Mi most Magyarországon a hiteles hírforrás?
Itt kifejezetten a kormánypárti emberekre vagyok kíváncsi. Mert rengetegszer olvasom itt, hogy index, hvg, 24, atv... Mind libsi és hazudik.
Kérdem én, mi a hiteles nektek?
Tisztázzunk valamit!
Pl az, hogy Mészáros L. kap meg szinte minden pályázatot, akkor is ha nem ő volt a legolcsóbb pályázó és ezt lehozza mondjuk az index az tény. Ez pedig korrupció. Ez hiteles forrás. Bárki megkeresheti neten, mert fent van.
Az hogy az MTI ezzel nem foglalkozik, mert nem lehet neki, vagy nem akar az oké. Az is, hogy pl ugyanekkor mondjuk az M1-en az a fő hír, h OV beszédet tartott Csíkszeredán... Ez is tény, ez is hiteles!
Azt nem értem, hogy mondhat valaki olyat, h pl az index, hvg, cnn, bbc nem hiteles mert bal oldali?
Azt lehet mondani, h mind2 hírcsatorna szűri a híreket. Viszont az én meglátásom szerint pl az említett Csíkszeredás beszéd fenn lesz az indexen kis hírként. Míg a korrupciós ügyletek nem az M1-en.
PL. az Indexen olvasott hírekről többször kiderítettem, hogy lényeges tényt kihagytak vagy máshogy írtak. És utána persze helyesbítenek, de mit ér? Egy hét múlva már, aki elolvasta, és nem volt valami gyanús a cikkben, az nem fog emlékezni.
A legolcsóbb ajánlatot meg soha nem szabad elfogadni, ezt mindenki tudja, aki valaha csináltatott szakmunkát a lakásában. Mert vagy égi-romlott-minőség alatti anyagot fog használni, vagy inasokkal dolgoztat szakemberek helyett.
A korrupció egész más, mint amit annak mondasz. De biztos te is tudod.
Tehát az nirmális, hogy mindig ugyan azok az emberek cégei nyernek minden közbeszerzést?
Néha olvasgass, nézegess Hadházy Ákos videókat, interjúkat! Azokra mi a magyarázat szerinted? Mint pl a lélegeztető gépeknél, ha jól emlékszem a GE cég nem nyert/ nyerhetett mert épp volt egy jó ismerős is a pályázók közül. Pedig GE nem kutyaütő cég, olcsóbb is lett volna...
Ne egy politikus mondja már meg, h egy bizonyos építkezést mennyi pénzből lehet kihozni. Azért mert valaki olcsóbban válalja már nem jó? Csak a szomszéd cége! Ne viccelj már! Ezek mik ha nem korrupciók? :)
Ha nem akarod meglátni, nem kell! De ne tagadd! :)
Ha "szomszéd cége", vagy ismerősé vagy akár régi haveré kap meg akármit tőled, amit idegen, olyan ember, akit nem (jól) ismersz, vagy akármiért nem bízol meg benne, az NEM korrupció.
A korrupcióhoz pénzt vagy valami mást kell hogy adjanak neked, a saját hasznodra, kifejezetten azért, hogy aláírjál valami olyat, amit különben nem írtál volna alá. Talán így a legegyszerűbb, hogy el tudd gondolni.
Ha minden személyes ellenszolgáltatás nélkül adsz szerződést rokonnak-ismerősnek-stb., az maximum protekcionizmus. Amin még vitatkozhatunk, hogy hogy is van.
"Ha "szomszéd cége", vagy ismerősé vagy akár régi haveré kap meg akármit tőled, amit idegen, olyan ember, akit nem (jól) ismersz, vagy akármiért nem bízol meg benne, az NEM korrupció."
Ugye most csak viccelsz ember? Nem az a lényeg h kit ismerek és kit nem egy közbeszerzésnél, hanem az h milyen áron, milyen minőségben csinálod ezt meg. Ez a közbeszerzés lényege. Alacsony ár, jó minőség, és megbízható cég. Itt most azt csinálják, h a legdrágább ajánlat a haveré és a felét visszacsurgatja ilyen-olyan formában a főnöknek. Hát ha ez neked nem korrupció akkor a fegyveres rablás is számodra csak kölcsön vett pénz.
Még a fidesz-éra előtt 2008-ban akartam pályázattal fűtéskorszerűsítést. Egy "baloldali" tulajdonú cég (szép irodájuk volt a városcentrumban, ők foglalkoztak az ilyen pályázatokkal) adott egy árajánlatot amit az általuk biztosított szakikkal kellett volna kiviteleznem -ezekkel egy autóparkolóban tudtam talákozni. Az önrész másfél millió forint fölött lett volna. A szakik nem tettek rám túl jó benyomást, s kerestem más céget, akik pályázat nélkül 680 ezer forintért megcsinálták a korszerűsítést.
Ez mi volt (lett volna), ha nem korrupció.
18.
Hiszen magad is leírod, hogy miért kapja valaki. Mert megbízható. A bizalom az első szempont minden szerződésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!