Vona Gábor és tanácsadói köre direkt veri szét a Jobbikot azzal, hogy "elfideszesíti? "
Vona Gábor megpróbál egy szobatiszta pártot csinálni egy fasiszta csőcselékből, amely képes lehet koalícióra lépni a fidesszel és így miniszteri bársonyszékeket szerezni, valamint részt venni az urambátyám mutyikorrupciós osztogatásban, ami ma a jobboldali politizálást jelenti Magyarországon.
A jobbik a fidesz gyűlések hátsó soraiból fejlődött ki, tudja hol a helye. Közelebb akar kerülni a kondérhoz.
"Ott kezdődik, hogy a Fidesz nem is nemzeti párt, csak populista."
Ilyet tudok én is.
A Jobbik nem is nemzeti párt, csak populista!
Na, most jól megaszondtam én is?
Szerintem Vona rájött, hogy a Jobbik csak úgy tudna kormányra kerülni, ha végre normális vezetőjük lenne, nem olyan tesze-tosza töketlen, mint ő és ez a tény egyre jobban szemet szúr a párt radikálisabb tagjainak is, hogy Vona nem éppen egy Hitler-kaliberű figura, ezért most próbálja kigolyózni azokat, akik szóba jöhetnének helyette pártvezérként, nehogy kitúrják őt később.
Ezzel persze pont a Jobbikot építi le, de nem akarja feladni a saját pozícióját.
"A vak is látja, hogy a Jobbik valódi nemzeti, nemzeti radikális párt."
Tudod, hogy mi a különbség egy mérsékelt és egy radikális párt között?
A mérsékelt pártok mindig a választóknak akarnak megfelelni, képlékeny az ideológiájuk, amit mindig a közvélemény szája íze szerint alakítanak.
Egy radikális párt ezzel szemben statikus ideológiával rendelkezik és a választók gondolkodásmódját formálja át a saját képére a megfelelő propagandával, szónoklatokkal, tömeggyűlésekkel, stb.
Na, a Jobbik melyiket is csinálja ezzel az egész néppártosodással? Hmm?
A Jobbik egy jól indult, radikális kezdeményezés, ami szépen kisiklott a 2008-2010 közötti időszakban és egy parlamentben döglő párt lett belőlük, mint amilyen a többi is. Ennyi, nem több.
A jobbik a fidesz szatellitpártja volt mindig is. Orbán nagygyűlésein a hátsó sorokban lengették az árpádsávos zászlókat. A fideszben mindig is ott voltak a szélsőjobboldali nacionalisták, szalonfasiszták is úgyhogy megvannak a szükséges kapcsolatok.
Nem értem min csodálkozunk, Vona koalícióra készül, mert egyedül nyilvánvalóan soha az életben nem jutna bársonyszéknek még a közelébe sem.
Vona megpróbálja szobatisztává, szalonképessé tenni a bűnbandáját, mert hatalmat akar.
Most ki kell mosdatni és meg kell borotválni a fasiszta csőcseléket, hogy úgy nézzenek ki, mintha csupán "nemzeti érzelmű hazafias úriemberek" lennének nyakkendőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!