Hogyan lehetséges hogy még a mai napig a középkorúak fejében benne van a szocializmus utána sóvárgás, amikor visszahallani is borzasztó, amik akkoriban mentek?
Úgy érzem hiába Európa közepén vagyunk, mégis két részre van osztva az ország, fiatalok és 40 évesektől felfelé.
A kérdésem azért fogalmazódott meg, mert a Tv-ben múlthéten ezzel kapcsolatosan volt interjú Kóbor Jánossal, az akkori időszakról.
Mondta hogy itthon ellehetetlenítették a zenélést, a rendőrök csak úgy azért hazazavartak valakit két pofon kíséretében mert, hosszú haja volt, meg a ruhába is belekötöttek.
Ugyan ma már nincs ilyen szerencsére, de minél öregebb az a korosztály, úgy kevésbé elfogadók a fiatalokkal szemben, én is tapasztaltam ezt, idegen embertől is, és családtagtól.
Nekem olyan az ízlésem mint a feketéké, a férfiaknak is fonják a hajukat, illetve sportruházat részesül előnyben.
Igaz a sima összefogott konytba lévő hajamat is mindig piszkálta Apám is, nagyszülő szintén, ahányszor látott mindig megjegyezte ennyi évet megéltem, de nem tudom fiatal férfinek miért jó a hosszú haj, elmondtam hogy mi a célom vele, miért kell növeszteni, de szinte oda sem figyelt rá.
Apámnak a borostát, rövidebb szakállat is igénytelenségnek tekinti, Ő amint érzi hogy szúr, húzza is lefelé, nincs olyan hogy lusta megcsinálni, akkor addig nem megy aludni.
Persze így két külön generáció más értékrenddel, csak a vitát szüli.
Emlékszem anno óvodában, iskolában talán 6. osztályos korig a tanár szólt a szülői értekezleten ha a gyereknek hosszabb haja volt, sallang nélkül oda állt a szülő elé, és megmondta hogy "Hosszú a gyerek haja már, oldják már meg ezt a problémát" Ha akkor én lettem volna a szülő, elküldtem volna a k***a anyjába az ilyet, Európában élünk, nem egy világvégi diktatúrában birkaként.
Mi a baj ezzel a hajjal pl?
azt lehagytad hogy úgy éjfél körül véget ért a koncert mert megérkeztek a csendőrök könnygázzal és oszlattak.
egyébként ha egy bányászt kérdezel meg akinek a rendszerváltás után megszűnt a munkahelye akkor azt hiszem egyértelmű hogy miért emlékszik vissza szívesen a boldog békeidőkre.
egyébként azt tudtad hogy 1400000 munkahely szűnt meg a rendszerváltás után?
Hát tényleg elcseszett egy fejed van. talán a falusi kosárfonó cigányok csinálták!?
Apád még rendes nevelést kapott. Tudja, hogy milyen egy ápolt férfi. egyetlen bűne talán, hogy nem nevelt meg rendesen.
A kommunizmus után azért sóvárognak, mert akkor voltak fiatalok! Az emlékeket az idő megszépíti. Az ember a rosszat feledi, a jót felnagyítja. Majd ha te is elmúlsz 20-30 éves, és szorult egy kis értelem a fejedbe, akkor másképpen fogod látni a világot!
Mondhatja itt a sok tejfölösszájú, hogy az akkori korosztályt az állam tartotta el, de ki tartja el akkor a mostanit, ki tartja el ŐKET???
az tarja el őket, akiket annyira lenéznek. a szüleik, nagyszüleik! Ők építették a házat amiben lakik, ők etetik, ők vették a telefont amiről a hülyeségeikat írják bele a nagyvilágba, sőt! az életüket is nekik köszönhetik!
mielőtt bárki belémkötne, 79-ben születtem. semmit nem éreztem a kommunizmusból.
Több tiszteletet az előző generációknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!