Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért jó a Fidesz?

Miért jó a Fidesz?

Figyelt kérdés

2017. aug. 11. 09:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
42%
Ha ennyire rossz a Fidesz kedveseim akkor miért nem sikerült leváltani? Mert jó párt.A Fidesz a legnépszerűbb párt a szavazók körében ezt a hőbörgő ellenzék is beláthatja. Orbán Viktor kiáll az országunkért Soros György pénzügyi spekuláns ellen. Ki képes erre rajta kívül? Ki áll ki a zsarnok Brüsszel ellen rajta kívül? Ők védenek minket a bevándorlóktól és ők csökkentenek rezsit. Én csak rájuk szavazok és szerencsére mások is mert ők vezetik az összes kutatást a szavazóbázist illetően. Szerencsére szinte biztos a győzelme nem ok nélkül. 50 éves nő vagyok.
2017. aug. 12. 14:11
 12/18 anonim ***** válasza:

11: az, hogy népszerű, nem jelenti magától azt, hogy jó is. Felmutat a fidesz egy valamit, amit lehet utálni, és mindenki fejvesztve el is kezdi azt gyűlölni anélkül, hogy belegondolnának abba, hogy miért is kell azt. a migránsokat megállította? nem, csak tetetett velük egy kerülőt, mert egyiknek se jutott volna még eszébe se itt maradni. soros györgy, mintha nem azt csinálná amit csak akar. Brüsszel meg csak azért zsarnok, mert a vityó azt mondta, hogy a csúnya, gonosz brüsszel nagyon gonosz?

Rezsicsökkentés: vaó, az a 1-2e tényleg olyan jelentős összeg, még jó hogy más helyen ugyanennyit emeltek az áron.

Felőlem mondhatod azt is, hogy munkahelyet teremtett, de az a sok közmunkás csak a pénzt nyeli, ahelyett, hogy értéket termelne. stadionokat épít ahelyett, hogy az iskolák, kórházak felszereltségét növelné. végülis hadd rúgják a bőrt a buta birkák, aztán ha megsérülnek, már ottrohadjanak meg. kb, mint kulának a pofon.

Természetesen a közpénz lopásáról inkább nem dumálok.

Sajnos érdemleges dolgot keveset tett a fidesz, de legalább az "ellenség" megmutatásával nem veszti el a buta szavazóit...

2017. aug. 12. 15:38
 13/18 anonim ***** válasza:

"Ha ennyire rossz a Fidesz kedveseim akkor miért nem sikerült leváltani?"

Na ez nagyon jó kérdés! Azért, kedves, mert úgy írták át a választási törvényt, hogy folyamatosan csökkenő népszerűség mellett is biztonságban vannak.

Már a régi választási rendszer is nagyban a győztesnek kedvezett, de ez Fidesznek nem volt elég, átírták azt is.

Az első "kétharmadukat" még legalább a szavazatok többségével szerezték meg (53%).

A második "kétharmadukat" már a saját szabályaik szerint, 45%-kal!

Azaz Fidesz-logika szerint a mandátumok 33%-a jár a szavazatok 55%-áért, a mandátumok 67%-a pedig 45%-ért. Bravó!

A szörnyű az, hogy 35%-kal is símán kormányoznának, koalíciós kényszer nélkül (50% fölötti mandátummal), ha eléggé meg tudják osztani az ellenzéki szavazókat.

Szóval ezért nem lehet leváltani ezt a pártnak nevezett lótrágyakupacot: mert aljas csalók, akik átírták a választási törvényt a saját aktuális érdekeik szerint!

Ők az egyharmad kétharmada (27% szimpatizánsuk van), a kisebbség többsége (45% = 67%).

Na ezért.

2017. aug. 12. 19:51
 14/18 anonim ***** válasza:
De azt remélem tudod kedves, hogy még mindig rájuk szavaznának a legtöbben. Micsoda szerencse.
2017. aug. 12. 22:20
 15/18 anonim ***** válasza:
Azért nem sikerült leváltani, mert nagyon jól hazudik, a másik párt leszerepelt és válságban van, a harmadik szélsőséges és pont a Fidesz helyére törekszik, és itt van a bevándorlókártya, ami szinte verhetetlenné teszi a Fideszt. Azért olyan népszerű, mert az emberek mindent elhisznek, elég csökkenteni a rezsit vagy 13. havi nyugdíjat adni, vagy megvédeni a bevándorlóktól, és biztos a siker. Ezt a Soros-dumát is szépen bevetted az egykori Soros-ösztöndíjasoktól. A bevándorlók nagyon jól jöttek a Fidesznek, amikor már tüntetgettek ellenük, és jött föl rájuk a Jobbik. Először a koszovóiakkal riogatott a Fidesz, majd épp utána kezdtek jönni a más kontinensről bevándorlók. Ebből jól látszik, hogy valójában csak propaganda az egész, nekik mindegy, albánok vagy afrikaiak, csak országvédő szerepben tetszelegjenek. Ha a gazdasági fejlődés magas lenne, és nem lopnának el mindent, amit a gazdaság fejlesztésére kellene fordítani, még mondhatnánk, hogy jó a Fidesz, ilyen butaságok miatt viszont nem lesz jó.
2017. aug. 12. 23:17
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Egyelőre továbbra sem vagyok meggyőzve. Ugyanazt olvasom a Fidesz szimpatizáns kommentelőktől, mint amit a TV-ben mond a Miniszterelnök. De számokkal, pontos összegekkel még nem támasztottak alá.

