Mi ez az új alaptörvény módosítás?
Azt tudom, hogy új jogrend kell, amit terrorveszély esetén be tudnak vezetni.
De kérdem én, van ennek valami értelme? Micsoda? (Tényleg értelmes dolgokra vagyok kíváncsi!)
Köszi a válaszokat! :)
Számomra csak az nem egyértelmű, és emiatt nem is tartom hitelesnek az egészet, hogy a kormány gyakorlatilag bármikor elrendelheti ezt az állapotot. Akár úgy, hogy kitalál valami mondvacsinált fenyegetettséget.
Egy kicsit úgy érzem, mintha a kormány unatkozna és ezzel próbálja lekötni a közveleményt meg a médiát. Hála a jó égnek Magyarország nem érintett a terrorizmusban. Nyugaton, ahol komolyabb fenyegetettség van, nem foglalkoznak ennyit az üggyel. Vagy csak én látom rosszul?
Nagyjából jól látod. A 6-os felsorolta, hogy milyen jogosultságokat kívánnak bevezetni. Annyival egészíteném ki, hogy semmi kontroll nincs, hogy mikor mit vethetnének be, 60 napig szabad a vásár, és gyakorlatilag bármikor benyöghetik, hogy terrorveszély van, nincs meghatározva ez sem nem kell szakértő, elég, ha Orbán szomszédja tüsszent, máris biológiai támadást kiálthatnak a miniszterelnök ellen, ami ugye terrorveszély.
Nézd meg ezt a videót, nagyon tanulságos. Igen ritka manapság, hogy a Fidesz képviselője egy asztalhoz leüljön egy ellenzékivel és nyilvános vitába merészkedjen, ezért ez kincs. Számold meg, hogy az ellenzéki politikusok hány tényt közölnek, ebből a fideszes mennyit cáfol megalapozottan. Számold meg, hogy hány kérdést kapott, ebből hányra válaszolt. És nézd meg, hogy ki mennyit beszélt.
Az látszott rajta, hogy nagyon kínos volt neki hallgatni amikor szembesítették az igazsággal, ezért úgy taktikázott, hogy kitért a válaszok elöl, és végig igyekezett magánál tartani a szót. Ez az én véleményem, de lehet, hogy más másként látja. Viszont az a számítási módszer elég egyértelmű, amit mondtam. És mindig ez van.
Ez nem így van, de ha így is lenne, akkor is indokolt a pontos leírás, hogy mikor merre hány méter.
Többször feltették ennek a szerencsétlennek azt a kérdést, hogyha ez benne lett volna az alkotmányban, 2006-ban joggal vethették volna be a katonaságot, de erre SE, mint ahogy másra se reagált, csak darálta a baromságát, 25 percen keresztül mondta a leckét.
De hát hiába gondoljuk, hogy indokolt lenne leírni, hogy hol, mikor, hogyan, ha előadhatja magát olyan helyzet, amire nem volt elég előrejelzés, nem lehetett számítani rá, vagy valami konkrét részletére.
Egyébként ilyen alaptörvényféle intézkedési jogosítvány a 911 óta sok országban van, talán mindenütt, ahol van mit félteni. Sőt, van ahol előtte is volt, talán.
terrorhelyzet egy más kérdés, és más az, hogy Lázár bejelenti, hogy szerintem most terrorveszély van, és 60 napig szabad a vásár. Ilyen eddig is volt. Ha konkrét támadás, van, amit nem lehet megkérdőjelezni, akkor már most is be lehet vetni a katonaságot, de most az a sajátos helyzet van, hogy terrorveszély esetén több jogosultság van mint a többi magasabb fokú helyzetben. Ami aggasztó, hogy ezt szubjektív módon ítélik meg. Akármivel magyarázhatják. Akár egy mexikóban történő robbantással, szinte magyarázni se kell nagyon, és tényleg bármit lehetne csinálni.
Akár egy Paks3-at konkrét haverral megkötni, mert terrorveszély esetén az alaptörvény módosítótervezet szerint nincs szükség közbeszerzési és hasonló eljárásra, ja és mivel kontrolálva van a média, akik tudnak róla, azok sem értesíthetnek senkit, ha értesülnének is valamiképpen, akkor sem lehet tüntetni, netán felhívni a külföld figyelmét, hogy nemzetközi tiltakozás legyen, ill. ha lenne, akkor sem értesülnénk róla. És tudjuk, hogy Lázár sem éppen a leggátlásosabb, mértéktartóbb politikusunk.
Amikor a választások voltak, azt mondták, hogy nem akarják az alkotmányt módosítani, mégis ezt tették.
Számos ígéret volt, hogy mit védenének meg, de pont az ellenkezője lett.
Ezúttal is azt mondják, hogy csak azt akarják, ami már más országoknak is van, de ez nem igaz. És az a tapasztalat, hogy itt amire van lehetőség, visszaélni is szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!