Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért mondják az ellenzéki...

Miért mondják az ellenzéki pártok, hogy a kormány által megvalósított közmunka program megbukott?

Figyelt kérdés
Én egy olyan kistelepülésen élek, aminek a környezetében nincs nagyváros, erre a településre soha, semmilyen vállalkozás nemigen fog már jönni. Munkalehetőség nincs, mert a privatizációban megszüntették az itt működő gazdálkodást és munkalehetőséget. Tehát igenis, a közmunka az egyetlen olyan forma ami megélhetést tud biztosítani olyan településeken, ahol soha, semmilyen más megélhetési forrás nem lesz már. S mielőtt jönnének az érvek, hogy el kell költözni, vajon ki venné meg azt a házat, amit 30 év alatt kemény verejtékes munkával ide építettünk a családommal? Vagy kezdjük nincstelen földönfutóként közel 60 évesen? Sokan azzal jöttek minek "csináltunk" gyereket ilyen helyre, de vajon csak a nagyvárosi ember privilégiuma, hogy családot alapítson? Nekem minimális megélhetési forrást jelent a kormány azon lépése, hogy közmunkás lehetek. Nem kérkedem vele, de becsülettel és hasznos munkát végzek sok híreszteléssel ellentétben. Miért támadják ezt annyira, hiszen azok akik támadják soha semmilyen munkát nem tudnának biztosítani számunkra itt. Pedig végzettségünk is van és akaratunk is az önellátásra. Csak lehetőségünk nincs. Amikor a közmunkát és a közmunkásokat fikázzák akkor én is megszólítva érzem magam, s nem fer dolog, hogy szó nélkül hagyjam. A korábbi kormányok a segélyen kívül semmit nem tettek, és itt nem csak az anyagi oldal a fontos, hanem az erkölcsi kérdés, hogy hasznos részének érezhetem magam a társadalomban. Vagy ennek nincs értéke a munka szempontjából?

2016. nov. 15. 17:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"A másik hogy ezt a pénzt amit a közmunkáért adnak az adófizetők pénzéből adják, a közmunkások nem termelnek jövedelmet ezért nemfizetnek adót sem és közterheket sem."

Ez nem igaz, bérszámfejtésen dolgozom, ugyanúgy le vannak vonva a járulékok és az adó a fizetésükből, mint tiedből.

2016. nov. 16. 08:34
 12/24 anonim ***** válasza:
59%
Lehet hogy én írtam félreérthetően, úgy értettem hogy mivel nem termelnek jövedelmet ezért a jövedelmükből nem vonnak, nem vonhatnak le adót sem és járulékokat sem.
2016. nov. 16. 08:57
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

# 10

Hát ez az, emeli a kormány a minimálbért, plakátokon hirdeti, hogy milyen királyság van, közben meg ezzel a közmunka nevű jogi kiskapuval elérte, hogy legálisan is lehessen minimálbér alatt fizetni, és további jogokat elvenni a munkavállalóktól. Szóval ennyit arról, mennyire képviseli a kormány a munkavállalók érdekeit, hiszen gyakorlatilag olcsón eladja őket a cégeknek, legyenek csak kiszolgáltatva. Én nem vagyok közmunkás, még nem is voltam soha, de ezt felháborítónak tartom.

2016. nov. 16. 09:05
 14/24 Sándor G ***** válasza:
53%

Az egy baromság, és válogatott hazugság, miszerint a közmunkások nem fizetnek adót+járulékokat, igenis fizetnek, és nem a fideSSz kormány találta ki, már 1995ben is levonták, Mo-on, bárhol.

A térkő gyártása, kb.2éve, a városban +állattartás-tenyésztés, földművelése, a várostól 5-6km.re,igenis termelői munka, még az Eu-gazdagabb országaiban is annak számít.

Még akkor is ha a sok birka, elkényelmesedett ember, nem tudja, nem látja ezt..

Az viszont nemcsak a kormányra, és Orbánra nézve szégyen, hogy mai Mo-on európa közepén, dolgozói szegénységben élnek, rétegek, fiatal+középkorú, valamint 30évet, korábban cégeknél, üzemben-gyárban ledolgozott idős embereket szakikat, taszít nyomorba, ez a rabszolgatartó nemzetromboló vezetőink,pártunk és kormányunk..

Elvárják hogy menjünk vissza a gazdaságba a versenyszférába, 45éves kor alattiak, szakmával érettségivel rendelkezők, és önként dalolva melozzunk, 3-4műszakban, esetleg 12órában, pl. autógyártók, Linamar, beszállítók stb.

havi 100-120ez.ft.ért,

vagypedig ha elmúltál 45éves, ráadásul hátrányos helyzetű vagy/pl. rossz helyre is születtél, békés megye/borsod megye,stb./akkor menj közmunkára, és építsd a parkolókat, újitsd fel a járdákat, betonozás, csákányozás, talicskázás, régi rossz min.ű betonlapok felszedése, nehéz fizikai munka, /közút,brigádban/havi 51800ft.ért/, örülj hogy dolgozhatsz, és kész.

hiába van 3szakmád, sokéves tapasztalatod, senkit nem érdekel, ha mégis meghallgatnak, és felvesznek valahova, pl. Nemzeti park, vízügy, akkor is csak 3-6hónapra, határozott szerződéssel, csakúgy mint az iskoláknál, /klikk/nyáron, kifestheted az osztálytermeket, aztán, mehetsz, álláskeresőire.

max. 3hónapig.

