Akik a liberális demokrácia nagy védelmezői, és szószólói, miért félnek attól, hogy minden EU-s országban demokratikus népszavazást tartsanak az EU-tagságról?
De akkor miért van az EU?
Ha nem tud megoldást kínálni a gazdasági gondokra, amik létrejöttében nem mellesleg maga is nagy szerepet vállalt?
Pont az EU-isták ígérték, hogy majd egy egységes Európában jobb lesz a gazdaság, hogy majd jön az Euró, és dúskálni fogunk a pénzben. Nem így lett. Semmiféle felívelő pályát nem látok mondjuk 2002 óta az EUR bevezetése óta nyugaton sem.
Politikai unióval meg ne gyere, mert azt az égvilágon nem akar itt senki sem, legfeljebb csak a németek. Nemhiába bukott el népszavazáson az Európai Alkotmány több, amit aztán az antidemokratikus liberális elit mégiscsak lenyomott a nép torkán, Lisszaboni Szerződés néven.
Senki nem akar több jogkört, még azok nagy része sem, akik maradnának még az EU-ban.
Hagyjuk már ezt a nyuggerezést, ez a ballib médiaelit hazugsága. Az UKIP igen is népszerű volt a fiatalok körében, mint ahogy a radikális jobboldal általában a fiatalok körében a legnépszerűbb a legtöbb EU-s országban.
"De akkor miért van az EU?
Ha nem tud megoldást kínálni a gazdasági gondokra, amik létrejöttében nem mellesleg maga is nagy szerepet vállalt?
Pont az EU-isták ígérték, hogy majd egy egységes Európában jobb lesz a gazdaság, hogy majd jön az Euró, és dúskálni fogunk a pénzben. Nem így lett. Semmiféle felívelő pályát nem látok mondjuk 2002 óta az EUR bevezetése óta nyugaton sem."
Magyar GDP
2002 - 64 milliárd USD
2008 - 156 milliárd USD
Vásárlóerő per fő:
2002 - 19 000 USD
2008 - 24 000 USD
Amit leírtál az 100% bullshit.
Azért 2002 és 2008 közötti adatokat írtam, mert utána jött a válság, aminek semmi köze nincs az EU-hoz.
"Politikai unióval meg ne gyere, mert azt az égvilágon nem akar itt senki sem, legfeljebb csak a németek. Nemhiába bukott el népszavazáson az Európai Alkotmány több, amit aztán az antidemokratikus liberális elit mégiscsak lenyomott a nép torkán, Lisszaboni Szerződés néven.
Senki nem akar több jogkört, még azok nagy része sem, akik maradnának még az EU-ban."
Itt a baj.
Az euróövezet országainak közös fiskális politikát kellene folytatniuk, mert a monetáris politika önmagában nem képes megoldani az Euróövezet stagnálását. A menekült/migránsválság is csak egy közös európai politikával lenne megoldható, és az Egyesült Államoktól való katonai függetlenedés is csak úgy valósulhat meg ha egy közös európai haderőt és külpolitikát tudunk felállítani.
Az a baj Európával, hogy túlságosan szét van tagolódva ilyen 5-40 milliós államokra. Külön-külön ezek az államok nem képesek hatékonyan érvényestíni az érdekeiket például Kínával, az Egyesült Államokkal vagy Oroszországgal szemben.
"Hagyjuk már ezt a nyuggerezést, ez a ballib médiaelit hazugsága. Az UKIP igen is népszerű volt a fiatalok körében, mint ahogy a radikális jobboldal általában a fiatalok körében a legnépszerűbb a legtöbb EU-s országban."
Nem hagyjuk.
A sok idiótát az UKIP megtudta nyerni azzal, hogy 10 milliárd fonttal több jut az egészségügyre. Az már nem jutott el sok barom agyáig, hogy a Brexit utána tőzsdei zuhanás következtében 100 milliárd fontok égtek el a nyugdíj megtakarításokból és egyéb befektetői alapokból.
Azért félnek sokan (engem is beleértve) egy EU tagságról szóló népszavazástól, mert pontosan tudják, hogy mennyire hülyék az emberek. És azért mert nem értik, és nem is látják át a következményeket. Például szerintem simán kiléptetnének minket az EU-ból egy kiadós migránsozással, miközben a legtöbb ember egy rohadt migráns nem látott még életében.
"2 dolog végtelen, a világegyetem és az emberi hülyeség....... bár az elsőben nem vagyok biztos"
----- Albert Einstein
"De akkor miért van az EU?"
Azért, mert így tömérdek pénzt tudnak kitalicskázni.
Nektek is van kávézótok Bécsben?
Hahahaha...
Én EU pártiként (de EU kritikusként) támogatom. Egyrészt mert így (lenne) fer. A belépésről dönthetnek az emberek a kilépésről nem????
Másrészről, ha minden ország szavazna róla, na ott válna el a sz*r attól a bizonyostól (hoppá:D).
A kisebb tagállamok harca/lázongása/fenyegetése, csak addig hihető, amíg mindenki retteg ettől. Mihelyst kiírnák egyszerre az egész EU-ba a népszavazást én biztos vagyok benne, hogy egyik kelet-európai ország kormánya sem kampányolna ellene. Túl sok zsíros lóvétól esnének el. Előbb lépne ki egy másik befizető ország(pl.Olaszország).
Aki pedig az érzelmek által felszított hordákról beszél..... nos én vagyok annyira önkritikus, hogy feltegyem a kérdést: A belépésnél nem elképzelhető, hogy így volt? Ott is be lett ígérve a fűrészporos Kánaán, aztán így 12 év távlatából vissza lehet nézni, hogy állunk ahhoz képest.
"Sok ország lehet, hogy kilépne."
Pont ezért nem engedik! :D
Biztos így lenne, mert az eu nem igazán jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!