Szerintetek hogyan fér meg egy zászlón "a nép nevében" jelmondat és a royalizmus?
Ugyanazon párt, amely kampányában a fenti verscímet idézte, úgymond az "apostoli királyság" visszaállítását is szeretné. Legalábbis ezt nyilatkozta a minap a frakció egyik tagja...
Petőfi Sándor: A nép nevében
Petőfi Sándor: Akasszátok föl a királyokat!
"Mindent a népért, de semmit a nép által"
Ez II. József felvilágosult abszolutizmusának jelmondata.
Tökéletesen lefedi azt, amiről beszélsz.
Az, hogy valami a nép nevében történik, nem jelenti azt, hogy a népnek van is beleszólása.
(Előző voltam)
A felvilágosult abszolutizmus egészen addig móka, ameddig te vagy a "felvilágosult abszolút"
Most kérdező, ilyeneket tucatszámra találsz, személyes kedvencem a turulromantika melletti mélykereszténykedés.
"Az, hogy valami a nép nevében történik, nem jelenti azt, hogy a népnek van is beleszólása"
Na, az ilyen rendszerektől óvjon meg minket a vakszerencse.
Azt nem mondtam, hogy ez jó is.
(17:33-as voltam)
"turulromantika melletti mélykereszténykedés."
igen, ez 10 pontból 15-ös...
73
Semmi bajom a turulhívőkkel, vagy sámánistákkal, vagy hogy hívják magukat, és bármilyen hihetetlen, semmi bajom a keresztényekkel, csak attól tudok idegbajt kapni, amikor valaki ötvözi a kettőt. Betiltani ugye nem tiltanám be értelemszerűen, meg semmiféle módon nem ártanék annak, aki így gondolkodik, csak szerintem az ilyen ember rohadtmód következetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!