Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért van az, hogy ha valami...

Miért van az, hogy ha valami pozitív lépés történik a gazdaságban, a lakosságnak az sem tetszik?

Figyelt kérdés

A Fidesz átformálta az egész gazdaságot 2010-ben, bevezetett egy egykulcsos adót, meg egy rakat adót. 2013 környékéig folytatta ez az "adók gazdasága" című fejezet, majd jött egy rezsicsökkentés. Aztán egy SZJA csökkentés, majd egy sertéshús ÁFA csökkentés, most a baromfi, tej, tojás és az éttermi szolgáltatások ÁFÁ-jának csökkentése.

Mind kézzel fogható összeg, és azt nem értem hogy ebbe hogy tudnak belekötni egyesek? Aztán azon csodálkoznak hogy az ember mint pl. én, ki akar menni külföldre, ahelyett hogy itt mint valami hazafi tenne valamit az országért... (mármint munka -> járulékok, adók stb.).

Azt nem értem hogy bejött annó egy rakat adó, egyikünknek sem tetszik, főleg nekem a tranzakciós adó pl. Lehet hogy többet vett ki ez az egész a zsebünkből, mint amennyit adott, de azt kéne felfogni elsőnek is, hogy most már szinte csak "adót csökkentenek" és ha nem is annyit adnak vissza, mint amennyit elvettek, legalább már kevesebbet vesznek el.

Annyira idegesít ez a magyar mentalitás, hogy jön egy adó, mindenki lázad, fúj új. Igen, ez így normális. Aztán jön egy rezsicsökkentés, vagy egy ÁFa csökkentés, még ha csak pár száz forint is, aztán jön a lázadás, hogy fúj fúj... miért?! Miért nem örülnek hogy legalább kevesebbet költenek mint addig?

De miért kell ezen csodálkozni, hogy ennyien elmennek az országból? Én már csak azért gondolkozok a költözésen, mert elegem van abból, hogy itt senkinek semmi sem jó. Nem fogom fel, hogy miért fáj egyeseknek az, hogy csökken az ÁFA néhány terméknél 5%-ra 27%-ról. Ez miért sérti az ő érdekeiket? Miért rossz ez nekik? Miért fáj? Miért akarnak 50 vagy 100ft-al többet fizetni egy kiló csirkehúsért?

Ezt csak én unom egyébként? Mindig azt mondják hogy fúj Fidesz, de egyrészt, "mi választottuk meg őket" még ha én nem is rájuk szavaztam, hanem a Jobbikra, másrészt meg miben rosszabb a kormánypárt, ha a lakosság ennyire pesszimista negatív gondolkodású részből áll, hogy konkrétan elüldözi a fiatalság egy részét?

Ott volt a Román áfacsökkentés, mindenki nézte hogy hát persze, itthon ez lehetetlen meg minden, aztán jön ez, majd "hát fújj! Persze!". Nem értem.

2016. ápr. 15. 13:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Úgy veszem észre. aki akar hazudni az tud is.
2016. ápr. 15. 19:41
 12/13 anonim ***** válasza:
#9, kb. 5 másodpercnyi googleözéssel elérhető ez az infó, de hogy le ne száradjon az ujjad: [link]
2016. ápr. 15. 23:14
 13/13 anonim ***** válasza:
akkor már csak az infláció feletti 5%os gazdasági bővülést kéne valahogy kihámozni ebből az adatból de sehogy sem sikerül :(
2016. ápr. 16. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!