Én a stadionokat azért gondolom foci párti épületnek, mert nemigen tudok elképzelni benne sem atlétikát, sem súlyemelést, sem röplabdát, sem squash-t, sem teniszt, sem semmi mást mint a focistadion formára elkészült focit a gyepen. És kapaszkodj meg! Sokkal nagyobb a gond mint gondolod. Ugyanis jobboldali érzelmű ember vagyok és nem is jobbikos. Na akkor most mi is van?! Az, hogy elértünk a lap szélére, amikor az átlag jobboldali azt érzi, hogy NINCS az ami miatt anno Gyurcsányt elzavartuk a picsäba. Tudod? Nincs. Ha azt mondod van akkor vak vagy. Épülnek olyan dolgok amik a mai valós Magyarországon SZÁZADIK kellene, hogy legyen. Mert nálam egy ELÖREGEDŐ lakosság képe van, az öregség pedig egyenesen arányos a betegségek megjelenésével. Prioritás kellene, hogy legyen az, hogy a legprofibb egészségügyünk legyen annak minden velejárójával. És ha az megvan, akkor költeni a szäros focira! Mi, jobboldaliak is megbetegszünk, nem csak a komcsik. Olyankor azt hiszem teljesen tök mindegy, hogy ki milyen érzelmű ha én mint jobboldali keresztény is ugyanazt a kaka ellátást kapom mint amit a többi. Én hiszek a gyermekekben, hiszek a család fontosságában. De a család ott kezdődik, hogy a gyermekeimnek jobb oktatási és sportolási feltételeket biztosítunk mint ami nekünk jut. Érdekes nem? Én tornateremben tornázhattam, a gyerekeim már csak egy tornaszobában tudnának. És igen! Divat lett végre mozogni, kondi terembe járni. Nem, nem csak gyúrás miatt. A sportolás közösségi élménye miatt. Hány ezer év kell, hogy ezt egy jobboldali kormány észrevegye? Igenis, kellenének OLCSÓ de jól felszerelt önkormányzati fenntartásban lévő konditermek. Mert az amit ma elkérnek egy havi bérletért, az megfizethetetlen a vidéki Magyarországnak. Ma még van kedv! Van kedv egy egészségesebb élet élésére bennem. Ha idősebb leszek még ettől is, már nem lesz. De pénzem nincs, hogy megfelelően felszerelt konditermet igénybe vehessek. A fociból meg már kinőttem, inkább nézni szeretem. Szóval az, aki azt gondolja, hogy jobboldaliként nincs igénye az embernek valós gondolkodással jobbra, az téved! Attól, hogy a baloldal tényleg zsigerből mindent tol ami Fidesz és jobboldal, attól még nekünk jobboldali gondolkodásúaknak sem fenékig tejfel a dolog. Pedig lehetne az!!! Ez egészség kérdése is nem csak foci szereteté. Én igényelném, hogy ne csak stadionokban gondolkodjunk, hanem egy népegészségügyi stratégiában, aminek központi szerepe a mozgás és a kondizás. Igen, ma ez a divat! De ha nem megyünk a divat és a trend után, ami ma a kondizás, akkor nem hiszem, hogy sokakat érdekelne a dolog. Így van ez a focival is, ma nem olyan trend focizni mint az 50-es években volt Magyarországon. Ezt ha kell ha nem, le kell nyelni. És amint megemésztette ezt a döntéshozó, azonnal egy mosolygósabb nemzetet lát majd, ami indulatait nemzeti konditermekben vezeti le, nem pedig az utcán. A mozgás endorfint termel, tudjuk a Doktor Szöszi óta, s ebből kiindulva egy boldog ember nem megy tüntetni ha sok mindent el is vágnak előle vagy nem úgy mennek a dolgok.