Szerintetek a német és az osztrák nép meddig fog még éhezni a szenvedni a vasránapi boltzár miatt?
"valahol azt olvastam hogy ez a vasárnap olyan Kádári dolog."
Akkor hülyeséget olvastál. Kádár alatt a nagy szocializmusban nem voltak nyitva a boltok hétvégén, kivéve a Rákóczi út és a Nagykörút sarkán volt éjjel nappal közértet.
A vasárnapi nyitvatartási LEHETŐSÉG a rendszerváltás utáni vívmány. Azért lehetőség, mert egyetlen boltnak sem volt kötelező nyitva tartania vasárnap.
Mint ahogy most sem volt kötelező, és ezután sem lesz az.
Csak SZABAD lesz.
"Hol a forrás, ami ezt alátámasztja?"
Bírom, aki komolynak akar tűnni mindig a forrással jön. Csak be ne gyulladj mint egy vakbél.:)
Pedig itt illene mutatni valamit, ami alátámasztja az állításod!
És nemhazudozni kellene, mert sok ismerősöm dolgozik és él kint Németországba, és egyáltalán nem éheznek!
Olyan hazugságot mondasz, hogy azt te magad is elhiszed!
Sajnállak igazán szomorú életed lehet. Keresd az irónia vagy a szarkazmus szavakat.
Én is az egyikben élek, majd' egy évtizede, lehet többet tudok annál mint akinek az ismerősei mesélik.
Így már érted? Vagy egyszerűen nem is akarod érteni?
"de a bicska nyilik a zsebemben ,ha belepofáznak az elétembe!!!"
LOL, ezen akkorat rohogtem:D a vasarnapi boltzarral egyutt mindennel beleszolnak az eletebe csak ugy megsugom :D max nem veszed eszre ;)
Kedves kérdező!
Nem értelek. Németország az Németország. Felesleges és értelmetlen két országot összehasonlítani.
Ott magasabb az életszínvonal. Itt alacsonyabb. Megjegyzem, talán épp ezért még a kereskedelmi dolgozók közt is sokan nehezményezték a vasárnapi boltzárat. Ugyanis hétvégére magasabb pótlékot kaptak. Így meg hétfőtől péntekig napi 2 órával többet dolgoztak alapbérért.
Nem hiszem, hogy mindig, mindenben más országok után kell mennünk. Ott ezt szokták meg. Itt meg mást.
Bár halkan megjegyzem, a németek pont most kezdik kinyitogatni a plázákat és a belvárosi üzleteket vasárnaponként.
Utolsó! Egyteértek, csak annyira szeretik az emberek németországot bezzegországként mindig példának hozni, és nagy valószínűséggel pont ezek az emberek most nagyon csöndben vannak.
Azt nem veszem észre, hogy annyira nyitogatnák, 6 éve németeknél élek, semmi sem változott, időnként rendeznek "verkaufsoffene Sonntag"-ot, de ez mindig is volt. Annyit változott, hogy amikor korábban kint éltem, akkor szombat délután megállt az élet, ma már nincs így, ez csak az osztrákoknál maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!