Mit tett Orbán amiért ennyien utálják?
600 Ft nettó órabérért nekilátok írni egy szép listát, ha gondolod, de többre értékelem az időmet annál, hogy az összes hibáját felsoroljam.
Egyet azért mégis mondok: MANYUP einstand. Korábban azt ígérték, hogy megvédik a nyugdíjat, erre tessék.
De ha ez nem lenne elég önmagában, akkor tőkésítették a résvényeket, amikor az a gazdasági világválság miatt a legkevesebbet érte, az államkötvényt még akkor, amikor nem járt le, így nem adott hozamot. Persze az alacsony hozam miatt, amit szétosztottak, nem ezzel magyarázták, hanem a manyup-ok szabálytalan és pazarló működésével.
Az sem mellékes, hogyha egyik pénztár tönkrement, és nyilatkozni kellett a felhalmozott összeg sorsáról, 30 napos jogvesztő hatályú volt a dolog, vagyis ha valaki ez idő alatt külföldön volt, vagy nem kapta meg a közönséges (nem ajánlott pláne tértivevényes) levelet, és nm nyilatkozott, elvesztette a teljes összeget: a nyugdíjreform alapba és az államadósság csökkentő alapba ment. Nem ám az tag adóegyenlegének a számlájára, amiből következő évben az adóegyenleg többletét visszaigényelhette volna levonva a különböző adókat is belőle.
Általánosságban: folyamatos hazudozás, akár egy napon belül képes önmagának ellentmondani, "pávatánc", "ne azt nézzék mit mondok..", a fékek és ellensúlyok lebontása, a forint árfolyam bedöntése ( ellenzékben még azt mondta, hogy az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt au euró eléri a 300 Ft-ot, alkalmatlan a feladatára)...
Konkrétan ( tényleg csak néhány "apróság"):
1. Visszamenőleges törvénykezés.
1.a. "Pofátlan végkielégítések" - A két millió feletti végkielégítéseket visszamenőleges (!) öt évre vissza kellett fizetni. Az a professzor, aki 40 évnyi tanítás után kapott 5 milliót, abból besegített a gyerekének a lakásba, honnan szedjen elő 3 milliót hirtelen? Érdekes, azóta már ezt a plafont eltörölték, most már nem "pofátlan" ekkora összeg, így a 2014-es választáson a parlamentből kiesett Fideszesek is többet kaptak, és most is lesznek olyanok a kormányzati leépítésnél, akor akár 10 milliót is kaphatnak.
2.
Amit a rokkantakkal művelt. Nem csalókat keresett, mert azokat már a Gyurcsány kormány kiszűrte. Egyszerűen úgy kommunikálta, hogy csalókat akar kiszűrni, miközben a valóság az, hogy egyszerűen megváltoztatta a mérőszámokat. Addig pld. az egyik láb elvesztése 35 %-ot jelentett, ezt levitte 10%-ra. Persze, hogy olyan embereket is munkaképesnek minősítettek ( így megvonva tőlük a rokkant-nyugdíjat) aki a vizsgálatra sem tudott elmenni segítség nélkül.
3.
Hivatásosok elleni bosszú, amiért megakadályozták a 2006-os puccskísérletét.
a./ Szolgálati nyugdíj visszamenőleges(!) eltörlése, miközben egy évvel azelőtt még ők tartottak sajtótájékoztatót az MSZP ellen, akik szintén tervezték szigorítani a szabályokat, de csak felmenő rendszerben!
b./ Amikor törvénybe iktatták, hogy minden 2006-os rendőri vallomás semmis - vagyis konkrétan hazugnak neveztek minden rendőrt, miközben lényegesen több rendőr sérült meg, mint "békés tüntető".
4.
Ellenzékben normális politikai akció volt a kordonbontás - kormányom már azért szankcionál ellenzékieket, mert molinót mernek kifeszíteni a parlamentben. Mert megszüntette a parlamenti ülések nyilvánosságát - nincs élő közvetítés, csak az általuk szerkesztett, megvágott adás mehet utólagosan adásba. Mert a nekik kényelmetlen kérdéseket feltevő stábokat egyszerűen kitiltják.
5.
Mert a sok ostobát beetették az "SZJA csökkentéssel", miközben ez csak a legjobban kereső kb. 15% adózót érinti nagyon(!) kedvezően. A felső 32 %-os adókulcsot eltörölték, az alsó 17%-ot 1%-kal csökkentetek, miközben 2%-kal emelték az áfát, 0.5%-kal az Eü hozzájárulást, bevezettek kb. 40 új adót.
6.
A kommunikációjuk.
7.
Amikor hülyének néznek pld. az olyan "nemzeti konzultációkkal", amelyekben olyan kérdésre kellene komolyan válaszolnom, amellyel kapcsolatban már megszületett a törvény.
8.
A folyamatos, permanens harc - bárki ellen, a lényeg, hogy a köözös ellenség összetartsa a tábort.
9. Garancsi, Mészáros, Tállai...
11.
Amit a médiával, főleg a KlubRádióval műveltek.
12.
