Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Fidesz állampolgárságot...

A Fidesz állampolgárságot készül adni a határon túli magyaroknak. De vajon adna nekik szavazójogot is? Jogos, hogy itt szavazzon, aki nem itt él és nem itt fizet adót? Milyen szabályok vonatkoznak a nem itt élő állampolgárok szavazására?

Figyelt kérdés
2010. márc. 23. 13:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:

"és akkor Atándban mindenki magyarul fog beszélni? vagy mi?

ez sem válasz! és jól látam hogy ma erre nem is fogok választ kapni"

jaaaaaj a liberális értelem

Átánd egy magyar város magyar oldalon

ott van a határ átkelő Romániába

és utána van egy mesterséges román város

úúr isten voltál Erdélybe mi? az az

és hol mentél át a határon Záhonynál

jó és a liberális értelem :D

2010. márc. 23. 14:40
 52/62 anonim ***** válasza:
53%

Debrecen felé mentem, fogalmam sincs hogy hol mentem már, nem írtam fel...

a kérdésre még mindig nem kaptam választ, csak egy vona féle kitérő hülyeséget.

2010. márc. 23. 14:42
 53/62 anonim ***** válasza:

" Debrecen felé mentem, fogalmam sincs hogy hol mentem már, nem írtam fel...

a kérdésre még mindig nem kaptam választ, csak egy vona féle kitérő hülyeséget."

én tőled meg csak tapasztalatot :DD

jó hülye vagy :D

2010. márc. 23. 14:45
 54/62 anonim ***** válasza:
38%

válasz még mindig nincs, bár ez tőled amennyire itt kiismertelek, nem is fogok választ kapni, csak azt tudod skandálni hogy vesszen trianon.

"jó hülye vagy :D"

én ha egyszer lecsökkenjek arra a szintre, hogy valakit lehülyézek, ott veszteném el a vitaképességemet.

de látom próbálsz érvelgetni, de látom nem megy és ami nem megy azt ne erőltessük.

na szia

2010. márc. 23. 14:49
 55/62 anonim ***** válasza:
44%

Én erdélyi magyar vagyok.

Nos, hogy jogos vagy nem jogos a szavazati lehetőség megadása abba én nem mennék bele...

Azon viszont mindenki gondolkodjon el, hogy ha Mi 2002-ben szavazhattunk volna, akkor most nem itt tartana az ország.

Akkor már 2002-ben kb. 60 százalékkal nyert volna a Fidesz, az SZDSZ kiesett volna a Parlamentből, és most mindenki happy lenne, nem lett volna ez a katasztrofális 8 év.

ENNYI!

De menjünk tovább, ha ma, 2010-ben szavazhatnánk, akkor már idén 51-52 százalékkal nyerne a Jobbik, és nem csak az SZDSZ, hanem az MSZP is a történelem szemétdombjára jutna.

Hát nem lenne jobb (elsősorban) nektek is?

Lenne egy 2-3 milliós józan, értékalapú választói közösség, akik hosszú távú célokban érdekeltek, akiknek nem lehet 13.-14. havi nyugdíjjal kiszúrni a szemét, és akik így a mindenkori legjobb, legprogresszívabb politikai alternatívát támogatnák.

Tehát egyszóval magatoknak tennétek egy szívességet, nem nekünk!

2010. márc. 23. 15:02
 56/62 anonim ***** válasza:
55%

nekem sz@r lenne ha a jobbik lenne hatalmon, és 85% más magyarnak is. tehát köszönjük ebből nem kérünk.

nektek meg mivel lenne jobb?

2010. márc. 23. 15:06
 57/62 anonim ***** válasza:

Gondolom ha 2002-ben nyert volna a Fidesz, akkor a magadfajták arról gajdoltak volna, hogy 85 százaléknak jobb lenne ha nyer a Megyó, mert akkor lett volna 100 napos terv, meg nem lett volna gázáremelés.

....

"nektek meg mivel lenne jobb?"

Ha mi is segíthetünk valamiben, már attól jobb lenne nekünk.

...mert tudod, nem minden a személyes profitszerzésről szól, vannak annál sokkal fontosabb dolgok is!

2010. márc. 23. 15:20
 58/62 anonim ***** válasza:
66%

"mert tudod, nem minden a személyes profitszerzésről szól, vannak annál sokkal fontosabb dolgok is!"

És itt a lényeg. Én nagyon büszke vagyok a határon-túliakra, hogy ebben a viszonytagságos helyzetben is kiállnak amellett, hogy ők magyarok, és nem akarnak személyes haszonszerzésből szlovákok/románok stb. lenni. Szerintem kellenek ilyen szavazók, akiket nem lehet megvenni 13. havi nyugdíjjal, meg ételcsomaggal. A külső szemlélő kicsit mindig jobban észreveszi a dolgokat, mint aki benne él.

2010. márc. 23. 15:25
 59/62 anonim ***** válasza:
45%

Kedves erdélyi magyar! Ha nem élsz itt,milyen alapon állítod,hogy jobb lenne ha a Fidesz nyert volna? Te is gazdag vagy? Mert csak ők nyernek a Fidsszel.A mezei melós csak ráfizet.Azért mert OV nálatok is nyomja a demagóg szövegét,hogy biztosítsa általatok a hatalmát 20 évre,el kell hinni mindent neki? Tett valamit is az autonómiáért?És ha már itt tartunk:miért Magyarország belügyeibe akartok beavatkozni,amikor otthon sem tudjátok egységesen képviselni a saját érdekeiteket? Vagy csak azért akartok kettős állampolgárságot,hogy megkapjátok a Magyar Állam által nyújtott kedvezményeket? Vannak rokonaim Békésben.A népszavazás előtt nagyon sok erdélyi állapodott meg az otteni lakosokkal,hogy bejelentkeznek hozzájuk,így itt kapják majd a nyugdíjukat stb.

Törődjetek a saját dolgotokkal,ne a miénkkel.Magyarok vagytok,de magyarok azok is,akik a világ más tájain élnek.,és akkor ők is itt szavazzanak?

Ha pedig a Jobbik kerülne hatalomra,akkor nagyon hamar csődbe menne az egész ország!

2010. márc. 24. 06:48
 60/62 anonim ***** válasza:
te máris szellemi csődbe mentél :D
2010. márc. 24. 09:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!