Reálisan mennyi az esélye az ellenzéknek egy 0-100-as skálán, hogy közösen legyőzze a Fideszt egy hónap múlva? És miért gondolod?
0.
Mert az ellenzék egy töketlen bagázs.Még egységesen se lenne sok esélye,nemhogy így.
Szerintem is 0.
És azért, mert nem fog az egész ellenzék összeállni egymással.
0
Az ellenzéki oldalon nem fognak a balos szavazók tömegesen a jobbikra, a jobbikosok meg baloldalira szavazni. Ez azért logikus is.
Nulla
Ha vissza is lépnének egymás javára és a szavazólapon lenne egy DK-s, meg egy fideszes akkor sok jobbikos inkább a fideszre szavazna mint a DK-ra, vagy akár MszP-re. Én legalábbis biztos.
Én Jobbikos vagyok (2008-09 óta folyamatosan) és szavaznék akár DK-s vagy MSZP-s jelöltre is, ha a helyi jobbikos egyéniben visszalépne a javára. Listán meg persze a Jobbikra. Most első dolog, hogy a Fidesz ne tudjon kormányt alakítani és érdemes félre tenni a primitív törzsi gyűlölködést a pártok között.
LMP-re vagy Momentumra meg még könnyebb szívvel szavaznék.
Igazából meg kellene állapodni olyan 40-50 egyéni körzetben. Remélem hogy a Jobbik meglépi, hogy visszalép jó sok esélyes helyen más ellenzéki jelölt javára. Nagyon jó lenne.
A kérdésre válaszolva mondjuk most ahogy a Jobbik agresszíven kommunikálja hogy ők aztán nem lépnek vissza senki javára, egy olyan 20-30% esélyt látok erre. (A többi ellenzéki pártban úgy kb van hajlandóság visszalépésekre.)
7.
A Jobbikosok 60%-a hajlandó lenne akár balos jelöltre is szavazni egyéniben, csak ne a Fideszre. Ugyanez az arány igaz a balos választóknál is, hogy ennyien szívesen szavaznának Jobbikos jelöltre, csak ne balosra.
+ Mennyi bizonytalan szavazót, amúgy szavazni egyáltalán nem járó embert megnyerne egy ilyen összefogás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!