Baloldali, liberális beállítottságú/szavazó emberek, nektek mi a véleményetek arról, hogy a Jobbikot betiltanák? Ha megtörténne, mi lenne erről a véleményetek?
2014-ben vonakodva bár, de a Fideszre szavaztam. Viszont most ahogy mennek a dolgok Magyarországon, megbántam (gyűlöletkampány (muszlim vagyok, így még rosszabb érzés nekem), korrupció, stb.).
Kíváncsi vagyok, mit gondoltok ti erről.
Attól függ mire hivatkoznak és jogos-e. A Jobbik korábban nagyon billegett a törvényesség határán, annyira szélsőséges volt, szóval szerintem nem lenne feltétlenül elképzelhetetlen a dolog.
Más kérdés, hogy a kormány ezt nyilván leszrja és politikai okokból tenné pont a választások előtt - ez természetesen nagyon aggasztó lenne.
Nyilván ezen is lehet lovagolni de miért nem azon aggódsz, hogy működjenek együtt az állami számvevőszékkel?
Vagy inkább azon, hogy derüljön ki az igazság, hogy most akkor mennyit is csalnak a kampánypénzekkel?
Mert értem én, hogy "dehát a többi párt is ezt csinálja" de azért az mégis csak nevetséges, hogy azon lennénk felháborodva ha egy masszívan csaló pártot betiltanának és nem azon, hogy miért nincs vizsgálat a Fidesz, MSZP, DK és többi pártnál is.
Maradjunk annyiban, betiltani diktatúra szokott. Ha tehát egy kormány betiltja a Jobbikot (vagy bárki mást), akkor tudom, hogy egy megvalósult diktatúrában élek.
Nem kell mindenkivel egyetérteni. Lehet vele vitatkozni. Betiltani, a gyengék és üresfejűek eszköztára, ők nem tudnak vitatkozni, azért tiltanak be.
Teljes mértékben demokráciaellenes dolognak tartanám,ha ezt a fidesz meglépné.Remélem azért ilyen nem lesz,de ha a rajtuk múlik és 2018-ban ismét győznek,akkor nem lepődnék meg túlságosan,ha az össz ellenzéki pártot betiltanák.
Már így is lassan csak látszat demokrácia van.
A legmegrázóbb dolog az,hogy a Soros-ösztöndíjasok tovább sorosoznak, a Liberális Internacionálé Alelnöke libcsizik, a KISZ-titkár komcsizik és a "Csuhások, térdre!" keresztényeskedik.
Habár egyáltalán nem örülök a Jobbik létezésével, mert abszolút nem értek egyet azokkal az értékekkel, amiket képviselnek, de ettől még nem örülnék, ha betiltanák. Érvekkel, jobb politikával kellene elérni, hogy a Jobbik támogatottsága csökkenjen, s szavazói egy vállalhatóbb pártot kezdjenek el támogatni.
Viszont kétlem, hogy a Fidesz meglépi ezt, hiszen egyáltalán nem érdekük. Pontosan az a jó nekik, hogy mind baloldalon, mind jobboldalon van egy kb. hasonló méretű ellenzéki blokk, így pedig hiába vannak többen az ellenzékiek, mégis a Fidesz tud nyerni. Ha megszüntetnék a Jobbikot, a szavazótábor egy jelentékeny része átpártolna a baloldalhoz, már csak azért is, hogy ne a Fidesz legyen.
Azt mondja vonakodva, érted VONAkodva. Elnézést.
Ha jogszerűtlenül betiltanák a Jobbikot, akkor az utcára mennék tiltakozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!