Mit tett Orbán amiért ennyien utálják?
Ebben a Fidesz által megcrackelt választási rendszerben valóban nem nagyon van, és nagyon nehéz lenne őt kirobbantani. Nem is a követlező ciklus lesz az, amikor leváltják, de mindenképpen fontos, hogy minél több demokratikus ellenzéki párt minél több képviselője legyen bent, mert így több lehetőségük van a körmükre nézni, megakadályozni, hogy úgy változtassák a szerintük "gránitba vésett" alaptörvényt ész nélkül hatodjára vagy akár tizenkettedjére, ahogy kedvük és érdekük szottyan.
Hogy legyenek, akik a még megmaradt fékeket és ellensúlyokat megvédik. Épp eleget csonkítottak már a korábbi demokrácián, nem kell tovább!
Nem jó a kiszolgáló Alkotmánybíróság (azoknak is a jogköre szépen csorbult), haver főügyészség (amelyik mindig elsimítja a botrányait, és megmondja, hogy akkor is ártatlanok, ha nem az), elszámolóbiztos, aki mindig csak a más utcáján sepreget, és még sorolhatnám.
A népszavazási törvények is szépen megváltoztak.
Az sem volt igazán szimpatikus húzás, hogy hoztak egy olyan törvényt, amiről tudták, hogy elkaszálja az Alkotmánybíróság. Nevezetesen azt, ami törvényesíti az indoklás nélküli felmondást. Pillanatok alatt iszonyatosan sok köztisztviselőtől, főtisztviselőtől stb. váltak meg, és raktak mindenhová gyakran teljesen kontár de Fideszhez hű pártkatonákat.
Mármint én úgy értettem, hogy van-e jobb alternatíva, akire lehet szavazni? Mert a baloldalból én többet nem kérek (szvsz sokkal rosszabbak voltak, mint most Orbánék, eléggé lehetetlen helyzetbe hozták a gazdaságot, míg most meg ugyan nő a szegénység, de azért azt el kell ismerni, hogy szép lassan, de viszonylag jól megy az állam gazdasága, ezt nemzetközi mérések is bizonyítják rendszeresen)
Az LMP még mindig egy vicc, örülhetnek hogy egyáltalán be bírnak jutni a parlamentbe...
A Jobbik meg nekem túl radikális, eléggé veszélybe kerülne az EU tagságunk, ha Vonából miniszterelnök lenne, habár a Fidesz után talán ők a legjobb opció.
Jelen helyzetben úgy érzem két lehetőség van: szavazni a Fideszre, vagy nem szavazni senkire.
És mivel én valahogy semmit nem érzékelek abból a hű de nagy nyomorból, pedig vidéken élek, ahol állítólag nagyon súlyos a helyzet, se magamon, se másokon nem látom, hogy milyen hű de szegény lenne mindenki, illetve a hazai szegénységi mutató az EU-átlag alatt van, én 2018-ban a Fideszre fogok szavazni, ha minden így marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!