Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Politikusainknak köszönhetően...

Politikusainknak köszönhetően rohad a magyar társadalom? Te hogyan mentenéd meg?

Figyelt kérdés

2016. jan. 3. 09:01
1 2 3
 11/25 Joe.38 ***** válasza:
0%
Kedves elöttem szóló ugye a zsidó egyházról szóltál? A vegnélküli kárpótlásról ?
2016. jan. 4. 20:28
 12/25 anonim ***** válasza:
64%

A kérdésre válaszolva könnyű lenne azt mondani, hogy a szélsőséges, gyűlöletkeltő, nacionalista, továbbá az urambátyám mutyikorrupcióban érintett pártokat be kellene tiltani és vezetőiket örök időkre eltiltani a közügyek gyakorlásától, de sajnos ezzel nem oldanánk meg semmit. A Fidesz és a Jobbik más néven újjáalakulna és új vezetők vagy strómanok is akadnának.

Ez nem a politikusok szégyene, hanem a miénk, mert mi választottuk meg őket.

Az igazán nagy bajok akkor keletkeznek, ha valamelyik párt abszolút többséget vagy pláne alkotmányozó többséget szerez és így megszűnik az érdekek koalíciós egyeztetése.

Megoldást az Európai Egyesült Államok mielőbbi létrehozása jelenthet, mert egy kellően diverz, sokféle, kulturálisan színes, változatos, nagy választói közösség kevésbé hoz létre uniform hatalmat, így alkalmas jogszabályok megalkotásával a fékek és ellensúlyok demokratikus rendszere egészséges és működőképes maradhat.

2016. jan. 4. 20:50
 13/25 Kamu Kaze válasza:
Nekünk, választóknak kéne felnőni végre. Akkor nem szavaznánk meg barmokat. Mindig olyat kapunk, amilyet érdemlünk. Tegyél ellene, ha nem tetszik. De, gondolkodni kell. Az meg nehéz, ugye?
2016. jan. 5. 10:44
 14/25 anonim ***** válasza:

Jól mondod!

Ha megindul a túlnépesedett országok kőkorszaki lakossága erre felé, lesz itt is túlnépesedés.

A következő 30 évben akár 1 milliárdan is bevándorolhatnak.

2016. jan. 5. 11:18
 15/25 anonim ***** válasza:
51%

Én már most tojok rá, mert külfödre költöztem. Látom ia különbségeket rendesen. Otthon leszarnak minket, itt hiába vagyok idegen, többet érek nekik!

Nem menteném meg! Ösztönöznék mindenkit, hogy tűnjön el onnan, gondolva a saját gyerekeire, azok jólétére! Nyilván lezsnek olyanok, akik semmi pénzért nem hagyják el az otthonukat. Na, akkor meglátja a kormány, hogy mit kezdene 2 millió emberrel, akiből 1,2 nyugdíjas!

2016. jan. 5. 11:29
 16/25 librikus ***** válasza:

Érdekes! Az egyik válaszoló elöttem:"tojik Magyarországra mert már elköltözött innen". válaszát 78% értékesnek találták.

Emlékezetem szerint magam egyetlen trágár szavat sem írtam fejtegetéseimben, de még nem is zsidóztam! Akkor miért nem kóserek a meglátásaim???

2016. jan. 6. 09:13
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert be vagy skatulyázva. Az említett jelenségek, tapasztalatok mind következmények. A társadalom rohadása mentálisan kezdődött és zajlik most is, az erkölcsi normák eltűntek, az adott szónak nincs súlya, a képviseleti demokrácia utópia. Így mi, választók vagyunk közvetve az okai ennek a káosznak, mert még mindig hisszük, hogy lehet jól választani, és képviselni fogják az érdekeinket. De a kör bezárult, mert ha bojkottáljuk a szavazást, berken belül elintézik, elosztják a zsíros posztokat. A fél ország megélhetési gondja a másik felét egyáltalán nem zavarja. Történelemformáló figuráink pl. Csányi Sándor. No az ilyenek szociálisan érzékenyek, majd törődnek a mi sanyarú sorsunkkal. Verbálisan az emberek országa vagyunk, valóságosan a lopott milliárdok gazdáié. Ebből aztán következik minden. A liberális, szabadelvű világlátáshoz ez a társadalom még infantilis. Mi nem élünk, hanem visszaélünk, ill. hagyjuk, hogy visszaéljenek a szabadságjogokkal. Ahol a törvények nem vonatkoznak mindenkire, az effektív felelősségvállalásnak pénzbeli felső határa van, a végrehajtás mindig szubjektív és részrehajló, mindig van egy keresztapa, aki időben közbeszól, az a társadalom törvényszerűen elrohad, és nincs olyan eszköz, módszer, ami ezt megállítani. A lélek elkurvulását sem polgárháború, sem világégés nem gyógyíthatja. A politikusok csak élnek azzal a lehetőséggel, amit a naiv kisemberek megengednek nekik, s érthető módon minden lehetőséget kihasználnak saját és holdudvaruk gazdagítására milliárdos kézen-közön, susmus, névleges pályázatok, uniós támogatások és minden egyéb közvagyonnal való visszaélés megvalósításával. Ettől hogyan épül egy társadalom. Hogy a szintén libsi világbank szemében makrogazdaságilag jók vagyunk, sajnos nem jelenti azt, hogy a fél ország nem kopik éhesre és nem menekül nyugatra, most már a betelepülő migránsok karjaiba.
2016. jan. 7. 18:40
 18/25 mi lenne ***** válasza:
sztem olyan törvényt is kellene hozni, ha a megválasztott képviselők, akár uram bocsá' a kormány nem a választási kampányban tett ígéretek teljesíti. itt sorolhatnám a szarvas hibákat. de nem teszem, mert mindenki ismeri akit érdekel a hazája. - és be legyen "betonova" ez a törvény.
2016. jan. 10. 13:32
 19/25 luciferko válasza:

Az még rendben van, hogy inkább fogyunk, mint "népesedünk" az viszont annál nagyobb BAJ, hogy igényeink már a csillagos egeket verdesik.

Volt közel 50 év, amikor a többségnek MEGFELELT az igényei elérhetősége, és nem a csillagokba tört, mint a mai vezetőpolitikai és gazdasági társadalmi (FEKÉLYES) RÉTEG.

2016. jan. 11. 17:26
 20/25 luciferko válasza:

Tovább nyafogva megemlítem:

ISMERŐS A SZÖVEG??: ""Oszd meg és URALKODJ""! És itt a lényeg a MEGOSZTÁSON VAN !

A sok (semmitmondó) pártocska úgy megosztja a SZAVAZÓ tábort, hogy már 26 éve nyögjük a következményét.

Lenne ""KETTŐ"", de ellentétes érdekképviseletü párt, és amelyik győz az igyekezne úgy vezetni,hogy a MÁSIK TÁBOR szavazói közül minél többet megnyerjen. Most viszont olyan nagy kavarodást csinál mindegyik, hogy csak a saját fellendülésük kerekedikki belőle

2016. jan. 11. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!