Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Jó, hogy a FIDESZ új Alkotmány...

Jó, hogy a FIDESZ új Alkotmányt csinál?

Figyelt kérdés

Népszavazás nem lesz róla, mert szerintük a választás elegendő felhatalmazást ad. Pozsgay, Stumpf, Pálinkás, Szájer, Schöpflin és Boros P. lesznek az alkotmányozó atyák, ők dolgozzák ki a koncepciót. Mi lesz ebből?

[link]

2010. jún. 9. 20:01
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
77%
új biztosan kell már, a régi 1949-es helyett,csak jól kell megcsinálni.
2010. jún. 9. 20:04
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
igen szerintem is kell új, van mit modernizálni rajta, a népszavazást én személyszerint nem igénylem, nem hiszem hogy ez olyan kérdés amit egyszerűen minden szavazónak el lehet magyarázni, sokrétű dolog és egyébként se olcsó aza népszavazás és szerintem nem sokan mennének el rá épp most volt szavazás azért minden törvényt nem lehet megszavaztatni mint Svájcban
2010. jún. 9. 20:11
 3/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kell, a mostani sok tekintetben az átírások meg módosítások- főleg hogy még a kommunisták csinálták- miatt már értelmetlen wc papír gyüjtemény.
2010. jún. 9. 20:26
 4/38 anonim ***** válasza:
39%

Szerinted hány kérdést kéne feltenni egy népszavazáson ahhoz, hogy abból a nép szájíze szerinti alkotmány kerekedjen?

Igen, kell új alkotmány. Remélem, a Szent Korona-tanon alapszik majd.

2010. jún. 9. 20:44
 5/38 anonim ***** válasza:
58%
Látszik, hogy itt is sokan tanultak ilyeneket. Az Alkotmányunk nem értelmetlen, sőt még csak nem is használhatatlan, az meg tetszik-nem tetszik, de részletkérdés, hogy nem egy teljesen új valami. Tökéletesen értelmezhető és egyértlmű alkotmány soha nem lesz, mert egyszerűen lehetetlen minden helyzetre kitalálni valamit, az esetlegesen felmerülő problémák nagy részét(amik meg minden alkotmánynál vannak)az Alkotmánybíróság értelmezés útján pedig már pontosította, és ezt a munkát folyamatosan folytatja is, tehát ha valami nem egyértelmű, megvan a megfelelő szerv az értelmezésére, akinek ez az egyik fő feladata.
2010. jún. 9. 20:46
 6/38 A kérdező kommentje:
Válasz a 20.44-re: Szerintem egy kérdést kellene feltenni: Igen vagy nem? Nem a részletekről, hanem az alkotmány egészéről kellene szavazni. Jellemző, hogy a FIDESZ nem vállalja ezt a megmérettetést.
2010. jún. 9. 20:51
 7/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen Kérdező, szép is lenne ez így. Csak hát sajnos a lakosság több, mint 90% kb annyira ért az Alkotmányhoz meg az alkotmányozáshoz, mint az atomfizikához. Így elég irreálisnak tűnik, hogy a nép döntsön, hogy kell-e új alkotmány. Nem lenne megalapozott a döntés.
2010. jún. 9. 20:55
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul: A hattagú testületben NINCS alkotmányjogász!!!
2010. jún. 9. 20:55
 9/38 anonim ***** válasza:
Kommunisták csinálták..jesszusom..
2010. jún. 9. 20:57
 10/38 anonim ***** válasza:
74%
Kell új, de nem a Fidesszel és Gyurcsánnyal.
2010. jún. 9. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!