Ennyi botrány után tényleg biztos az, hogy a fidesz nyeri az országgyűlési választást 2018-ban is?
Sajnos nincs neki ütőképes, összefogó ellenzéke.
Jobb oldal: FIDESZ (meg néha a jobbik mellé áll, bár ők már szélső jobb)
Bal oldal: MSZP, DK, LMP, stb
szét van esve a bal oldal, így a balos szavazók szavazatai nem egy pártra koncentrálódnak.
A fidesz pedig már a nevével is szerintem sok mindenkit megtévesztve állít maga mellé (a jobb oldal mióta számít demokratának a világ bármely részén??)
Illiberális demokrácia és társai. A sok tudatlan marhát, aki nem ismeri a liberális szó jelentését, illetve a liberalizmus valódi szellemiségét, csak a "mocskos libsi"-zést, illetve a szó kiforgatott értelmezését, az valószínűleg rájuk fog szavazni. Ezen kívül a 2/3-al sikeresen úgy belenyúltak a választások menetébe, hogy gyakorlatilag létrehozták a demokráciának álcázott egypártrendszert. Ezt lehet szeretni, elfogadni, hőbörögni, vagy egyszerűen megpattani az országból, de tenni ellene esélytelen.
A Fideszes hívek mindent kimagyaráznak, annyira a tudatukba vésődött hogy Orbán az Isten. Az idősek 0,9%-os nyugdíjemelésért már az egekig emelték. Ehhez még hozzáteszel egy csipet Gyurcsányozást már lázban égnek hogy szavazhassanak.
Szóval ha 2018-ig nem lesz aktivizálva az ellenzéki szavazótábor (nekem mindegy ki kire szavaz csak ellenzéki legyen és menjen el) akkor sajnos marad nagy arányban.
Amit 3-as mond, nem rossz, egy hibával, amit én már leírtam (2-es HSZ). Az ellenzék szavazótábora több párt között megoszlik. Ha már 40%-ot bezsebel Vitya, a maradék 60% meg megoszlik a több pártra osztott ellenzék között, akkor ugyanúgy szopjuk tovább Orbánisztán marhaságait. Egy összefogott, erős ellenzéki párt kellene, esetleg egy kisebbel, akivel koalícióra lép, aztán jónapot.
A jobboldalról elfelejtettem említeni a "csodálatos" KDNP-t, de ők ugye Vityáék csatlósai, és még jobban nyomják a "jó keresztény" maszlagot.
Szóval amíg így szét van hullva a baloldal (illetve ők se teljesen a baloldali eszméket képviselik sajnos, hanem inkább a szocializmus maradékai, amit a magyar nép TÉVESEN a baloldali eszmékkel párosít), nem állítanak ki ők is valami nagydumás, hitelesnek ható embert (mert szidhatjuk Vityát meg a rendszerét, de azt sajnos meg kell hagyni, hogy ért az emberek manipulálásához, és nagy szónok az ürge, ért az üres beszédhez, az egyszerű, semmitmondó jelszavakhoz, a nép tudatlan részének _akikre épít Vitya- pedig ez kell) addig esélytelen itt bármilyen változás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!