Szerintetek Orbán százas?
9.03
Nem Széchenyi maga tartotta Szent Istvánt a legnagyobb magyarnak?
Ő csak meg akart felelni a szentistváni normáknak, bár ez semmit vesz el Széchenyi érdeméből.
Hogy Orbán milyen volt, az majd kiderül százévek múlva.
21-es: bár lehetett volna, de nem Szent István a legnagyobb magyar, hanem Gróf Széchenyi! Bármilyen hihetetlen, de ezt Kossuth mondta róla (akkoriban úriemberek politizáltak, nem bugrisok): "polgári erényben nagy férfiak, minő például az, kit én, nem gyáva hizelgésből, hanem meggyőződésből, a’ magyarok legnagyobbikának szoktam nevezni"...
Szóval, ezért nem illene Orbánnal egy lapon emlegetni!
19.30.
Értem én. A kortársak általában elfogultak az adott kor politikusaival kapcsolatban. Főleg a hasonló -vagy látszólag hasonló- helyzetből indultak. A reformkori arisztokraták sem voltak egyértelműen jó véleménnyel Széchenyiről, az érdekeiknek megfelelően. Kossuth volt, amilyen volt. Köznemes.
Ez a "százas vagy nem" kategória a kommunista rezsim utolsó szakaszának a jellemzője volt, amikor már nem használt a rokkantnyugdíjba küldés sem, csak a gyogyóház. Én azért harapok rá.
Lehet, hogy te még 10-es se vagy?"
Bíró Miklós! ezt pont te mondod? :)))
22.41.
Honnan veszed? Írták valahol? Vagy ő maga mondta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!