Belebukna egy ilyen döntésbe egy kormány?
Megválasztják az Új Pártot. Ez egy új párt, új emberekből áll és a választáson megszerzi a többséget. Ezután két dolgot tesz meg: módosítja az adótörvényeket ( csökkenti az adókat, az ÁFA-t, stb ), hogy kedvező legyen a helyzet minden vállalkozás számára, legyen az belföldi kisvállalkozás vagy külföldi multi, majd ( és itt jön a lényeg ) inflációt idézne elő. Az eurót 400 forint körüli árfolyamra vinné le ( mármint a forintot vinné le úgy, hogy 400 forint legyen egy euró ), ezzel mintegy meghívót küldve a külföldi befektetőknek.
Jó eséllyel nagyon sok vállalkozás települne be, aminek kolöszönhetően csökkenne a munkanélküliség, ez hozza magával a bérek emelkedését ( a vállalkozásoknak jobb ajánlatot kell tennie, hogy náluk dolgozzanak az emberek ), azaz az ország gazdasága fejlődhetne.
A kérdés:
1: ha hibás a gondolat menetem, akkor hol? Nem vagyok közgazdász, az egész "józan paraszti észen" alapul, nyugodtan javítsatok ki ( csak mellőzzétek a csúnya beszédet és a beszólásokat, normális hangnemben válaszoljatok ).
2: belebukna egy ilyenbe az Új Párt ( kitalált név, semmi valóság alapja nincs )?
10# igen, gondoltam hogy valami nem stimmel ezzel. Ha működne, akkor minden ország ezt csinálná.
Pont ezért tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!