Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi értelme van a stadionokra...

Mi értelme van a stadionokra költött milliárdoknak?

Figyelt kérdés

Azon kívül, hogy ez a Főnök hobbija.

Értelmes magyarázat esetleg?

2018. jan. 8. 16:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
3%

#9 a lengyelek a német ár 180%-áért építenek autópályát, a spanyolok a 140%-áért. Az EU-t meg nem érdekli amíg van róla számla.

Szóval ez is mutatja, hogy nincs igazad amikor azt írod, hogy stadionból jobban lehet lopni, mint autópályából.

2018. jan. 8. 18:43
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

Ejnye kérdező, nagyon gyenge a fantáziád. Nem a főnök hobbija. Senkinek nem hobbija.

Nézzük egyszerű számokkal egy esetben.

Kell nekem 100 milliárd. Termelni nem termelek, így eladnom sincs mit. Innen nem jön pénz. Én vagyok az állam, elvehetném a kasszából, de ez látszik. Akkor is, ha nem mutatom meg a kasszát. Nem minden ember hülye ebben az országban. VISZONT.

Építek egy stadiont. Kijön ötmilliárdból. De én ötvenet fizetek érte ebből a kaszából (ami nem az enyém). A stadion nagy, sok cég építi. Ötven cég kap érte egy milliárdot, de csak akkor, ha 800 milliót nekem visszaad. Lesz ilyen 50 cég, mert hamar rájönnek, kap egy milliárdot, visszaad 800 milliót, ténylegesen elkölt 100 milliót, de a másik 100 millió tisztán, munka nélkül az övé. Hát nem nagyszerű?

Építek 100 stadiont, sőt többet. Elmagyarázom nektek, hogy erre szükség van. De ráadásul építek autópályát is. És arra tényleg szükség van. Az autópálya kilométere 3-6 milliárd. Másutt. Nálunk 80 milliárd. A többi az enyém. Építek kórházat. Persze "központit". Építek színházat. Iskolát. mindent. Hadd örüljön a nép. Mindnek 80%-a az enyém, 10%-a a haveré (aki épít, de milyen silányat, hiszen nem ért hozzá), és a maradék 10% tényleg az építésre megy.

Egy egész ország átverhető ezzel. És még tapsolnak is, sőt, a kritikusok száját nem is nekem kell befognom. Még csak nem is a haveroknak, pedig ők szívesen megtennék. Nem, a tömeg azon része fogja be a kritikusok száját, akiket megetettem. Autópályával. Iskolával, ahová nem az ő fiai járnak. Kórházzal, ahonnan elküldik. ÉS ugye milyen szép ez. Szép is a demokrácia. Az illiberális.

2018. jan. 8. 18:54
 13/21 anonim ***** válasza:
3%
Amire itt sokan költenék a stadionok helyett a pénzt azok a dolgok baloldali kormány idején sem voltak rendben, ráadásul akkor stadionok se épültek. Hasonlat: anya nem hozott semmilyen kaját, apa meg csak gumicukrot de itt apának ugranak neki pont azért mert hozott valamit....
2018. jan. 8. 18:56
 14/21 anonim ***** válasza:
97%

Mutyi. Pénz átcsoportosítás, meg közpénz jelleg elvesztése. Ennyi a stadionok célja.

NB1-ben is üresek, Nb2-ben méginkább, de mikor NB3 meg megyei csapat kap csilli villi újat 2500as befogadóval, mikor 150 az átlagnézőszám... hát igen

Azt se lehet rámondani, hogy "mert a sport egészséges", mert ezeket a KÖZ, a NÉP nem használhatja. Ahogy más mondta korábban, például az "akadémia" nevű csapat akademistái se... lol.

Jelenlegi helyzetben ha már ennyire sportmánia van, a közsportra kéne költeni... tudjuk, jó kis gumi futópályák, gumi borítású focipályák, kinti kosárpályák, (asztali)teniszpályák, MTB pálya, kinti kondi, és a többi és a többi. Sőt, igazából olyan közparkokban, ahol apu-anyu-gyerek is el tud lenni. Mert ennek lenne egészségügyi célzata... annak, hogy a Baktalórántháza kap egy stadiont NB3ba? Vagy a Balmaz fűthetőt, amit nem tud bekapcsolni? Semmi...

