Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Akik a liberális demokrácia...

Akik a liberális demokrácia nagy védelmezői, és szószólói, miért félnek attól, hogy minden EU-s országban demokratikus népszavazást tartsanak az EU-tagságról?

Figyelt kérdés
Sok ország lehet, hogy kilépne.
2016. nov. 25. 15:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
32%

Pontosan ezért, mert ők nem "demokraták", hanem "liberális demokraták".

A "liberális demokrácia" ugyanúgy tojik a népakaratra és a népfelség elvére, mint a rosszemlékű "népi demokrácia".

2016. nov. 25. 15:47
 2/20 anonim ***** válasza:
31%

# 1

"Nem tudom a kérdező átaludta-e az elmúlt 20 évet, vagy csak az orosz titkosszolgálat által fenntartott fizetett idióta, de az Eu országai demokratikus módon szavaztak a tagságról."

Nem tudom tudsz-e olvasni, de nem a belépési népszavazásra vonatkozik a kérdés, hanem a kilépési népszavazásokra.

2016. nov. 25. 15:48
 3/20 anonim ***** válasza:
51%
Mert akkor felbomlana az Eu. Ez a kényszerzubbony egy tagnak se jó.
2016. nov. 25. 15:51
 4/20 anonim ***** válasza:
56%
egyre inkább meggyőződésem, hogy a kérdező, és a fenti rémhírterjesztő ostoba hozzászólók fizetett orosz trollok.
2016. nov. 25. 15:52
 5/20 A kérdező kommentje:

Ja, akkor értem, hogy miért nevezi magát itthon ez a csőcselék hazaáruló banda "demokratikus ellenzéknek", azért, mert abban reménykednek, hogy a demokráciában lesz sok birka, akik rájuk szavaznak.

Ez nem igaz. Egy EU-s népszavazás nem örök hűség.

Azt ígérték anno a nyugat-európai országoknak, hogyha majd belépnek az EU-ba stabilitást biztonságot kapnak, hogy így fogják felépíteni az egységes Európát.

Ez volt 1980 körül.

Már eltelt azóta 40 év, de a munkanélküliség csak sokszorozódott azóta, állandóan csak megszorítások vannak.

Azt hazudták, hogy ha odaadják a nemzeti szuverenitást, függetlenséget, gazdasági jólétet kapnak. Előbbieket odaadták, utóbbi elmaradt.

Azt hazudták, hogy a legnagyobb gazdasági hatalmak egyike leszünk. 1970-ben valóban Európa volt a legerősebb az USA után még mindenféle Schengen, Bizottság Euró és Juncker nélkül.

Minél jobban haladunk az integráció útján, annál inkább csökken gazdasági, politikai súlyunk a világban az USA-val, Kínával, Oroszországgal, Japánnal szemben.

2002-ben vezették be az EUR-t.

Azóta nem történt semmiféle előrelépés, növekedés, csak csúszik lefele az egész EU. Mindig azt hazudják, hogy az EUR jó lesz.

Nézzétek meg, hogy az uniós globalista gazdaságpolitika hová juttatott több nem posztkommunista országot, mivé lett Görögország, Portugália, Spanyolország, Olaszország!

Több helyen 25% a munkanélküliség!!!

2010 előtt még mi is egy lapon voltunk említve a görögökkel.

Ők miért süllyedtek tovább utána a portugálokkal, olaszokkal, spanyolokkal együtt? Mert továbbra is olyan kormányaik voltak, akik az EKB-nak, EU-nak, IMF-nek nyaltak. Azt hazudták, hogy ha ezeknek engedelmeskednek, majd kijönnek a válságból, és mégsem.

Hazugságspirálban vannak. Azt hazudják, hogy az a baj, azért van válság, mert nem elég erős az integráció, ezért még több EU, még nagyobb integráció kell. Emiatt egyre rosszabb lesz minden, de megint több EU kell szerintük, kevesebb nemzet, kevesebb nemzetállam.