1. Az egyik kommentelő írta, hogy azért jók, mert tudnak stadiont építeni:

- Miért jó nekünk a stadion?

- Mit hozott a konyhára?

- Mennyivel növelte ez a gazdaságot? Mennyibe került és mennyi volt eddig a haszon belőle?

- Javított bármit a foci eredményeinken? ha igen, számokkal kérem alátámasztani.

2. Azt is írta, hogy növelte az egészségügyben a béreket:

- Kinek a bérét? Az ápolókét vagy az orvosokét is?

- Mennyi volt az alapbér és mennyi volt a növelés?

- Ez milyen mértékben növelte az egészségügyi dolgozók hazatérését vagy csökkentette az elvándorlási kedvet?

3. Befejezték a 4-es metrót:

- ami 17 évig épült....

Ezt nem értem, miért olyan nagy szám? Mivel ilyen hosszú ideig épült, így a Fidesznek már korábban is lett volna rá lehetősége, hogy befejezze, hiszen ezalatt ők is voltak kormányon már. Mégsem tették. Tehát én ezt a vak szerencsének könyvelem el, nem a Fidesznek.

4. Migránsok:

Itt semmi konkrétumot nem olvastam.

- Hány százaléka volt migráns az eddigi Európában történt terror cselekmények elkövetőinek?

( Én úgy tudom, hogy nulla. Mindegyik ott született és nevelkedett, nem a migrációs hullámmal érkezett. De szívesen olvasok erre vonatkozóan független cikkeket, ha valaki be tud linkelni. Akár angolul is.) Szóval a bevándorló/migráns/menekült témában úgy érzem, komoly agymosás van, de konkrétum semmi. Gyűlölet keltés, de nem terrorizmus elleni védelem. Hiszen egy csomó muszlim bevándorló él Magyarországon már 10-20-30 éve, bármiféle konfliktus nélkül.

Tehát itt is több konkrétumot szeretnék olvasni!

5. Soros György: Nem is értem ez honnan jött a Fidesznek. Hiszen annyi mindent köszönhetnek ők maguk is Soros Györgynek... Valaki tud ebben konkrétumokkal szolgálni, hogy Soros mit vétett? És nem ilyenre vagyok kívncsi, hogy pénzeli a migránsokat, hanem konkrét magyar vagy külföldi, független cikkekre, amik leírják, hogy Soros György személyével mi a probléma. Én eddig csak olyan információkat találtam róla, amelyben rppant befolyásos, ámde a közért, a szegénységért és az oktatásért sokat tett emberről beszélünk. Még a Fidesztől se hallottam semmi konkrétumot ellene, inkább csak vak vádakat.

6. Brüsszel: Ne felejtsük el, hogy minden, ami az országunkban fel lett újítva vagy újonann lett építve, az Unio pénzéből készült el vagy 100%-ban, vagy 95%-ban. Erről rengeteg cikk szól és nem véletlenül fegyelmezi Brüsszel vagy inkább az EU Orbán Viktort, hiszen amíg az EU kenyerét esszük, addig bizony jó lenne az EU szabályai szerint játszani és nem ellenük.

Kiléphetünk, de akkor se külföldi munkavállalás, se újabb stadionok, se semmi nem lesz. Nem szabad elfelejteni, hogy mennyire nagy segítséget kapunk a felzárkózásban az EU-tól! Akinek van ellenérve és ezt pontosan számokkal tudja igazolni, szívesen olvasnám!

2017. aug. 13. 10:36
 17/18 anonim ***** válasza:
kérdezted, hogy mi a gond soros Györggyel. Soros György egyszer tönkretette az angol fontot pénzügyi spekulációval tehát a saját zsebét tömte ki ameddig majdnem tönkretett egy országot. Ez a font elleni dolog 1992 ben volt de voltak más hasonló dolgai Ázsiában is. Azt mondta valamikor, hogy Európának évi 1 millió bevándorlót kéne befogadnia -nem tudom most mennyien jönnek- de ha többen jönnének az káosz lenne. A Soros elleni propaganda nem csak kitaláció. [link] Itt a fekete szerda Londonban ami lényeges. [link] Itt írja az évi 1 millió menekültet.
2017. aug. 13. 14:37
 18/18 A kérdező kommentje:

Kedves 17-es!

Köszönöm szépen a cikkeket! Elolvastam.

A második, 1 millió menekült bevándorlásával foglalkozó cikkben csak a pontos felsorolását látom,de azt nem, hogy miért nem állja meg a helyét mindaz, amit Soros mond. Nem értek a kötvényekhez, mint ahogyan az emberek szerintem 99,9%-a. Jó lenne egy olyan cikk, ahol elmagyarázza, miért hülyeség az, amit Soros mond.

Egyébként a közös menekültügyi politika gondolatával egyetértek, hiszen akkor jobban lehetne irányítani, koordinálni az egészet. Szerintem ez nem rossz gondolat!

Illetve az sem, hogy ennek a politikának ki kéne terjednie a nem Uniós országokra is, így a saját országukhoz közel tartani a menekülteket. Ez végül is nekünk jó lenne, mert nem jönnének ide. Akik jönnének, azok pedig akkor egy közös válságterv részeként részesüljenek oktatásban és ellátásban, integrálásban.

Egyébként én úgy emlékszem, valahol azt olvastam, hogy pl. Törökországban sokkal nagyobb számú menekült táborok vannak, mint Európában és hozzánk csak a menekültek egy kis része jutott el.

A másik cikk, ami a pénzügyi játszmáiról szól megint érdekes. De az Origot nem tartom független hírportálnak...

2017. aug. 14. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!