2018. jan. 8. 19:11
 15/21 anonim ***** válasza:
2%
A viágon mindenhol állnak stadionok, amelyek nem csak sporteseményekeknek, de koncerteknek, vásárokak és egyéb rendezvényeknek is otthont adnak. Vicces lenne, ha pont nálunk nem lennének. Modern közösségi terek. És amit az ember épít, azt bizony időnként fel kell újítani vagy újjá kell építeni, ez a dolgok rendje, nem várhatjuk meg, míg rádől a látogatókra.
2018. jan. 8. 21:30
 16/21 anonim ***** válasza:
98%
Hát, én több, mint húsz évig jártam (magyar) meccsekre, szóval nem vagyok alapból fociellenes, de semmi értelmét nem látom. Stadionok építésének, felújításának, akkor lenne értelme, ha lennének bennük nézők. Ahhoz viszont foci kellene.
2018. jan. 8. 21:37
 17/21 anonim ***** válasza:
15%

#9 "Egy autóút építésénél nem lehet túl sokat lopni, mert az könnyen összehasonlítható és kiderül."

Azért sikerült drágább autópályákat építeni az alföldön, mint az osztrákok az alpokban...

Szerintem te is hallottál a hegy nélküli alagútról, meg a völgy nélküli viaduktról.

És ezekben az volt a szép, hogy külföldi cégek nyelték el az egészet !!!

Hasonlóan a négyes metróhoz meg a többi gigaberuházáshoz.

A stadion pénzek legalább itthon maradtak, magyae embereknek adtak munkát, itt adóztak utána, és itt maradt a haszon is.

És, valóban a Fidesznek ezek szolgáltatják a hátországot, akikre lehet támaszkodni, mint ahogy az előző ballib társaságot a külföldi multik támogatták a zaftos megrendelések fejében.

A különbség csak annyi, hogy a Fidesz támogatói itthon tartják, és forgatják vissza a gazdaságba a pénzt.

Éz látszik az egyre jobb gazdasági mutatókon.

És az is látszott, hogy a ballib társaság barátai kifelé talicskázták a pénzt, és az ország a csőd szélére került.

2018. jan. 8. 21:56
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Mégha úgy teljesítenének a magyar csapatok hogy büszkék lehetnénk az eredményeikre akkor megérteném de olyan csapatot ami Andorrától is kikap hát nem hogy stadiont nem kéne építeni nekik hanem a fizetésüket is megkellene vonni
2018. jan. 9. 00:47
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülnék, ha az ország csak stadionhelyzetben lenne lemaradva. Tényleg, miért ezt volt a legfontosabb megoldani?
2018. jan. 9. 06:31
 20/21 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy irtó retyó stadionjaink voltak.

Kellett egy pár,hogy ne égjünk folyton egy-egy nemzetközi mérkőzés alkalmával.

De elég lett volna Pesten, Debrecenben, Miskolcon, Győrben, Fehérváron egy-egy.

Azok sem telnek meg, de egyéb rendezvényekkel lehet csökkenteni a ráfizetést. A Fradi stadionnak könnyű, mert csak ott játszhat a magyar válogatott, az még jelentett némi bevételt.

Debrecenben sem a meccseken van telt ház (20 ezer fő), hanem a Virágkarneválon, a Campusz Fesztiválon, a YouDay-en stb. Viszont ott van még műjégpálya, a HALL,

meg fitnesz, meg kocsma, meg rekortan futópálya stb.

De még így is ráfizetéses.

A többi város is tud némi csökkentő rendezvényt csinálni (esetleg). De pl. Szombathelyen a lakótelep közepén még koncertet sem kehet rendezni pl.

Úgyhogy: sok értelme nincs, az biztos! Ráadásul ez a kötelező regisztráció is megfelezte a meccsre-járók számát. (én sem voltam azóta egyetlen meccsen sem, pedig addig azért el-el mentem évente vagy 5-7 szer)

2018. jan. 9. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!