Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Akik mindenáron összefogást...

Akik mindenáron összefogást akarnak és semmi nem érdekli őket, csak hogy kormányváltás legyen, azok nem gondolnak bele, hogy mi lesz utána?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a teljes ellenzék összefog és legyőzik a Fideszt. Akkor ott fogunk tartani, hogy megalakul az MSZP-PM-DK-Együtt-Jobbik-LMP-Momentum kormány. Na mármost kérdem én, hogy ezek a totálisan különböző világnézetű pártok, akik fújnak egymásra és az egyetlen dolog ami egyben tartja őket a fidesz gyűlölet. Ezek a pártok így együtt ,hogyan lesznek képesek kormányozni? Hogy fognak tudni törvényeket átvinni a parlamenten, ha kb. semmiben sem értenek egyet. Egy törvény elfogadásához ha jól tudom min. 50%-os többség kell.
2018. márc. 10. 20:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

#3: Érdekes módon az nem zavar, hogy a Fidesznek nincs programja. Mondom ezt úgy, hogy én se ájulnék el a gyönyörtől egy ilyen kormánytól.

A legjobb szerintem az lenne, ha a Fidesz kapná a legtöbb szavazatot, de nem kétharmadot, sőt ideális esetben többséget sem. Álmaim netovábbja pedig az, hogy kisebbségi kormányzásra kényszerülnek, mert akkor tényleg kormányozni kell, együttműködni a többi párttal, nem lehet elfutni a kényes kérdések elől hogy "boldog karácsonyt kívánok", visszaszorulna a korrupció, az uszítás és az agymosás, és végre érdemi problémákkal kellene foglalkozni. Ha erre képesek, akkor már jól jártunk a mostani helyzethez képest, ha nem, akkor nagyon gyorsan belebuknak.

2018. márc. 10. 23:03
 22/29 anonim ***** válasza:
17%

A Fidesz 8 éve folyamatosan kormányoz, ez többet ér bármilyen ígéretnél, meg lehet nézni mit csináltak:

[link]

2018. márc. 10. 23:05
 23/29 Andizsuzsi ***** válasza:
52%

"De azért NA, hát ilyen áron azért mégsem"

De, ilyen áron is.

2018. márc. 11. 07:03
 24/29 Shai-Hulud ***** válasza:
91%

"azok nem gondolnak bele, hogy mi lesz utána?"

Dehogynem.

1. Fidesz-káderek leváltása, felelősségre vonások, szétlopott vagyonok visszavétele.

2. Jogi garanciák, ellensúlyok helyreállítása, konszenzuson alapuló Alkotmány létrehozása.

3. Választási rendszer anomáliáinak felszámolása, majd szabad választások kiírása.

Legalábbis ennek KELLENE történnie.

2018. márc. 11. 09:32
 25/29 A kérdező kommentje:
Persze, miután Gyurcsány, a Jobbik, az MSZP , a sok korrupt szardarab megnyer egy választást, majd nyilán lemondanak a hatalomról is kiírnak egy másik választás. Te melyik tündérmesében élsz?
2018. márc. 11. 10:43
 26/29 anonim ***** válasza:
62%

Nem is tudom, hogy az vajon vicces, vagy siralmas-e inkább, hogy nyolc év féldiktatúra után felnőtt emberek elkezdenek f.sni a valódi demokráciától.

Gratulálok!

2018. márc. 11. 11:11
 27/29 anonim ***** válasza:
36%
Mi lesz utána? Ha semmit nem csinálnának, már jobb lenne mint most, mert nem lopnának.
2018. márc. 11. 11:12
 28/29 A kérdező kommentje:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Hát persze, nyilván nem lopnának.

A fideszt is ezért választottuk meg 2010-ben, mert ők azt mondták, hogy nem fognak lopni.

2018. márc. 11. 11:20
 29/29 Shai-Hulud ***** válasza:
Aztán látod, mi lett a vége...
2018. márc. 11. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!