Tv-be hallodtam, hogy a közmunkás ha talál valami más munkát akkor a szerzödése végéig megkapja a közmunkás bért. Hogy van ez?
halloTTam
Elhelyezkedési juttatás. Így van, ahogy írod. Fontos, hogy kérni kell, nem adják automatikusan.
Ez úgy van, hogy ha téged felvesznek valahova, mondjuk fél évre közmunkásnak, de közben találsz más melót, ami nem közmunka és átmész arra, akkor ha mondjuk 2 hónapot már ledolgoztál a közmelóból, akkor a maradék 4 hónapnyi közmunkabért is kifizetik neked.Noha már nem dolgozol ott.
Legalábbis én így értelmeztem.Ez amúgy jól hangzik, de ha belegondolsz felesleges pénzkidobás.Ennek az egész közmunkának semmi értelme, marhaság Normális munka kellene.
Mellesleg én ebben az új bizniszben nagyon nem bízom.Eddig épp azt büntették, ha valaki otthagyta a közmunkát.Most meg még pluszban fizetnének is érte?A munkáltató tényleg hajlandó lenne olyan után is fizetni, aki már nem is dolgozik ott?Á, ez megint valami át baszás lesz attól tartok.
"A munkáltató tényleg hajlandó lenne olyan után is fizetni, aki már nem is dolgozik ott?"
Nem a munkaadó fizeti ténylegesen a közmunkások fizetését, sőt a munkaügyi még plusz pénzt is utal a közmunkásokat foglalkoztató cégek számára, amit elvileg munkaruhára, útiköltség térítésre és eszközökre adnak, ezt sok helyen szépen másra költik, nagy állami pénzlehúzás ez a közmunka és jól járnak a közmunkásokat foglalkoztató cégek.
Nem szabad elhinni, amit az M1 és társai mondanak!
Más téma ugyan, de az sem igaz, hogy minden jól megy az egészségügyben!
A CLASS FM rádióban hallottam, hogy tucatnyi emberhiány van a kórházakban (nincs sebész, reumat, reumatológus stb...)
Úgyhogy ne nagyon reménykedj, hogy kapni fogsz Elhelyezkedési juttatást!
Így is sok közmunkás panaszkodik, hogy nem emelik a bérüket, ahogy azt ígérte a kormány!
nem emelik idén.
azért nem mindegy
ne menj el közmunkasnak
mi vagy te rabszolga?hogy mások szemetét szeded össze?
az vagyok egy idelye.
épp ezért kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!