Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért lenne jó kilépni az...

Miért lenne jó kilépni az EU-ból vagy miért nem?

Figyelt kérdés
Én a magam részéről úgy látom, hogy az európai "értékközösség" nem egységes. Nem is lehet azzá tenni a véleménykülönbségek miatt sem. A magam részéről úgy látom, hogy az európai nyugati hatalmak erőltetik akaratukat a többi tagállamra folyamatosan. Sajnos sok esetben úgy tűnik a nyugat európai tévedesek folyamatosak és kártékonyak a többi államra nézve. Szerintetek mi értelme egy olyan közösségben maradni, ahol van 1-2 hangadó, a többieknek meg nem sok szavak van? Én simán kiléptetném az országot ebből a széteső Unióból, mert gyakorlatilag 2020-tól ígyis-úgyis megszűnik a pénzügyi támogatásunk.

2017. szept. 6. 19:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
12. :D
2017. szept. 6. 20:29
 12/19 anonim ***** válasza:
20%
Mert az EU még a szemünket is kilopja.
2017. szept. 6. 21:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Most őszintén, akik a kérdező véleményét osztják, azok tisztában vannak azzal, hogy egy az egyben megfeleltethető a hazai politikai helyzetre, élén a Fidesszel?

"Közösséget" és "erős nemzetet" vizionálnak, de lazán ledegradálják a saját népüket. A véleménykülönbség állandó, a maguk kétharmadával a saját akaratukat erőltetik rá mindenki másra, folyamatosan tévednek és többször is károsították az országot, ha mással nem is, de a dilettáns pénzügyi tervezéssel (ami végett két hetente egy projekt + 30 milliárdba kerül) és hasonlókkal. Szerintetek mi értelme egy olyan közösségben maradni, ahol van 1-2 hangadó, a többieknek meg nem sok szava van?

De mindezt félretéve ostobaságnak tartanám ha kilépnénk az EU-ból.

De tényleg, nem csak a támogatások miatt...nemcsak a munkaerőáramlás miatt, vagy az emberek közérzete végett. Ha eltekintünk minden de minden anyagitól, akkor is ott lesznek még az elvek. És most nem erkölcsi értelemben mondom ezt, hanem gazdaság- és társadalompolitikai szinten. A számviteli alapelvek, a kettős könyvvitel a külföldi székhelyű cégek esetében, a jogharmonizáció, de maga az, hogy ha az EU-ban bármin is törik a fejüket a pénzügy miniszterek gyűlése, mi abból kimaradunk informálódás szintjén is...Persze mindenről tudomást szerzünk majd, de csak utólag.

2017. szept. 6. 23:03
 14/19 anonim ***** válasza:
29%
Az én prostis válaszom törölték, miközben másokét nem, úgyhogy visszaírom: Egyedül a pénzért érdemes már csak tagnak lennünk, de még a prostituált sem tesz meg mindent a pénzért.
2017. szept. 6. 23:45
 15/19 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem sima ügy, lépjünk ki az EUból.

"Mit adott nekünk az EU"

Brian élete 27. perc.. :D

Eltekintve az uniós felzárkóztatási támogatástól van itt más is. Például a vámunió meg az egységes szabályok meg bla bla amik lehetővé teszik a munkaerő és a munka szabad áramlását. Így lett pl Audi, Mercedes. egy rakás szolgáltató- és adatközpont meg még sorolhatnánk. Ezek összességében simán 100 000 feletti munkahelyet biztosítanak közvetlenül és közvetve meg kitudja. Hát ha ezt a 100 000 embert hozzádobjuk a 230 000 közmunkáshoz mindjárt jól fog kinézni a foglalkoztatottság :D

Az export-import jelentős része az uniós országokkal zajlik, ha kilépünk az EUból akkor jön a vám és teljesen versenyképtelenek leszünk exportra, az import cuccok pedig drágulnak.

Ha 2020-tól egy csapásra kilépnénk az EUból akkor a foglalkoztatás mértéke nagyon rövid idő alatt rekord alacsonyra zuhanna,a kereskedelmi árucikkek és alapanyagok ára felmenne aztán csak pislognánk.

Kíváncsi vagyok, hogy utána ezt a problémát hogyan oldanád meg. :)

2017. szept. 7. 02:19
 16/19 anonim ***** válasza:
Na mi van? Ennyire nehéz kérdést tettem fel? Ne már... :D
2017. szept. 7. 21:58
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Úgysem értik meg, hiába mondod nekik.

Pár hónappal ezelőtt bemásoltam nekik néhány EU-s pályázati támogatás összegét, csak úgy röpködtek a tíz - meg százmilliók, arra is csak nagy kuss volt a válasz. Vámunió, humánerőforrás- és tőkeáramlás, termékimport-export, adómentes EU-n belüli termékértékesítés és ezzel együtt nettós számlás elszámolás, stbstbstb. szerinted van fogalmuk róla? Szerinted tudják ők, hogy az utóbbi 13 évben hány meg hány millió ft áramlott az országban, hány meg hány magáncég és közintézmény épült és fejlődött EU-s pénzekből, mennyivel dobta meg az ország teljesítőképességét az EU-s tagság? Sokaknak halvány lila fogalma sincs erről, tiszt. kiv. Az egyszerű fideszes csak annyit ért a világból, hogy "búúúúúúúúú k.cs.g eu migránsokat kényszerít ránk búúúú" oszt onnantól sötétség van neki :D

Meg "brüsszel=migránssimogató=sorosgyörgy" meg "nem leszünk gyarmat húúú", eddig tart a színvonal.

2017. szept. 8. 15:06
 18/19 anonim ***** válasza:

Persze vágom, csak reméltem ideböfögnek valamit..

P.S.:

winsxs, jó perverz felhasználóneved van :D

2017. szept. 8. 15:32
 19/19 anonim ***** válasza:
De akkor nem jöhetnének a migráncsok, és nem kellene leszbimerkelt többé látnom a tv-be ugye? :-D
2017. szept. 20. 03:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!