Ha lehetne szabályozni a szavazati jogot, hogyan határoznád meg?
18 éves az többnyire még éretlen és buta. 60-65 év felett pedig már nem kellene a fiatalok jövőjébe beleavatkozni.
Ha lehetne módosítani ti hogyan határoznátok meg a minimum és a maximum életkort?
Kérdező, a butaság nem kortól függ. Szerintem nem kevés 18 éves okosabb, mint sok un. felnőtt. Ha a butaság kritériuma kellene, hogy legyen a szavazati jognak, akkor inkább IQ teszthez kellene kötnöd a szavazati jogot.
A 60-65 éves korosztályt sem értem, miért zárnád ki. A választás hatása négy évre szól, a 64-69 éves emberek lehetnek még életerősek, a bölcsességről nem is beszélve. Nem csupán a fiatalok számára szavazzák meg a köv. 4 évet, hanem mindenki számára.
Ha már a nagykorúsághoz van kötve a szavazati jog - legalábbis én így tudom -, akkor egyéb szempontokat is figyelembe véve én a nagykorúság korhatárát emelném meg - de nem a butaságra hivatkozva -, a kb. 21 - 25 éves életkor közé.
Felső korhatárt nem kötnék ki. Mindenki szavazhasson, aki cselekvőképes, döntésképes.
maximum nem lenne
aki végigdolgozott egy életet annak had legyen már szavazati joga
minimum?
18 maradhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!