Én is így jártam, 106ez.ft.volt az átlagfizetésem, 1évet vizsgáltak, és megállapitották a munkaügyön,hogy 60napig kapok, 46500ft.-ot 1hónapra..

Ami azért kevés a megélhetéshez.

A bruttó összeg 2080ft/nap lett megállapítva, de mivel ebből lejön a tb. a járulékok, ezért csak kevesebb marad, ilyen a szomszédos orsz.ban sincsen, ez szégyen..

Pl. Német orsz.ban egy melós 1évig dolgozik a Bosch-nál, keresett havi 1900Eurot, ezután letelt a szerződése, elküldik álláskeresői-támogatásra, /munkanélküli ellátást kap/,az államtól 900eurot, havonta, 1éves időszakra,

és senki nem sajnálja, de nem is akarja elvenni töle, ezt.

Mint speciel itt nálunk Mo-on, hiszen ezt a pénzt,mikor dolgozott már befizette, adó+járulék formájában, nem az állambá adja ajándékba, és senki nem lopja el, mint a szégyen országban, hazánkban.

Végül de nem utolsó sorban, 1,5stadion árából, az összes kb.250-260ez.fő közmunkásnak a fizetését fel lehet emelni, a min.bérhez, netto 75ez.ft.ra, de a mindeható kurmánynak, ez nem érdeke, csak az hogy legyen olcsó munkaerő, elegendő számú rabszolga, rendelkezésre álló munkaerő..

2016. nov. 16. 13:11
 15/24 anonim ***** válasza:
A Pol Pot annak idején az embereket a rizsföldekre hajtotta dolgozni...de "jó is volt"
2016. nov. 16. 20:39
 16/24 Sándor G ***** válasza:

A tegnapi válaszomban, 45-50év felettieket akartam írni, igy helyesbítek..

Mivel ez a korosztály,igencsak érintett a munkanélküliség, közmunka=kiszolgáltatottság területén, mint pl. én is.

Aki 12évet lehúztam közmunkán, vizügynél, ökinél, közút kht.nál, iskolában, stb.

6/15, 7/15-nek, üzenem, nem kell sokáig aggódni a segélyek miatt, az f.h.t. ugyanis csökkentik 25%al, az álláskeresői tám.t, pedig megszűnteti/kivezeti a rendszerből/ a kormány, 2017-ben,

Kizárólag a munkaalapú társadalom létrehozása, megtartása a cél..

Erről egy tájékoztatón hallottam elsőként, munkaügyi kp.ban, de a neten is található infó, /hivatalos oldalakon/ a

tervezetről.

Valamint a közmunkaprogramok egy része is megszűnik, ill. átalakul, feleannyi közmunkásra lesz szükség.

Az már bizonyos,hogy a szakmával rendelkezőket, +tanult érettségizett embereket, a gazdaságba akarják visszaterelni..

hiába, kellenek a rabszolgák.. 3-4műszakba, cégekhez.

2016. nov. 17. 11:31
 17/24 anonim ***** válasza:
50%
Nem is volt 12 éve közmunka...orbán műve
2016. nov. 17. 13:23
 18/24 A kérdező kommentje:
Azért, szívből örülök, hogy ti el sem tudjátok képzelni, tényleg NEM tudjátok, milyen egy mélyszegénységben élő ember egy kiszolgáltatott, "elfelejtett" és soha fejlesztéssel már nem támogatott faluban élni, pontosabban túlélni. Ha nem volna közmunka, semmi, abszolút semmi nem volna. Fogalmatok sincs. Nem is képzelitek, mennyire szerencsések vagytok, hogy tényleg ennyire nincs fogalmatok arról a valóságról, amit én megtapasztalok nap mint nap. Szerencsések vagytok, örüljetek neki! Soha de soha ne kelljen megtapasztalnotok, miről is szól ez az egész kérdés felvetés.
2016. nov. 17. 16:43
 19/24 anonim ***** válasza:

Olyan ez mint a nem létező, meg nem történt csak agyonreklámozott "rezsicsökkentés"

Egyébként nem is rezsit kellene csökkenteni hanem tisztességes munkabéreket kellene fizetni amiből azt ki lehet fizetni.

Ja csak ez a sok t etű akkor nem tudna rabolni.

Téged meg sz rrágyaláznak a közmunkával : hú de jó...

2016. nov. 17. 17:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is volt 12 éve közmunka...orbán műve"

Ahhoz képest 2004-2005-ben közmunkán dolgoztam, hol volt akkor orbán?

Jobb feltételek voltak és sokkal kevesebb embert érintett, mint most, nem is volt ekkora hírverése, az önkormányzatok szociális irodája intézte, azokat hívták be vagy kérhették önként, akik szociális segélyen voltak, max. 200 napig szólt a szerződés, a fizetések magasabbak voltak, és a szabit is rendesen megadták.

2016. nov. 18. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!