Szerinted is a kommunizmus a legtökéletesebb államforma?
"Dehogynem. a Kommunizmusban minden ember egyenlő. Mindenki közösen pakol a kosárba képességei szerint és csak annyit vesz ki amire szüksége van."
de egy orvos többet tesz le az asztalra.
és ha egyenlő a fizetés, akkor miért érné meg annak menni?
versenyképesség nélkül az emberek ellustulnának..
kommunizmus egyik alapelve, h mindenki ugyannyit kap hiába dolgozik többet vagy nagyobb a szakértelme.
ezért nem működik főként
Látod, kérdező, itt a gond. Ha a jobb teljesítmény nincs honorálva (akár egy tábla csokival, most egyszerűt írtam), akkor az ember nem törekszik csakúgy. Tehát leegyszerűsítem, tegyük fel, hogy iskolában 40% lenne a minimum szint, amivel tovább lehet menni felsőbb osztályba. Ez legyen egyenlő egy kettessel. El lehet érni nagyobb százalékot is, de minden diák ugyanazt kapná, aki 40% fölött teljesít. Akarnál 90% fölött (ötös osztályzatnak megfelelő) értéket elérni, ha nem lenne honorálva a jobb képesség? Szerintem megelégednél te is a kettes értékű 40%-kal, mert miért legyél kitűnő, ha nincs érte jutalom, mert ugyanannyit kapsz, mint aki éppen csak átcsúszik. Így viszont egy társadalom tönkremegy, mert az emberek csak a minimumra törekednének, tele lenne silány termékekkel és szolgáltatásokkal a piac.
Szóval az elmélet, hogy ne lehessen igazságtalanul jobb vagy rosszabb senkinek, jó, de a kivitelezés nem. Azt kéne elérni, hogy aki megérdemli, az kaphasson többet, aki nem érdemli meg, az nem, de ezt meg a jelenlegi rendszerben a korrupció gátolja.
igen de emberek vagyunk, nem büszkeségből vadásztak anno, hanem érdekből.
ha ugy vesszük az ősember kommunizmusban élt. de ez 10 000 éve volt.
egy nagyobb fejlettebb és okosabb társadalomban nem működik az oldschool.
ennyire erővel a királyságot is vissza lehetne állítani, de nem sok haszna lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!