***** válasza:
4%
Egyértelműen a Fidesz. Az elmúlt pár év fejlődése tiszteletet ébresztő.
2018. márc. 30. 13:46
 13/24 A kérdező kommentje:
#12: Na menj innen tudod hova...
2018. márc. 30. 14:01
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi is ezen morfondírozunk a barátnőmmel. Arra jutottunk, hogy az LMP lenne a legjobb (igazából nincs semmi olyan kijelentésük, ami vállalhatatlan), de viszont ők esélytelenek, így marad a második verzió, a jobbik. De náluk sok a hülyeség és mondom ezt úgy, hogy 4 éve rájuk szavaztam, de be kell vallani akad jó pár gond náluk (Dúró Dórcsi homofóbiája (függetlenül attól mi a véleménye valakinek a melegekről, ha ilyen elmaradottan gondolkozó párt nyer akkor lenéznek majd nemzetközi szinten) és a kereszténység túl erőltetése, rovásírás iskolába stb stb).

De szerintem a lényeg, hogy friss vér jöjjön már a politikába, mert a régi pártok már leszerepeltek. Jöjjön egy új, mert az hozhat csak változást.

Szóval realistán nézve csak a Jobbik nyerhetne, ideológiailag viszont az LMP az egyik legjobb. Szerintem.

2018. márc. 31. 14:16
 15/24 anonim ***** válasza:

"az LMP lenne a legjobb (igazából nincs semmi olyan kijelentésük, ami vállalhatatlan), de viszont ők esélytelenek"

Nem hinném hogy esélytelenek...

2018. márc. 31. 19:42
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
#15 Ez oké csak ez nem hit kérdése, hanem racionalitás. A 6-7%-ból nem lesz duplája se, nem hogy 5-6 szorosa. Vagy is hát mindenre van esély, a lottó ötösre is, de nyilván nem reális. Számok alapján, szerintem nincs esélye. Nem örömömbe mondom ezt, de ez tűnik valósnak.
2018. ápr. 1. 11:43
 17/24 anonim ***** válasza:
56%

Miért azt feltétel nélkül elhiszi bárki, hogy ennek a mocsadék hatalomnak ezután az ámokfutás után lesz 45%-a.

"Jóesetben" 30. Hogy majd ők ebből mit pofáznak félre meg csalnak össze-vissza az más kérdés...

Egyébként ki fog velük összeállni a Thürmerék vagy a MIÉP?

Hagyjuk már...

Ki ne találja már senki hogy az MSZP 10% körül áll.

Ugyan már...

40-45% nem válaszol, nem tudja, nem szavaz.

Abból szerintem a 35 NEM VÁLASZOL, és nem véletlen...

Az az igazi érdekes oszlop az ún. közvéleménykutatásban...

2018. ápr. 1. 16:39
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Fidesz... -_-
2018. ápr. 1. 22:48
 19/24 anonim ***** válasza:
82%
Kétfarkú
2018. ápr. 1. 22:56
 20/24 anonim ***** válasza:
96%

A 17-es utolsó mondatában mondta meg a valódit: a bizonytalanok/nem megy el/nem válaszol oszlop a választások kulcsa!

Ha ezeket valaki meg tudja találni, és képes megmozdítani, akkor megnyerheti a választásokat!

Az MSZP+P nem biztos hogy megugorja a 10%-ot - a DK segítsége nélkül biztos nem.

A Jobbik - LMP látszik a jó megoldásnak, de örülnék ha a Momentum is bekerülne!

2018. ápr. 1. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!