Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Akik mindenáron összefogást...

Akik mindenáron összefogást akarnak és semmi nem érdekli őket, csak hogy kormányváltás legyen, azok nem gondolnak bele, hogy mi lesz utána?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a teljes ellenzék összefog és legyőzik a Fideszt. Akkor ott fogunk tartani, hogy megalakul az MSZP-PM-DK-Együtt-Jobbik-LMP-Momentum kormány. Na mármost kérdem én, hogy ezek a totálisan különböző világnézetű pártok, akik fújnak egymásra és az egyetlen dolog ami egyben tartja őket a fidesz gyűlölet. Ezek a pártok így együtt ,hogyan lesznek képesek kormányozni? Hogy fognak tudni törvényeket átvinni a parlamenten, ha kb. semmiben sem értenek egyet. Egy törvény elfogadásához ha jól tudom min. 50%-os többség kell.
2018. márc. 10. 20:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
44%

# 8/8 Időpont ma 20:58

Fidesznek alapból nem lenne többsége, ha nem torzították volna a rendszert így. 44% nem 2/3, abban megegyezhetünk. Csak a győztes kompenzációval, a kerületek felosztásával, és még sok mással sikerült elérjék hogy megmaradjon a többség.

De ha a rendszer nem kedvezne ilyen mértékben a győztesnek, akkor a győztes (is) rá lenne kényszerülve arra hogy jó kapcsolatai legyenek a többi párttal, hogy találjon koalíciós partnert.

2018. márc. 10. 21:07
 12/29 A kérdező kommentje:
#10 De ahhoz találnia kéne koalíciós partnert. Legalább az egyik ellenzéki párttal meg kéne egyeznie a fidesznek, ha kormányozni akar. Szerinted azok az ellenzéki pártok közül, amiknek egytől-egyik az a jelmondata, hogy tűnjön el a fidesz, mégis melyik fog majd koalícióra lépni a fidesszel???
2018. márc. 10. 21:11
 13/29 A kérdező kommentje:
#9 Hátha erről szól a "demokrácia", hogy az MSZP,Gyurcsány és a Jobbik együtt kormányoznak és együtt próbálnak megegyezni bármiben is. Akkor én köszönöm, de ebből a demokráciából inkább nem kérek.
2018. márc. 10. 21:12
 14/29 anonim ***** válasza:
83%
A régi szisztémában is az MSZP kapott 33%-ot 1994-ben s lett 54%-a a parlamentben. Az eredmény nem elsősorban a rendszerből, hanem az ellenzék szétaprózottságábúl adódik.
2018. márc. 10. 21:15
 15/29 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, te naiv gyerek.

A Szabad Demokraták Szövetsége semmilyen formában nem hajlandó együttműködni a kommunista utódpárttal! 94es választások előtt.

A Fidesz Magyar Polgári Párt a leghatározottabban elutasítja Torgyán Józsefet és pártját, velük a koalíció kizárt. Szólt a 98as választás előtt.

Ha meg nem talál koalíciós partnert a Fidesz, akkor kormányoz kisebbségből.

2018. márc. 10. 21:16
 16/29 A kérdező kommentje:

Azt már láttuk ,hogy hogyan működtek ezek a koalíciós kormányzások, az egyes pártok közötti belső feszültségek (MSZP VS SZDSZ) (Fidesz VS FKGP) még inkább háttérbe szorították azt, hogy bárki is foglalkozzon az ország valódi érdekeivel.

A kisebbségi kormányzás csak akkor valósulhat meg (gondolom) ha azt a parlament megszavazza. Márpedig ha kisebbségben vannak a parlamentben, akkor nem fogják tudni megszavazni. Németországban ez lehet, hogy működik, de nálunk sokkal nagyobb feszültség van a pártok között, mint a nyugati országokban.

2018. márc. 10. 21:21
 17/29 anonim ***** válasza:
66%

Igazából pont ez a kicsikből meg egy nagyból való koalíció, ami miatt a németeknél szeptember óta nincs rendes kormányuk.

Mert a sok kicsi még ott is sokfelé húzott, így aztán nem lett semmi, viszont nyert a szocáldemokraták hataloméhsége, Schulz-cal az élen. Csak már annyira ciki volt neki is köpönyegforgatása, hogy most scholzra kellett cserélni.

2018. márc. 10. 21:30
 18/29 anonim ***** válasza:
91%
Szóval azt akartam mondani, hogy magyarországon is esélytelen egy hasonló felállás, mivel mi tudunk még jobban széthúzni.
2018. márc. 10. 21:31
 19/29 anonim ***** válasza:
35%

Orbán belegondol, hogy mi lesz velünk ha ő marad?

Mennie kell, ez az első lépés.

2018. márc. 10. 21:45
 20/29 A kérdező kommentje:

Orbán leváltására valóban szükség van, de nem minden áron.

Én csak akkor vagyok benne, ha egy életképes, megbízható és mindenekelőtt STABIL ellenzéki párt kerül a helyére.

2018. márc. 10. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!