Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fidesz vagy Jobbik, esetleg...

Fidesz vagy Jobbik, esetleg Munkáspárt?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni tavasszal rászavazzak-e a Fideszre, vagy adjak egy sanszot a Jobbiknak, hátha kormányra kerülnek, mégiscsak a második legesélyesebb párt. Szívem szerint a Munkáspártra szavaznék, de annyi esélyük van, mint hógolyónak a pokolban.

A Fidesszel nagyrészt egyet értek ideológiailag, mert Nyugat-ellenes és Kelet-barát, megvédi az országot attól a káros ideológiától amivé a Nyugat a 80-as évek óta sínylődött, amely korszak szerintem a Nyugati kultúra aranykora volt. (Feminácik, SJW-k, Polkorrektség).

Viszont a mai Nyugaton tetszik pl. Donald Trump, mert hasonlít Ronald Reagan-re és ő is fellép ezen deviáns dolgok ellen az USÁ-ban.

Van viszont két problémám a Fidesszel, az egyik az, hogy szerintem nem elég erélyesen Nyugatellenes, nem akarja kiléptetni Magyarországot az EU-ból, meg a NATO-ból, a másik meg az, hogy nem a Munkásosztályt támogatja, hanem a Felső-középosztályt meg Felsőosztályt.

Tehát leginkább egy olyan politika tetszik nekem, ami gazdaságilag szélsőbaloldali, társadalmilag szélsőjobboldali.

Vannak itt mások hasonló ideológiával? Fideszre vagy Jobbikra fogtok szavazni és miért? Esetleg gondoltatok a Munkáspártra?

2018. febr. 10. 06:03
1 2 3
 11/21 Barbell Deadlift ***** válasza:
52%

"A Fidesszel nagyrészt egyet értek ideológiailag, mert Nyugat-ellenes és Kelet-barát"

Legalábbis szavak szintjén, de a függöny mögött mindig az Eu-val paktál le. Ezzel egyébként önmagában nem lenne baj, csak nem értem, hogy miért nézi hülyének a szavazóit, és miért hazudik nekik...

"Van viszont két problémám a Fidesszel, az egyik az, hogy szerintem nem elég erélyesen Nyugatellenes, nem akarja kiléptetni Magyarországot az EU-ból, meg a NATO-ból"

Miért baj, ha nem eléggé nyugatellenes?

Egyébként ha téged nem zavar, hogy hazudnak orrba-szájba, és annyi pénzt loptak el eddig, mint amennyit a rendszerváltás óta összesen nem lopott egyik párt sem, akkor szavazz rájuk. Ha az sem zavar, hogy még a 2008-as válság kellős közepén is erősebb volt a forint, mint amióta a Fidesz kormányon van, akkor szavazz rájuk.

Ha nem zavar, hogy az oktatást tönkretették (túlterhelt gyerekek, túlterhelt pedagógusok, fizetőssé tett oktatás stb...persze ez nem zavarja azokat, akik még a 8 általánost is nehezen végezték el) és hogy több ezer migránst fogadtak már be, miközben 3 éve azt papolják, hogy egy darabot sem engednek be, akkor szavazz rájuk.

2018. febr. 10. 16:33
 12/21 Barbell Deadlift ***** válasza:
24%

6-os válaszoló!

"A minimálbéremelés, a rezsicsökkentés, a célzott áfacsökkentések (hús) pedig legjobban a munkásosztálynak segítettek, aki jól keres, annak korábban sem volt gond ezek megvásárlása. "

Az áfacsökkentéssel Mészáros Lőrincen kívül nem sokan jártak jól, nem tudom feltűnt-e, de kb a csökkentés után két héttel ugyan annyiba került minden, mint előtte.

A rezsicsökkentést hagyjuk, az energiaárak alapból csökkentek, a Fidesz csak kihasználta az alkalmat, hogy szokásukhoz híven körbehazudhassák a magyar sajtót, és választ tudjanak nyerni.

A minimálbér emelés tök jó, csak éppen a magyar KKV-k (akiket a legjobban támogatnia kéne egy elméletileg nemzeti kormánynak) nem tudják kigazdálkodni a járulékokat (kivéve ha Fidesz közeli KKV, mert akkor tolják őket melóval).

2018. febr. 10. 16:37
 13/21 anonim ***** válasza:

A munkáspártra véletlenül sem, nem kell komcsi banda!

Talán a jobbik, bár olyan kételyekkel tenném melléjük is az x-et.

2018. febr. 10. 18:13
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Kár hogy már nincs MNSZ. Lassan az kellene
2018. febr. 10. 18:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Én kétlem, hogy létezik az igényeidnek megfelelő párt.
2018. febr. 11. 16:21
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyikre sem. Azért mert utálom a Fideszt, a Jobbik pedig egy Fidesz klónpárt hasonlóképpen egyszemélyes irányítással. Mindkettő egyszemélyes párt, a pártvezetőn kívül a többinek szava nincs. Én köszönöm, ezt nem kérem. Bárkit választok, aki még nem volt hatalmon és értelmes, de nem a Fidesz és nem a pálforduló, fidesz 2.0 Jobbik.
2018. febr. 12. 12:45
 17/21 Barbell Deadlift ***** válasza:
Mitől pálforduló a Jobbik?
2018. febr. 12. 12:51
 18/21 anonim ***** válasza:
Lázár a csodálatos! Hisz ki más!!!
2018. febr. 24. 18:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Fidesz.

Képtelenség a NATO-ból kilépésre gondolni. Ez van. EU dettó. Rossz helyen vagyunk, de ezzel kell élni. Meg kell találni az előnyeit, nincs más. És ebben a Fidesz az egyedül számításba jöhető párt. Nem is baj, a KDMP-vel jól elvannak.

A Jobbikkal komoly fenntartásaim vannak. Szerintem nem most "néppártosodtak", hanem becsaptak bennünket, kezdettől. Más volt a cél velük.

A Munkáspárt igazából átalakulhatna szakszervezetté, szerintem.

2018. febr. 24. 18:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Lázár a hyperfantasztikus! Hisz ki más!
2018. febr. 24. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!