Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » DK-sok, miért nem jó nektek...

DK-sok, miért nem jó nektek az MSZP?

Figyelt kérdés

A 2 közepes párt helyett a 2018. évi indulásnál sokkal nagyobb presztízzsel bírna egy "Fidesz-méretű" baloldali óriáspárt.

Miért nem lehet beállni az erre legesélyesebb MSZP mögé?

2016. jún. 15. 20:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%
Az MSZP egy halott pártnak tűnik. Azt se tudom, ki lett most az elnökük, de igazán nem is érdekel. Az LMP élőbb. Inkább kéne egy DK-LMP koalíció, viszont a választási rendszer miatt én támogatnék egy teljes ellenzéki koalíciót a Fidesz-KDNP ellen. Viszont ehhez már most a közös programon kéne dolgozniuk a pártoknak, és tudtommal ilyenről szó sincs!
2016. júl. 1. 13:54
 12/16 anonim ***** válasza:
55%

"Miért nem lehet beállni az erre legesélyesebb MSZP mögé?"

Én is szeretném tudni a választ erre. Gyurcsánynál több kárt senki se tesz a baloldalban. Hihetetlen, hogy mekkora öntökönlövés lett nálunk (ballib oldal) ez a bohóc. Komolyan meg tudom érteni a fideszes és jobbikos röhögőket, csak sajnos minket ér a kár közben.

A baj az, még az sem elég jó megoldás, ha Gyurcsány beáll az MSZP mögé; egyszerűen a politikai jelenléte bebiztosította Orbán következő győzelmét.

2016. júl. 14. 19:00
 13/16 anonim ***** válasza:
Jobbikos vagyok, szerintem sokaknak tényleg szimpatikus Gyurcsány, még ha ez az átlagemberben elképesztő erkölcsi és ízlésbeli aggályokat is felvet. Rendkívül negatív figura, de karakteres és okos, jó szónok. Kommunista, szélbalos, magyarellenes gazemberek számára ideális választás, márpedig olyanok is vannak szép számmal. De nincs nagy különbség a két párt választói között, csak a DK-sok imádják Ferit és talán még szélsőségesebbek.
2016. júl. 14. 19:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Sztem peches volt Fleto amikor átvette Medgyessytől a kormányfőséget.

Megyó kisebb válságba taszította az országot a 100napos programjaival, és csupán azért mert tartott a Fidesz vak ellenzékiségétől. Mondjuk joggal már ha emlékszünk mit művelt Orbán 2002-ben a választásokkor.

Szóval ekkor vette át a stafétabotot, úgy hogy 1,5 éve maradt a következő választásokig. Márpedig nem másfél évre akart kormányfő lenni.

Így aztán folytatta részben Medgyessy gazdaságtalan politikáját.

És 2006-ban amikor megnyerte a választásokat rögtön megszorított. De viszont épp jóirányba kezdett volna fordulni a gazdaság amikor jött 2008-ban a világgazdasági válság. De ez már elég volt ahhoz hogy megbuktassa az MSZP-s keménymag.

Még most is szinte biztos hogy ha Gyurcsány marad, akkor nincs Orbánnak 2/3-ada.

Sztem is egyesülniük kellene újra, még ha az MSZP-t nehézkes tohonya pártnak tartom is.

De így hogy nincs SZDSZ most ezt az űrt részben a DK tölti ki.

Két párt elég volna a baloldalon, mint a 1990-2006-ig felállásban.

2016. aug. 28. 17:35
 15/16 A kérdező kommentje:
Érdekes kérdés ez az SZDSZ-DK párhuzam. Vajon mennyiben fedi egymást a két szavazótábor?
2016. aug. 28. 19:52
 16/16 A kérdező kommentje:

@14

Akkor mi lesz/lenne az LMP-vel? Az eltűnik?

2016. aug. 29. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!