Mi ez az új alaptörvény módosítás?
Azt tudom, hogy új jogrend kell, amit terrorveszély esetén be tudnak vezetni.
De kérdem én, van ennek valami értelme? Micsoda? (Tényleg értelmes dolgokra vagyok kíváncsi!)
Az a helyzet, hogy politikusok ill. jogászok sem értenek egyet, hogy szükség van-e rá, egyszerű honpolgárként honnan is tudhatnám?
Pártvéleményekhez csatlakozni, és megmondó emberek véleményét szajkózni persze lehet, de ez mitől jó? Én amondó vagyok, hogy a választók szavazatai alapján létrejött egy adott összetételű parlament, amit ők az erőviszonyaik alapján megszavaznak, az nekem is jó. Mindenesetre nem tudnék jobbat, okosabbat.
"Mindenesetre nem tudnék jobbat, okosabbat."
Nem mi? Nem kellenek neked emberi jogok! Minek az neked?
A fidesz vélja, hogy a magyarság lélekszámát egymillió fő alá csökkentetse. Ezzel a módosítással sikerül is nekik.
A kormány szabadon, tehát parlamenti döntés nélkül
lezárhatja a határokat;
átírhatja a költségvetést;
kijárási tilalmat vezethet be;
az ország védelme szempontjából fontos termékek, energiahordozók, fogyasztási cikkek forgalmát szabályozhatja és korlátozhatja (ez lényegében az élelmiszer- vagy benzinjegy bevezetésének lehetőségét jelenti);
korlátozhatja a média működését;
elrendelheti az internet-, levél-, csomag- és postaforgalom fokozott ellenőrzését;
betilthatja a tömegrendezvényeket, nyilvános gyűléseket;
meg is tilthatja a közúti, vasúti, vízi és légi járművek forgalmát;
elrendelheti az ország meghatározott területén a lakosság kitelepítését.
A kérdésedre válaszolva, az a módosítás, melyeket a kormány javasol alkalmas az általuk indokolt helyzet kezelésére, de ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen a miatt van szűkségük erre a módosításra, mely az indokolásban szerepel.
Ma Magyarországról elmondható, hogy sokkal kisebb fenyegetettségnek vagyunk kitéve, mint az Európai Unió nagy része.
Akkor, ha tartalmilag el kezded elemezni a módosítást, arra fogsz rájönni, hogy csak két olyan fontosabb elem van benne, amely a terrorizmus elleni azonnali határozott fellépéshez ténylegesen kulcsfontosságú. A többi elem, főleg a médiát érintő tételek viszont inkább olyan helyzetek kezelésére alkalmas, mint Ukrajnában a Majdan volt. Én inkább ebben a módosításban azt látom, hogy a terrorveszély elhárítása mellett a kormány inkább egy esetleges puccskísérlet, vagy felforgatás elhárítására próbál meg felkészülni.
Ez a törvény ha elfogadják egy nagy lépés lesz a diktatúrává válás útján.
Pontosan ez a diktátorok legfontosabb jellemzője hogy mindenek fölött uralkodni akarnak, ennek érdekében lebontanak minden demokratikus intézményt és jogszabályt most ez zajlik éppen Magyarországon nem ki erővel.
Terrorveszélyre hivatkozva gyakorlatilag bármit megtehetek.
Tényleg bármit új törvények, alkotása, régiek hatályon kívül helyezése, közbeszerzés nélküli beruházásba fogni (stadion, stb.), inernet lekapcsolása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!