Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan lehetséges hogy még a...

Hogyan lehetséges hogy még a mai napig a középkorúak fejében benne van a szocializmus utána sóvárgás, amikor visszahallani is borzasztó, amik akkoriban mentek?

Figyelt kérdés

Úgy érzem hiába Európa közepén vagyunk, mégis két részre van osztva az ország, fiatalok és 40 évesektől felfelé.

A kérdésem azért fogalmazódott meg, mert a Tv-ben múlthéten ezzel kapcsolatosan volt interjú Kóbor Jánossal, az akkori időszakról.

Mondta hogy itthon ellehetetlenítették a zenélést, a rendőrök csak úgy azért hazazavartak valakit két pofon kíséretében mert, hosszú haja volt, meg a ruhába is belekötöttek.

Ugyan ma már nincs ilyen szerencsére, de minél öregebb az a korosztály, úgy kevésbé elfogadók a fiatalokkal szemben, én is tapasztaltam ezt, idegen embertől is, és családtagtól.

Nekem olyan az ízlésem mint a feketéké, a férfiaknak is fonják a hajukat, illetve sportruházat részesül előnyben.

Igaz a sima összefogott konytba lévő hajamat is mindig piszkálta Apám is, nagyszülő szintén, ahányszor látott mindig megjegyezte ennyi évet megéltem, de nem tudom fiatal férfinek miért jó a hosszú haj, elmondtam hogy mi a célom vele, miért kell növeszteni, de szinte oda sem figyelt rá.

Apámnak a borostát, rövidebb szakállat is igénytelenségnek tekinti, Ő amint érzi hogy szúr, húzza is lefelé, nincs olyan hogy lusta megcsinálni, akkor addig nem megy aludni.

Persze így két külön generáció más értékrenddel, csak a vitát szüli.

Emlékszem anno óvodában, iskolában talán 6. osztályos korig a tanár szólt a szülői értekezleten ha a gyereknek hosszabb haja volt, sallang nélkül oda állt a szülő elé, és megmondta hogy "Hosszú a gyerek haja már, oldják már meg ezt a problémát" Ha akkor én lettem volna a szülő, elküldtem volna a k***a anyjába az ilyet, Európában élünk, nem egy világvégi diktatúrában birkaként.

Mi a baj ezzel a hajjal pl?

[link]

2017. szept. 23. 18:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Ilyen az Amidala hercegnőnek volt.
2017. szept. 23. 18:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Hat ha az igaz aranyora, es nem lopta, akkor buszke lehet ra.
2017. szept. 23. 18:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Őket abba nevelték bele, nem tudsz velük igazán mit kezdeni. Részben ezért is tart itt az ország, ők csinálták/csinálják ilyenre. Ne foglalkozz velük, majd lassan kihalnak és ha majd a mi generációnk jön a kormányzásban, akkor a haza fényre derül. Sajnos még tűrni kell, de addig is ki lehet menni nyugatra dolgozni ott sokkal elfogadóbbak. A lényeg, hogy ha ki is mész ne feledkezz el a hazádról, tégy érte, hogy érdemes legyen visszatérni és legalább menj el 4 évente választani, a jó helyre x-elj.
2017. szept. 23. 19:21
 4/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az embereket nem az érdekli, hogy mi volt rossz, arra nem szívesen gondolnak, nem szívesen emlékeznek. Dehát az "állambácsi" eltartotta őket, nem volt gond munkával, fizetéssel, nyugdíjjal, lakással, alájuk volt tolva. Most mindenért szó szerint is küzdeni kell. Dolgozni kell. Csinálni kell valamit. És erre nem hajlandóak, még mindig az "állambácsi" segítségét várják, és ami a szomorú, hogy nem csak azok várják azt, hogy más oldja meg a problémáikat, akik ebben nőttek fel, hanem a 2.-3. generáció is azt várja el, hogy az állam intézze el nekik a több fizetést.
2017. szept. 23. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:
szüleim 63 évesek idén, ők is ezt hozzák fel sokszor. biztos hogy szituációfüggő is, nekem pl. munkásosztályba tartoztak mindketten és azt hiszem azért láthatták jobbnak mert akkoriban majdnem mindenkinek kötelezően munkát kerítettek, illetve nem voltak akkora nagy társadalmi különbségek a saját osztályukon belül és ez kevesebb feszültséget generált, elhitette veled a rendszer hogy hasznos vagy és értelme van annak amit csinálsz ha a legallja egyszerű gyári munkás is voltál
2017. szept. 23. 20:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha visszafogottan csak annyit mondok, hogy elcseszett egy fejed van, az nálad a szocializmus utáni sóvárgás?
2017. szept. 23. 21:12
 7/9 szántóvető ***** válasza:

azt lehagytad hogy úgy éjfél körül véget ért a koncert mert megérkeztek a csendőrök könnygázzal és oszlattak.

egyébként ha egy bányászt kérdezel meg akinek a rendszerváltás után megszűnt a munkahelye akkor azt hiszem egyértelmű hogy miért emlékszik vissza szívesen a boldog békeidőkre.

egyébként azt tudtad hogy 1400000 munkahely szűnt meg a rendszerváltás után?

2017. szept. 24. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát tényleg elcseszett egy fejed van. talán a falusi kosárfonó cigányok csinálták!?

Apád még rendes nevelést kapott. Tudja, hogy milyen egy ápolt férfi. egyetlen bűne talán, hogy nem nevelt meg rendesen.

A kommunizmus után azért sóvárognak, mert akkor voltak fiatalok! Az emlékeket az idő megszépíti. Az ember a rosszat feledi, a jót felnagyítja. Majd ha te is elmúlsz 20-30 éves, és szorult egy kis értelem a fejedbe, akkor másképpen fogod látni a világot!

Mondhatja itt a sok tejfölösszájú, hogy az akkori korosztályt az állam tartotta el, de ki tartja el akkor a mostanit, ki tartja el ŐKET???

az tarja el őket, akiket annyira lenéznek. a szüleik, nagyszüleik! Ők építették a házat amiben lakik, ők etetik, ők vették a telefont amiről a hülyeségeikat írják bele a nagyvilágba, sőt! az életüket is nekik köszönhetik!

mielőtt bárki belémkötne, 79-ben születtem. semmit nem éreztem a kommunizmusból.

Több tiszteletet az előző generációknak!

2017. szept. 25. 13:31
 9/9 anonim ***** válasza:
„Egy politikai rendszert hat hónap alatt le lehet váltani, egy gazdasági rendszert hat év alatt át lehet alakítani, a társadalmihoz hatvan év kell” – írta a világhírű német szociológus, Ralf Dahrendorf.
2017. okt. 2. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!