Mik azok a jó dolgok, amik a fidesz kormány számára kérdés nélkül felírhatóak?
Azokra gondolok, amiket nem lehet megkérdőjelezni. Nincs ellenvetés, az egy jó húzás volt.
Mondok egy példát és egy ellenpéldát is:
A kerítés. Ezt nagyon nehéz megkérdőjelezni. Jó húzás volt, kész.
Ellenpéldának a 15%-os SZJA. Ez ugyan önmagában jó dolog volt, csakhogy mellette annyi új adót, járulékot és egyebet bevezettek, hogy míg az MSZP alatt a fizetésünk 24%-át adóztuk le, mostanra több mint 1/3-át.
Nem tudok olyat mondani.
Ezek eddig csak ártottak
Jók: 35 évesen nem mehetnek nyugdíjba a zsaruk, nagycsaládosok adómentesek, a rászoruló gyerekek ingyen esznek a suliban, segély helyett közmunkaprogram.
Rossz: A CSOK.
#3: a jókkal bármennyire kormányellenes vagyok, egyet kell értenem.
A probléma az, hogy apám hatvannégy évesen, negyvenhat év munkával a háta mögött, három törött csigolyával szintén nem mehet nyugdíjba. Aztán elmehet, hogy nyugdíj mellett tovább dolgozzon, mert a nyugdíjból nem fog tudni megélni, csak éppen amíg a papírok meg nem jönnek, két és fél hónapig pénzt nem kap, dolgozni meg nem dolgozhat, és a kutyát nem érdekli, miből fog megélni, arról nem beszélve, hogy ez alatt még orvoshoz se mehet, mert a TB-t ugyan ki fizeti? Nehogy már megérje a nyugdíjas kort...
"mellette annyi új adót járulékot és egyebet bevezettek..."
Egyszer már felsorolhatná ezeket valaki részletesen is. Mi az a rengeteg adó és járulék, ami be lett vezetve?
"lop, mintha muszáj lenne."
Miért a többi nem lopott?
-ezt legalább tudjuk hol keressük, az előző kormányok által ellopottat pedig sosem fogjuk megtalálni.
"csakhogy mellette annyi új adót, járulékot és egyebet bevezettek, hogy míg az MSZP alatt a fizetésünk 24%-át adóztuk le, mostanra több mint 1/3-át."
pl.:
SZJA adótábla 2006 megszerzett jövedelemre vonatkozó
0-1 550 000 forint: 18%
1 550 000 forinttól: 279 000 forint és az
1 550 000 forinton felüli rész 36%-ának együttes összege.
2006-ban a keresetem 36% ment el 1,5M-ig a felette lévő résznek pedig 58%
"új adót, járulékot és egyebet bevezettek"
Ami ugyanúgy régen is megvolt, de sorolhatnál 1-2-t.
Ajánlott olvasni való:
Miért lusták az emberek tájékozódni és olvasni??
Jó: Hozott egy olyan törvényt amivel eltudtam a szakmámban helyezkedni mivel ebben a szakmában megszüntette ezzel a trükközést.
Rossz:
Olyan jogokat nem ad meg amelyekkel hatékonyan tudom végezni a munkámat.
A "szociális hozzájárulási adó" mely címszó alatt leemelik a fizetésem nagy részét és hiába beszélnek ennek a csökkentéséről nem venni észre, hogy csökkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!