Ahogy bojkottálják a még létező, kevéske olyan médiát, ahol nem előre megírt kérdésekre kell előre egyeztetett válaszokat mondaniuk.
13.
Ahogy lerohad az eü., miközben milliárdok - százmilliárdok röpködnek felcsúti kisvasútra, stadionokra, nemzeti konzultációkra, plakátkampányokra...
14.
Az oktatás totális szétverése.
15.
Ha ennyiből nem érted, akkor felesleges folytatni.
Vagy mérhetetlenül bugyuta vagy, vagy provokátor.
Na jó, még kettő:
+1:
A közmunka megalázó rendszere!
Gyurcsányéknál is volt közmunka, de az 12 hónapig tartott, és a minimálbért kapták a közmunkások.
Orbán óta max. 3 hónap, és a minimálbér töredéke - ennek két haszna van: javul a statisztika, és kevesebbe kerül
De milyen ember az, aki egy civil, vállalkozó munkáltatótól megköveteli, hogy az alkalmazottjának a piaci bevételéből fizessen minimálbért, míg ő erre nem hajlandó, még úgy sem, hogy nem a piacról kell "megélnie", hanem annyi és olyan adót vet ki, amennyit akar, és még a civil munkáltatót sújtó munkáltató terheket sem kell önmagának megfizetnie?!
+2.
"Havi 47 0000-ból meg lehet élni". "Tartson kecskét!".
"Amit a médiával, főleg a KlubRádióval műveltek."
Már nem csak azzal!!!
Hanem megszűntették a PAX TV sugárzását, csak azért, mert a Kossuth Rádióban minden Krónika után legyen egy pár perces igehirdetés!
Az igehirdetéssel és az egyházzal semmi, de semmi bajom nincs, de ezért értelmetlen és felesleges volt megszűntettni a PAX TV-t!
Sokkal kevesebb volt a valódi tartós munkanélküliség (a közmunka nem nevezhető munkának), de a Fidesz 12-ről 9-re, majd 3 hónapra, csökkentette, majd be is szüntette. holott az elhelyezkedési átlagidő folyamatosan nő.
Az is vérlázító, hogy mindenben a gazdagoknak kedveznek, és a szegényeket szívatják. Az egykulcsos adó, az adójóváírás minimálbér összegéig való eltörlése mind az alacsony keresetűeknek volt rossz. A rezsicsökkentés is azoknak jobb, akiknek több a rezsijük: nagyobb a házuk, medencét fűtenek, míg akinek semmi pénze nincs, az úgyis
takarékoskodik, és kevesebbet spórol.
A fogyatékossággal élőket is nagyon megszívatták, több nyugdíjast is szépen visszalöktek a munkaerőpiacra. Ennek egy része valóban jogos volt, mert biztos voltak visszaélések, de nem ekkora arányban, hogy a totál fogyatékost is. Mellesleg, ha éppenséggel munkaerőhiány lett volna, akkor még meg is értem, de így is hatalmas munkanélküliség van, és ezzel csak tetézték a bajt, pláne hogy ezek az emberek totál nem rendelkeznek naprakész szaktudással, elszoktak a munkától, gyakran öregségi nyugdíjkorhatár előtt álltak.
Ott a KLIK és egy halom felesleges hülye intézmény, de pont a legfontosabbakat zárják be, amik jól működtek, és semmi hatástanulmány nincs, csak kitalálják, hogy egy rakás embernek felmondanak. Hát így nem rövidül le az ügyintézés, hanem éppen tovább tart.
És visszahozzák az átkosból a feljelentgetős rendszert a PÖCS által.
"És visszahozzák az átkosból a feljelentgetős rendszert a PÖCS által."
PÖCS, azaz Pedagógusok Önértékelési Csoport :D
De van már olyan is, amit kitalált a Fidesz, hogy Közigazgatási Ösztöndíj Program, röviden "KÖP" x"DDDDD
Csak a "Magyar" előszót ne olvassátok bele, de így is hülyeségeket talál ki Orbán xDDD
Én arra vagyok kíváncsi, hogy szerinted mit tett Orbán, amiért valóban megérdemli az emberek szeretetét, megbecsülését.
Írd meg kérlek, kedves kérdező!
13, 19, nem értem pontosan a problémátokat. Provokátor? Agyalágyult? Szeretni a kormányt?
Fogalmaztam véleményt bármelyik állásponttal kapcsolatban???? Idézzetek KÉRLEK! Azért mert kérdezek akkor én már egy kormánypárti vagyok?? Ha belegondolunk, ugyanazt csináljátok mint azok...Elárulom hogy 15 éves vagyok aki most fog belecsöppenni a közéletbe, és a csapból is ez folyik hogy a kormány így meg a kormány úgy. De mivel sok közöm nincs a MANYUPhoz vagy az adózáshoz, nem tudom mi történt az elmúlt években, ezért gondoltam MEGKÉRDEZEM, hogy tudjam, erre a kérdezőt kapják el mint valami kiéhezett hiénák..szégyelljétek magatokat.
Aki meg kifejtette (beleérve a 13.-ast is) köszönöm a példákat, ilyeneket kerestem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!