DK-sok, miért nem jó nektek az MSZP?
A 2 közepes párt helyett a 2018. évi indulásnál sokkal nagyobb presztízzsel bírna egy "Fidesz-méretű" baloldali óriáspárt.
Miért nem lehet beállni az erre legesélyesebb MSZP mögé?
"Miért nem lehet beállni az erre legesélyesebb MSZP mögé?"
Én is szeretném tudni a választ erre. Gyurcsánynál több kárt senki se tesz a baloldalban. Hihetetlen, hogy mekkora öntökönlövés lett nálunk (ballib oldal) ez a bohóc. Komolyan meg tudom érteni a fideszes és jobbikos röhögőket, csak sajnos minket ér a kár közben.
A baj az, még az sem elég jó megoldás, ha Gyurcsány beáll az MSZP mögé; egyszerűen a politikai jelenléte bebiztosította Orbán következő győzelmét.
Sztem peches volt Fleto amikor átvette Medgyessytől a kormányfőséget.
Megyó kisebb válságba taszította az országot a 100napos programjaival, és csupán azért mert tartott a Fidesz vak ellenzékiségétől. Mondjuk joggal már ha emlékszünk mit művelt Orbán 2002-ben a választásokkor.
Szóval ekkor vette át a stafétabotot, úgy hogy 1,5 éve maradt a következő választásokig. Márpedig nem másfél évre akart kormányfő lenni.
Így aztán folytatta részben Medgyessy gazdaságtalan politikáját.
És 2006-ban amikor megnyerte a választásokat rögtön megszorított. De viszont épp jóirányba kezdett volna fordulni a gazdaság amikor jött 2008-ban a világgazdasági válság. De ez már elég volt ahhoz hogy megbuktassa az MSZP-s keménymag.
Még most is szinte biztos hogy ha Gyurcsány marad, akkor nincs Orbánnak 2/3-ada.
Sztem is egyesülniük kellene újra, még ha az MSZP-t nehézkes tohonya pártnak tartom is.
De így hogy nincs SZDSZ most ezt az űrt részben a DK tölti ki.
Két párt elég volna a baloldalon, mint a 1990-2006-ig felállásban.
@14
Akkor mi lesz/lenne az LMP-vel? Az eltűnik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!