A tegnapi kvótareferendum bukása után is biztosnak látjátok a Fidesz 2018-as győzelmét?
Én nem. De kíváncsi vagyok, ki mit gondol.
A Fidesz helyett ki jöhet szóba, mint esetleges győztes?
Gondold meg: többen szavaztak a NEM - re most mint annó az EU mellett 2003 - ban. Az meg ugye mekkora "siker" volt, évtizedekre meghatározta az ország sorsát, beléptünk ez EU - ba.
Többen szavaztak most a NEM - re, mint 2014 - ben a Fideszre.
Annyira nem nagy bukás ez, csak kevesen mentek el szavazni, ami várható is volt. Ez pont hogy épp a baloldal kudarca, 3 millió + ember nem hallgatott rájuk és elment NEM - mel szavazni.
Igen.
Erre Gyurcsi személye a garancia.
Szerintem elég nagy bukás volt.
20 milliárd közpénz ment a kampányra, plusz 80 milliárd az MTVA, ami szintén csak ezt nyomta, plusz 50 milliárd 2014 óta az állami kommunikációra, és még sorolhatnám.
Ebből a pénzből az egészségügy tartozásainak nagy részét lehetett volna fedezni. Esztergomban tuti, hogy lenne meleg kaja, kevesebb lenne a kórházi fertőzések, és a gyógyítható betegségekből adódó halálesetek száma...
Tuti, hogy többen haltak meg ugyanis, mint ahány merényletet elkövettek a terroristák a nyugati civilizáció területén tavaly.
Amúgy meg szerintem még mindig nincsenek tisztában az emberek azzal, hogy miről is szól ez az egész népszavazás.
Orbánnak egyébként mindegy is volt, neki csak a figyelemelterelés és az új, pontosabb Kubatov-lista kellett, és ez rendesen sikerült, szóval ebből a szempontból sikeres volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!