Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Támogatnátok egy olyan választ...

Támogatnátok egy olyan választási rendszert, aki szavazni akar, az befizet mondjuk 50. 000Ft-ot hogy szavazhasson?

Figyelt kérdés

Azután ezt majd adókedvezmény formájában visszakapja következő évben.

Ezzel valószínűleg csökkenne az inaktív és határon túli szavazók aránya, és a valóban aktív réteg döntene az ország sorsáról.

A nyugdíjasok mondjuk a felét kaphatnák vissza a nyugdíjuk mellé egy év alatt vagy ha végeznek valamilyen adóköteles tevékenységet, akkor annak az adójából ők is visszakaphatnák a teljes összeget.

2016. jún. 28. 20:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

# 10

De ez nettó rasszizmus. Az "értelmi szint" adottság. Ezzel azt mondod, hogy te másodrendű állampolgár vagy, mert nem vagy elég értelmes.

Pénze viszont bárkinek lehet.

2016. jún. 28. 21:46
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
vagyoni cenzus? hú de jó lenne...
2016. jún. 28. 22:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Tehát kamatmentes kölcsönt adnál erre a célra, aztán magát a pénzt is visszaadnád. Akkor nem értem, mi változik? Gyakorlatilag akkor már most is működik a rendszered: én minden szavazáson felveszek az államtól 50 ezer forint hitelt, amit olyan ütemben fizetek vissza, mint ők nekem a szavazási pénzt.
2016. jún. 28. 22:45
 14/22 zgyzgy ***** válasza:
Valamiféle intelligencia teszt már rég esedékes lenne a szavazásoknál.
2016. jún. 28. 23:10
 15/22 anonim ***** válasza:
52%
Nem.Annyian tettek már fel hasonló kérdést:ki iq-teszthez kötné a szavazati jogot,ki vagyoni helyzethez,más a nyugdíjasokat zárná ki,stb.,stb.,stb.Én még mindig az általános választójogot tartom a legtisztességesebbnek.
2016. jún. 29. 00:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Az ország sorsáról a burzsoázia dönt. A szavazásnak ahhoz semmi köze.
2016. jún. 29. 22:44
 17/22 zgyzgy ***** válasza:
100%

Ha a burzsoázia a felkapaszkodott parasztokat jelenti, akkor egyet értek.

Amúgy nem IQ-teszthez, hanem műveltségi teszthez kötném.

2016. júl. 1. 00:14
 18/22 partizana ***** válasza:

A kérdező verziójának semmi értelme.

Csak a Magyarországon élő embereket engedném szavazni. (Igen, a nyugatra vándoroltakat sem, max ha még nem élnek kint 1 évnél több ideje) A szavazás előtt pedig tesztet kéne végezni mely a politikai tájékozottságra alapulna. Nem tartalmazna politikai irányzatokat pusztán a ma politikájából néhány egyszerű kérdés, mondjuk 20, de tényleg nem nehezek de abból 80%-os szint fölött engednék csak szavazni.

2016. júl. 1. 20:30
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ne is legyen választás.Úgyis csak nyűg az embereknek.
2016. júl. 1. 20:35
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
#18: Én is valami ilyesmit tartanék jó megoldásnak. Súlyozni kellene a szavazatokat, aszerint, hogy a szavazónak mekkora a rálátása a dolgokra, mennyire fogja fel a döntése súlyát, mennyire képes ésszerű döntést hozni. Népszavazásoknál pedig az adott kérdéshez kapcsolódó szakmai kérdések is lehetnének. Valóban nem szerencsés, hogy a választók aszerint szavaznak, hogy melyik párt milyen hazugságokkal eteti, vagy melyiktől kap valami potyát a választások előtt.
2016. júl. 1. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!