Régen ha a kommunizmus nem működött, azt mondták, az a baj, hogy nincs elég kommunizmus, még több kell. Most az EU-val ugyan ez van. Igen, vagy nem?

Szóval ideje volna egy újabb népszavazásnak minden országban.

2016. nov. 25. 16:08
 6/20 anonim ***** válasza:
39%

Mikor beléptünk, utalgattak rá, hogy addig fogják szavaztatni a népet míg az "igen" - nek nem nyernek.

Gyakorlatilag alig - alig volt esélyünk nem belépni, ha nem akartunk volna belépni, akkor is betereltek volna, ez nyílt titok volt.

Kevesebben szavaztak hazánk EZ tagságára, mint most legutóbb a kvóta ellen.

2016. nov. 25. 16:11
 7/20 anonim ***** válasza:
61%

" ha nem akartunk volna belépni, akkor is betereltek volna, ez nyílt titok volt. "

Ez konkretan egy ordas nagy hazugsag. Meg toled is tul nagy, pedig te fullba nyomod.

2016. nov. 25. 16:17
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem a liberálisok félnek ettől, hanem azok, akik hisznek az EU-ban. Egész egyszerűen arról van szó, hogy marha egyszerű felkorbácsolni a kedélyeket, és akkor lesz elég szavazó, aki kiszavazza az országot. Nyilván, aki hisz az EU-ban, szeretné, hogy egyben maradjon, az ezt nehezen veszi be.

Én liberális is vagyok, és hiszek az EU-ban is. Így kettős érzések vannak bennem. Nyilván senkit nem kellene erőszakkal bent tartani, és ha népszavazás van, annak tiszteletben kellene tartani az eredményét. Ellenben az EU szétesése egy hatalmas kudarc lenne, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak - szerintem.

Egyébként a kérdést feltehetnéd pepitában is. Pl. az természetes dolog lenne, ha Magyarország egyik községe népszavazást szervezne arról, hogy nem kíván tovább az országhoz tartozni? Egyáltalán törvényes lenne? Pedig sok mindenben nem különbözne az EU-s kérdéstől. Szerintem a bomlasztás hosszú távon nem kifizetődő.

2016. nov. 25. 16:29
 9/20 anonim ***** válasza:
93%

# 8

Nem kell minden problémára az EU-tól megoldást várni. Másrészt, érdekelne, hogy a problémákat, amiket felsoroltál, ki oldaná meg a kilépés után. Merthogy ugyanúgy lennének, csak döngethetnénk a mellünket, hogy "kiléptünk".

Emellett, ha valamivel valami gond van, ne az legyen már a reakció, hogy "lépjünk ki". Lehetne megoldási javaslatokkal is előállni. De tudomásul kéne venni, hogy van egy gazdasági-politikai unió, amiben egyszerűen elvárt az együttműködés. Vagy ha a szar magyar kormány miatt én nem vagyok elégedett az országgal, akkor legyen az a reakcióm, hogy kiválok a családi házammal Magyarországból?

Egyébként Magyarországon tényleg nem lehet szavazni a kilépésről. Egyszerűen olyanok a törvényeink, hogy ez nem lehetséges. Ezt már a Kúria, és azt hiszem, hogy az Alkotmánybíróság is kimondta. Tehát akkor mégis mi köze van a liberalizmushoz a dolognak, mikor elvileg évek óta "illiberális demokráciában" élünk?

2016. nov. 25. 16:42
 10/20 anonim ***** válasza:
47%

Hát élő példa rá a Brexit

A nyuggerek, megszavazták a kilépést, és mielőtt megérezhetnék a következményeit, elpatkolnak. A fiatalok meg szívhatják a fogukat.

51% csak papíron többség. Nem lenne szabad, hogy egy 51%os szavazás döntse el az ország teljes jövőképét.

65-70%-os részvételi arány mellett 70%-os támogatottság esetén már azt mondom oké... de 51%nál.... vagy 40% 98%ánál...:D

2016. nov. 25. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!